قانون جدید بانک مرکزی درباره رمزارزها
با ابطال ابلاغیه بانک مرکزی درمورد رمزارزها، مقرر است سند توسعهای برای نشر کریپتوها تدوین و ابلاغ شود و در این شرایط به نظر میرسد استفاده از بیتکوین هم در مسیر تازهای قرار بگیرد.
گسترشنیوز: پس از آنکه روز گذشته اخباری درباره ابطال ابلاغیه بانک مرکزی درباره رمز ارزها و تکذیب آن منتشر شد، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات امروز رسما اعلام کرد ابلاغیه بانک مرکزی درمورد رمزارزها که روز ۱۹ تیر ۹۸ منتشر شده بود، ابطال شده است. بدین ترتیب مقرر شده است با همکاری سازمان فناوری اطلاعات ایران و سازمان بورس و اوراق بهادار سند توسعهای برای نشر کریپتوها تدوین و ابلاغ شود.
پیش از این بانک مرکزی اعلام کرده بود: انتشار رمزارز با پشتوانه ریال، طلا و فلزات گرانبها و انواع ارز در انحصار بانک مرکزی است و تشکیل و فعالیت اشخاص برای ایجاد و اداره شبکه پولی و پرداخت مبتنی بر فناوری زنجیره بلوک، از نظر این بانک، غیرمجاز محسوب میشود. بانک مرکزی حق پیگرد قانونی اشخاصی که با نادیده گرفتن مقررات، به ایجاد و اداره شبکه اقدام یا نسبت به آن تبلیغ میکنند را برای خود محفوظ میداند.
رمزارز یا ارز رمزی یکی از انواع ارز مجازی است که از فناوری رمزنگاری در طراحی آن استفاده شده و معمولاً به صورت غیر متمرکز اداره میشود و در مقابل نظامهای بانکداری متمرکز قرار میگیرد. رمزارزها که پدیدهای نوظهور هستند که میتوانند مانند سایر ارزهای فیات (بدون پشتوانه) قابلیت مبادله، انجام تراکنش، خرید آنلاین و … داشته باشند.
کشمکشهای فراوان دربارهی تلاش برای قانونی شدن فعالیت استخراج رمزارزها از یک سو و تصمیم برای چگونگی برخورد با استخراجکنندگان و تعرفهای که باید برای برق استخراج در نظر گرفته شود از سوی دیگر، مسوولان را واداشته که به صورت جدی به قانونگذاری برای این موضوع بپردازند.
یکی از مشهورترین رمزارزها، بیتکوین است. بیتکوین یک ارز دیجیتال غیرمتمرکز و همچنین یک شبکه جهت پرداختهای مستقیم و بدون واسطه است. در واقع اساس بیتکوین بر مبنای بلاکچین است. تب استخراج این روزها داغ است و اگرچه هنوز این فناوری مبتنی بر بلاکچین برای بسیاری مانند یک هندوانه دربسته است که معایب و مضرات آن را نمیدانند، اما سودی که میتوان از آن کسب کرد، افراد را مشتاق کرده اقبال خود را در زمینهی استخراج بیتکوین که این روزها ارزش متغیری دارد، بسنجند.
منبع: ایسنا
ارسال نظر