فرار بیمهها از پرداخت هزینه درمان ناباروری
یک کارشناس اقتصادی با بیان اینکه هزینه درمان ناباروری به اندازه حقوق یکسال کارگران است، گفت: شرکتهای بیمه هنوز پیشنهاد حمایت از خدمات درمان ناباروری را قبول نکردهاند و کارشناسان بیمهای اتوبوسی در حال رفت و آمد به مجلس هستند تا این موضوع در کمیسیون تلفیق رای نیاورد.
گسترش نیوز: موضوع «آخرین تغییرات بودجه سال ۹۹» با حضور کارشناسان اقتصادی در برنامه «پایش» بررسی شد.
پدرام کاویان، کارشناس اقتصادی با تاکید بر تغییرات خوب لایحه بودجه در کمیسیون تلفیق، تصریح کرد: اصلاحات انجام شده در کمیسیون تلفیق میتواند انتقادات به بودجه را کمتر کند. یکی از این اصلاحات خوب، افزایش وام ازدواج به ۱۰۰ میلیون تومان برای هر زوج است.
وی گفت: البته در کمیسیون تلفیق مالیات پلکانی بر درآمد نیز لغو شد، که امری نادرست و به نفع ثروتمندان است. از طرف دیگر تصویب مالیات بر داراییهای لوکس اتفاق خوبی بود که در این کمیسیون رخ داد تا در کشور ما نیز همانند کشورهای پیشرفته، این مالیات اجرا شود.
کاویان افزود: البته مالیات بر داراییهای لوکس شامل ۹۰ درصد از جامعه نمیشود، ولی اقدامی رو به جلو است.
این کارشناس اقتصادی بیان کرد: در بودجه ۹۹، مالیات بر درآمدهای پزشکان نیز هنوز به وقت خود باقی است. منتهی اگر این نوع مالیات مبتنی بر کد ملی پزشکان باشد، درآمدهای دولت از مالیات این قشر افزایش مییابد.
این کارشناس اقتصادی ادامه داد: در بودجه ۹۹ پیشنهادی مطرح شده است که بیمهها از خدمات درمان ناباروری حمایت کنند. درحالحاضر این خدمات مشمول بیمه نمیشوند و هزینه گزافی را نیز به مردم تحمیل میکنند. در صورتی که این اتفاق رخ دهد، اقدامات مثبتی در زندگی مردم رخ خواهد داد.
کاویان با بیان اینکه هزینه درمان ناباروری به اندازه حقوق یکسال کارگران است، گفت: شرکتهای بیمه هنوز این موضوع را قبول نکردهاند و کارشناسان بیمهای اتوبوسی در حال رفت و آمد به مجلس هستند تا این موضوع در کمیسیون تلفیق رای نیاورد.
وی افزود: با بررسی درآمدهای خانوارها این نتیجه حاصل میشود که زوجین نابارور در مراکز دولتی ۵۰ درصد و در مراکز خصوصی ۱۳۰ درصد درآمد خود را باید بابت درمان ناباروری بپردازند. به عبارت دیگر درمان این موضوع در مراکز دولتی ۲۰ میلیون تومان و در مراکز خصوصی ۵۰ میلیون تومان هزینه دارد.
این کارشناس اقتصادی گفت: کلا ۲۰ درصد زوجین کشور معادل ۳.۵ میلیون زوج نابارور هستند ولی کل ظرفیت خدمات دهی به علت کمبود پزشک ۳۰ هزار سیکل درمان است. بر اساس برآوردها، خرید خدمت این میزان سیکل درمان کمتر از ۲۰۰ میلیارد تومان میشود که این رقم در بودجه کشور، عددی ناچیز است. این پول درحالحاضر در بودجه کشور وجود دارد و تنها باید ردیف برای آن اختصاص داد.
کاویان افزود: با وجود این بیمهها ساز مخالف میزنند. بیمهها بیان میکنند که هزینه این خدمات ۵ هزار میلیارد تومان است. چرا که آنها هزینه درمان ۳.۵ میلیون زوج را برآورد میکنند، در عین حال که خدمت دهی به همه زوجها امکانپذیر نیست.
این کارشناس اقتصادی در پایان بیان کرد: درخواست از نمایندگان، تصویب حمایت از این خدمات است تا روند مثبتی در زندگی انها ایجاد شود.
منبع: فارس
ارسال نظر