عوامل موثر در تعیین قیمت بیتکوین
بیتکوین هماکنون با نرخ تقریبی ۷ هزار دلار معامله میشود. تحلیلها و پیشبینیهای متعددی برای نرخ بیتکوین ارائه میشود و عدهای از تحلیلگران معتقدند بیتکوین به زودی به ۲۰ هزار دلار خواهد رسید.
گسترشنیوز: شاید برای شما هم این سوال ایجاد شده باشد که روند نرخ بیتکوین از ابتدای پیدایش این رمزارز تا به حال چگونه بوده و در آینده تحت چه عواملی به چه قیمتی خواهد رسید.
بیتکوین در سال ۲۰۰۹ با ارزش صفر دلار توسط ساتوشی ناکاموتو متولّد شد. تا اواسط سال ۲۰۱۰ با همین ارزش باقی ماند و با ظهور نخستین صرافی بنام BITCOINMARKET نخستین جهش در نرخ این ارز دیجیتالی محبوب تا مرز ۰٫۰۰۳ دلار اتفاق افتاد.
شهرت و فراگیری بیتکوین به سال ۲۰۱۷ برمیگردد که با رشد مضاعف به نزدیکی نرخ ۲۰ هزار دلار رسید. از آن پس نیز با رخداد وقایع مختلف از جمله هاوینگ بیتکوین قوانین بینالمللی و … نرخ بیتکوین نوساناتی داشته است که هماکنون با نرخ تقریبی ۷ هزار دلار معامله میشود. تحلیلها و پیشبینیهای متعددی برای نرخ بیتکوین ارائه میشود و عدهای از تحلیلگران معتقدند بیتکوین به زودی به ۲۰ هزار دلار خواهد رسید؛ اما چه دلایلی میتواند حکم محکمی بر گفتههای آنها باشد؟ در ادامه با رمزینکس همراه باشید تا مهمترین عوامل رسیدن نرخ بیتکوین به ۲۰ هزار دلار را بررسی کنیم.
مهمترین عوامل رشد احتمالی نرخ بیتکوین و رسیدن به مرز ۲۰ هزار دلار کداماند؟
۱_افزایش تقاضا برای مبادله بیتکوین در کشور چین
از عوامل مهم رشد نرخ بیتکوین، نفوذ روزافزون این رمزارز در کشور چین و افزایش رغبت مردم این کشور میباشد. با توجه به اتخاذ تصمیماتی مثبتی که کشور چین برای بلاکچین و ارزهای دیجیتال درنظر گرفته است و همچنین ایجاد یک پول ملی با استفاده از ارزهای دیجیتال تقاضا برای خرید و فروش و مبادله بیتکوین افزایش یافته است و این به نوبه خود میتواند سبب افزایش تقاضا شود. چین یکی از مهمترین و تاثیر گذارترین کشورهایی است که میتواند بر بیتکوین و روند قیمتی آن تاثیر مثبت بگذارد.
۲_هالوینگ بیتکوین و افزایش نرخ سختی استخراج
هالوینگ بیتکوین که به معنای نصف شدن پاداش استخراج دستگاههای ماینینگ میباشد یکی دیگر از عوامل مهم افزایش نرخ بیتکوین خواهد بود. اما چگونه؟ با توجه به اینکه تنها ۲۱ میلیون بیتکوین برای استخراج وجود دارد و از طرفی پاداش این استخراج به ازای هر بلاک به صورت دوره ۴ سال نصف میشود و وقتی آخرین بیتکوین استخراج شد عملا مانند پولهای رایج کاغذی نیست که دیگر چاپ شوند. در اینجا برای آنکه استخراجکنندگان بیتکوین انگیزه و رغبت لازم را برای ادامه فرآیند استخراج داشته باشند کارمزدهای تراکنشها را افزایش میدهند و هنگامی که این کارمزدها افزایش یابد نرخ بیتکوین افزایش خواهد یافت. بنابراین با افزایش هزینه تراکنش یا کارمزدهای شبکه نرخ بیتکوین افزایش پیدا خواهد کرد و هم اینکه انگیزه مردم برای انجام سریعتر تراکنشها افزایش مییابد.
