|

عضو کمیسیون اقتصادی در گفت‌و‌گو با گسترش نیوز؛

طمع تولیدکنندگان، علت اصلی اعتراض به وام هاست

عضو کمیسیون برنامه‌وبودجه و محاسبات مجلس گفت: تسهیلات اعطایی و بازپرداخت‌های آن متناسب با اقتصاد کشور تعریف‌شده و اعتراض بنگاه‌های تولیدی ناشی از طمع افزایش منافع شخصی و خودخواهی آن‌ها است.

گسترش نیوز: عزت‌الله یوسفیان ملأ عضو کمیسیون برنامه‌وبودجه و محاسبات مجلس و همچنین عضو دائم ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی در گفت‌وگو با خبرنگار پایگاه خبری گسترش نیوز در مورد مشکلات مربوط به وام‌های بانکی اظهار کرد: واحدهای تولیدی می‌توانند تسهیلات بانکی را با سقف نامحدودی دریافت کنند. این سیاست به‌منظور تقویت بنگاه‌های اقتصادی تدوین شد و درحال‌حاضر متناسب با نیاز هر یک از آن‌ها تسهیلاتی تعلق می‌گیرد.

یوسفیان ملأ ادامه داد: در بیشتر مواقع واحدهای تولیدی از میزان تسهیلاتی که دریافت می‌کنند رضایت ندارند که این امری طبیعی است. چراکه به هر مقدار که این تسهیلات افزایش بیابد بازهم خواهان دریافت خدمات و مبالغ بیشتری خواهند بود. تسهیلات اعطایی و بازپرداخت‌های آن متناسب با اقتصاد کشور تعریف‌شده و اعتراض بنگاه‌های تولیدی ناشی از طمع افزایش منافع شخصی و خودخواهی آن‌هاست.

عضو کمیسیون برنامه‌وبودجه و محاسبات مجلس افزود: تسهیلاتی که به بنگاه‌های اقتصادی اختصاص داده می‌شود با نظارت و بررسی کارگروهی متشکل از وزارت صنعت و معدن، بانک مرکزی ، نمایندگان استاندار، بانک عامل و... شکل می‌گیرد. بنابراین با نفرات حاذقی که در تشکیل میزان و بازپرداخت تسهیلات اعمال‌نظر می‌کنند، امکان زیان‌ آور شدن شرایط برای وام‌دهنده و گیرنده وجود ندارد.

وی بابیان اینکه این کارگروه تمام جوانب مربوط به تخصیص تسهیلات هر بنگاه اقتصادی را می‌سنجند و پس از تأیید آن‌ها وامی به متقاضی پرداخت می‌شود و این فرآیند تحت هر شرایطی جریان داشته است، تشریح کرد: عده‌ای معتقدند در وضعیت تحریمی باید سعی در ایجاد شرایط مساعدتری برای فعالیت واحدهای تولیدی کرد درصورتی‌که این تفکر اشتباه بوده و باید در هر برهه زمانی و تحت هر شرایطی موانع تولید را شناسی و رفع کرد.

این نماینده مردم اضافه کرد: در نظر گرفتن خدمات بهتر در تسهیلات دهی، امری پسندیده و منطقی محسوب می‌شود اما برای به وجود آوردن فضای مساعدتری نسبت به حال حاضر باید پیش‌نیازهایی همچون افزایش نقدینگی و هدایت صحیح آن پدید آورد.

در هر شرایطی باید موانع تولید رفع و خدمات بهتری در دریافت تسهیلات گذاشته شود و تنها در زمان تحریم‌ها نباید به آن روی بیاوریم.

یوسفیان ملأ ابراز کرد: بهبود خدمات نهادهای مختلف و پرداخت بهتر تسهیلات دهی تنها به زمان تحریم‌ها محدود نمی‌شود بلکه در زمان وفور واردات و تعامل با دیگر کشورها نیز باید درصدد فراهم آوری شرایطی باشیم که تولید داخلی صرفه بیشتری نسبت به واردات داشته باشد تا با توانمند شدن تولید داخلی ارز کمتری از کشور خارج شود.

عضو کمیسیون برنامه‌وبودجه و محاسبات مجلس معتقداست: آنچه که بیشتر از هر عاملی می‌تواند به عبور از تهدیدها و ترقی اقتصاد کشور منجر شود، فرهنگ‌سازی و القا باور توان داخلی است. شهروندان با جلوگیری از خرید اجناس خارجی باید مصرف ارز را به حداقل برسانند.

یوسفیان ملأ در خاتمه بیان کرد: مقام معظم رهبری تأکیدات بسیاری برافزایش کیفیت و کمیت محصولات داخلی دارد که با پیش گرفتن رهنمودهای ایشان می‌توان موفق به دست‌یابی به اهداف خود شویم.

کدخبر: 54708

ارسال نظر