|

بسته اخبار بانکی این هفته

در این بسته خبری، مهمترین اخبار بانکی که طی هفته اخیر رسانهای شد به سمع و نظر شما رسانده می شود.

گسترش نیوز: این اخبار به شرح زیر است:

banks.jpg

معافیت مالیات عاملی در ترغیب سرمایه‌گذاری بیمه عمر

مهرداد قندچیلر مدیرکل نظارت بر بیمه‌های زندگی بیمه مرکزی گفت: سرمایه بیمه‌های عمر و زندگی که در چارچوب بیمه‌نامه‌ها و توسط شرکت‌های بیمه به ذینفع پرداخت می‌شود از مالیات بر درآمد و یا مالیات بر ارث معاف هستند. البته به موجب مقررات مرتبط، بخشی از حق بیمه، بیمه‌های عمر و سرمایه‌گذاری مشمول مالیات بر ارزش افزوده است.

شرکت‌های بیمه مطابق شرایط قرارداد منعقده در پایان هر سال سود فنی تضمینی را به حساب بیمه‌گذار واریز می‌کنند و علاوه بر آن بیمه‌گذاران این بیمه نامه‌ها در منافع حاصل از مجموع معاملات بیمه‌های مذکور سهیم هستند.

برخلاف نرخ سود فنی تضمینی میزان منافع مازاد حاصل از سرمایه‌گذاری وجوه بیمه‌های زندگی در شرکت‌های بیمه‌ای یکسان نیست. بنابراین عامل مذکور می‌تواند یکی از مؤلفه‌های رقابت بین شرکت‌های مختلف به‌حساب بیاید. افرادی که خواهان سرمایه‌گذاری در بیمه عمر هستند می‌توانند این موارد را در نظر بگیرند و با لحاظ و قیاس تفاوت‌ها شرکت مناسب برای ارائه سرمایه خود را بیابند.

تناسبی بین تورم و میزان وام‌دهی وجود ندارد

قرجه طیار، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: متأسفانه بیشتر بانک‌ها و موسسه‌های مالی اصرار به وجود کارمندانی باوجود فیش حقوقی دارند. درحالی‌که این شرط برای تمام افراد مهیا نیست و مخالف این موضوع هستم.

بانک‌ها باید با امکان‌سنجی و میزان تسهیلات درخواستی فرد متقاضی، درآمد این افراد را بررسی کنند و در صورت همپوشانی، شخص معرف را به‌عنوان ضامن بپذیرند.

سیاست فعلی بانک مرکزی تبعات جبران‌ناپذیری دارد

معصومه آقاپور علیشاهی، عضو هیات رئیسه کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: اعتراض بازرگانان و تولیدکنندگان به‌حق است و معتقدم باید نرخ ارز آزادسازی شود. دولت باید دخالت‌های خود را در تعیین نرخ و ایجاد مسیرهای گوناگون برای آن کاهش دهد. شکل‌گیری بازار متشکل ارزی تا حد زیادی بازار ارز را سامان می‌دهد و باید منتظر چگونگی و کیفیت اجرا و نتایج آن باشیم.

طمع تولیدکنندگان، علت اصلی اعتراض به وام هاست!

عزت‌الله یوسفیان ملأ عضو کمیسیون اقتصادی گفت: در بیشتر مواقع واحدهای تولیدی از میزان تسهیلاتی که دریافت می‌کنند رضایت ندارند که این امری طبیعی است. چراکه به هر مقدار که این تسهیلات افزایش بیابد بازهم خواهان دریافت خدمات و مبالغ بیشتری خواهند بود. تسهیلات اعطایی و بازپرداخت‌های آن متناسب با اقتصاد کشور تعریف‌شده و اعتراض بنگاه‌های تولیدی ناشی از طمع افزایش منافع شخصی و خودخواهی آن‌هاست.

در نظر گرفتن خدمات بهتر در تسهیلات دهی، امری پسندیده و منطقی محسوب می‌شود اما برای به وجود آوردن فضای مساعدتری نسبت به حال حاضر باید پیش‌نیازهایی همچون افزایش نقدینگی و هدایت صحیح آن پدید آورد.

آزادسازی نرخ تعرفه‌ اصلی‌ترین چالش صنعت بیمه

رسول تاجدار مدیرعامل بیمه البرز گفت: حاشیه توانگری مالی و یا نظارت مالی و.. مؤلفه‌هایی هستند که جایگزین نظام تعرفه‌ای شده است اما به نظر می‌رسد این تعاریف جوابگوی نیازهای صنعت بیمه نیست.