۳_ دور زدن تحریمها با استفاده از بیتکوین و ارزهای دیجیتال
همانطور که میدانید یکی از بهترین مشخصات بیتکوین و ارزهای دیجیتال در حوزه فناوری بلاکچین ناشناخته بودن تراکنشهای مالی ان است به عنوان مثال اگر تراکنشی در بانک ملت انجام بدهیم بانک، حساب هر دو طرف معامله را میشناسد و اشراف اطلاعاتی دارد به همین خاطر بسیاری از دولتها برای دور زدن تحریمهایی که صورت میگیرد میتوانند از این دو مشخصه بیتکوین یعنی ناشناس و مخفی بودن ان استفاده کنند و تنها یکسری اطلاعات که معلوم نیست متعلق به چه شخصی است مشاهده میشود.
۴_رشد استفاده از بیتکوین به عنوان ابزار فرار مالیاتی و پولشویی
با توجه به وجود هزینههای مالیاتی سنگین بر عائدی سرمایه که در برخی از کشورها از جمله امریکا و … وجود دارد بسیاری از افراد برای دور زدن و فرار از مالیات از ارزهای دیجیتال استفاده میکنند که تمام تراکنشهای آن ناشناس میباشد. و همین ویژگیهای آن سبب شده است که باندها و مافیاهای مختلف انگیزه بسیار بالایی برای استفاده از آن داشته باشند و شاهد رشد تقاضا و معامله بیتکوین در فضاهای تاریک باشیم.
۵_ایجاد قراردادهای معاملاتی آتی بکت
بکت بازار معاملات آپشن یا اختیار معامله بیتکوین خود را در تاریخ ۹ دسامبر افتتاح خواهد کرد. این ابزار اوراق مشتقه میتواند حجم معاملات را افزایش دهد و رشد تقریبا ثابتی برای معاملات قراردادهای بیتکوین در این صرافی ایجاد کند.
معاملات قراداد اختیار آتی یا همان بکت بازاری ایجاد خواهد کرد که میتواند سبب کنار زدن نوسانات نرخ بیتکوین شود و سرمایه امن را در اختیار گذارد.
در ادامه میتوان گفت نگرش بینالمللی دولتهای مختلف، از عوامل تعیینکننده در افق بلندمدت این رمزارز باشد. اما چگونه این مسئله میتواند بر ارزش بیتکوین تاثیر بگذارد؟ با توجه به محبوبیت بیتکوین و ارزش روزافزون آن بسیاری از کسانی که در کشورهای مختلف به عنوان مرجع قانونگذاری نامیده میشوند در طبقهبندی این این ارز دیجیتال محبوب دچار شک و تردید شدهاند و سبب شده است که نهادهای مختلف درباره آن تصمیمات متفاوتی اتخاذ کنند به عنوان مثال کمیسیون اوراق بهادار بورس امریکا آن را به عنوان اوراق بهادار تلقی میکند در حالیکه کمیسیون ترید آتی کالا در ایالات متحده آن را به عنوان یک کالا در نظر میگیرد. از طرفی با توجه با رشد سرمایهگذاری در این بازار و استقاده از بیتکوین به عنوان یک سرمایه زیربنایی که توسط بسیاری از موسسات معتبر مانند صندوق قابل معامله معتبر بورس ETFs سبب شده است برای کسانیکه توانایی دسترسی و رسیدن به یک بیتکوین کامل را نداشته باشند شرایط لازم را ایجاد کند و افزایش تقاضا را شاهد باشیم و از طرفی باعث ترغیب موسسات مالی مختلف به جهت ارزشگذاری و استفاده از این ارز دیجیتال محبوب بشود.
منبع: تجارت نیوز
ارسال نظر