عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی در گفتوگو با گسترش نیوز؛
وام بانکی در خدمت توسعه کشور نیست
باهر گفت: در کشورمان حقیقتی به نام وام وجود ندارد بنابراین این ابزار نمیتواند خدمات ویژهای اعطا کند و به عامل توسعه در ایران منجر شود.
گسترش نیوز: حسین باهر عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی در گفتوگو با خبرنگار پایگاه خبری گسترش نیوز در مورد شرایط وامدهی بانکها، اظهار کرد: هدف از تشکیل بانک و موسسههای مالی ارائه تسهیلات بانکی بوده اما باگذشت زمان دیگر تعهد آنها از انجام این رسالت، کمرنگ شد.
باهر تشریح کرد: این رسالت بانکها بهخوبی اجرا نمیشود چراکه درحالحاضر تسهیلات دهی بانکها گران تمام میشود.
عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی بیان کرد: نبود شرایط مناسب در وامدهی و ناعادلانه بودن آنیکی از دلایل اصلی پیشرفت اندک و کند صنعت و تولید کشورمان میشود. چراکه نرخ تمامشده و بهره بانکها گران تمامشده است و این موضوع درنهایت منجر به رقابتی نشدن خروجی آنها میشود.
وی ابراز کرد: شرایط رقابتی ناسالمی که بین بانکها به وجود آمده است باعث شده تا در تصمیم و انتخاب واحدهای گیرنده وام اشکالاتی به وجود بیاید و به بیان این شرایط تأثیر مستقیمی بر اینکه بانکها به چه بخشهایی وامدهند، میگذارد.
باهر تأکید کرد: به طبع واحدهای تولیدی بازدهی زیادی در کشورمان ندارد و باوجود نرخ بالا بازپرداخت وامها تعداد کمی از آنها توانایی عمل به تعهد خود و پرداخت بهره وامهای بانکی رادارند.
عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی تصریح کرد: دراینبین بانکها هم رغبت و تمایلی به پرداخت وام به بنگاههای تولیدی که در معرض تهدیدهای اقتصادی بسیاری در کشور هستند، ندارند.
وی معتقد است: بانکها خواهان ارائه تسهیلاتی با بازپرداخت کوتاهمدتی هستند که در شرایط نا به سامان فعلی اقتصاد تنها بخشهای بازرگانی، خدمات و واردات تاب پذیرش چنین شرایطی رادارند.
باهر معتقد است: در کشورمان حقیقتی به نام وام وجود ندارد بنابراین این ابزار نمیتواند خدمات ویژهای اعطا کند و به عامل توسعه در ایران منجر شود.
ارسال نظر