دولت الکترونیک در حد شعار باقی ماند

سید ناصر موسوی لارگانی عضو کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: در راستای تنظیم بازار باید مشخصات دقیق‌تری برای انبارها تعریف کرد. به‌طور مثال ویژگی‌های هر انبار و یا سوله همراه با کارشناسی به ثبت برسد چراکه هر کالایی قابلیت نگهداری در هر انباری را ندارند. بنابراین باوجود ورود قانونی، محصول نگهداری نامناسب می‌تواند خطراتی همچون فساد و گذشت تاریخ‌مصرف کالا را در پی داشته باشد و این امر مخرب‌تر از اجناس قاچاق عمل می‌کند.

وجود نرم‌افزاری در این فرآیند احساس می‌شود تا به‌وسیله آن بتوان زمان ورود اجناس به گمرک، مدت‌زمان صرف شده انتظار کالا برای ترخیص و زمانی که در اختیار خرده‌فروش‌ها و فروشگاه‌ها قرار می‌گیرد، قابل رصد باشد.

منتظر کاهش نرخ ارز باشید

مرتضی عزتی عضو هیئت‌علمی پژوهشگاه اقتصاد دانشگاه تربیت مدرس تهران گفت: نوسان نرخ ارز بین ۵ الی ۱۰ درصد در علم اقتصاد طبیعی بوده و با فرض ثابت ماندن شرایط فعلی انتظار کاهش این نرخ می‌رود.

جهش بزرگ بانک صادرات در مسیر سوددهی

زیان عملکردی بانک صادرات ایران از رقم ۳۵ هزار و ۸۷۸ میلیارد ریال در سال ۹۶ به هفت هزار و ۶۶۵ میلیارد ریال در سال ۹۷ رسید و به این ترتیب حجم این زیان نسبت به سال قبل به یک پنجم سقوط کرد که نشان از نتایج مثبت و امیدوارکننده برنامه‌های مدیریت جدید و تلاش کارکنان دارد.

مدیرعامل بانک صادرات ایران پیش از این گفته بود سال ۹۸ سال «جهش بزرگ» برای بانک صادرات ایران است که محوریت آن تسهیل تأمین سرمایه در گردش واحدهای تولیدی با ارائه طرح‌های نوین بانکی و خروج کامل از زیان است.

آمار فروش اموال مازاد بانک‌ها

عباس معمارنژاد با بیان این مطلب افزود: طی یکساله گذشته ۱۲ هزار میلیارد تومان از اموال مازاد بانک‌ها با برنامه‌ای که وزارت اقتصاد از بانک‌ها گرفته فروخته شده است و بانک‌های دولتی و خصوصی شده‌ای که هنوز تحت نظارت وزارت اقتصاد هستند بر اساس برآوردهای صورت گرفته بین ۷۰ تا ۱۰۰ هزار میلیارد تومان اموال مازاد در اختیار دارند.

بانک صادرات اوراق گواهی سپرده عرضه می‌کند

بانک ضادرات از روز شنبه ۲۵ خرداد تا پایان روز پنج‌شنبه ۳۰ خرداد ۹۸ اوراق گواهی سپرده مدت‌دار ویژه سرمایه‌گذاری (عام) یک‌ساله منتشر می‌کند.

این اوراق با نام و به صورت الکترونیکی در چارچوب دستورالعمل‌ها و بخش‌نامه‌های صادره از سوی بانک مرکزی با نرخ سود علی‌الحساب ۱۸ درصدی سالانه منتشر خواهد شد که سود آن در مقاطع ماهانه نیز قابل پرداخت است.

چالش سکوت بانک مرکزی در برابر ارزهای دیجیتال سیدحسن حسینی شاهرودی نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه ارز دیجیتال قطعا در آینده نزدیک جایگزین ارزهای کاغذی و اسکناس می‌شود، گفت: باید سازمانی با ابزارهای نظارتی قوی در حوزه ارز دیجیتال زیر نظر بانک مرکزی شکل بگیرد و فهرست موسسات مجاز در فعالیت ارز دیجیتال اعلام شود. وی با اشاره به عدم تدوین قوانین در حوزه ارز دیجیتال، گفت: بیش از ۲ سال است که مجلس از بانک مرکزی درخواست کرده که موضع خود را در برابر ارز دیجیتال اعلام کند، چراکه آنچه با اسم بیت کوین و اسم‌های مشابه در کشور رواج یافته ممکن است در آینده چالش ایجاد کند بنابراین باید سازوکاری اندیشیده و مقرراتی توسط بانک مرکزی تدوین شود، اما متاسفانه این بانک در این حوزه سکوت کرده است.

کدخبر: 55043

ارسال نظر

 

آخرین اخبار

پربازدیدترین