چند نفر مشمول بیمه بیکاری شدند؟
عضو کارگری شورایعالی کار با اشاره به اینکه با وجود گذشت سه ماه از شیوع کرونا اما هنوز هیچ کدام از کارگران به بیمه بیکاری دست پیدا نکردهاند گفت: از ۱۵۰هزار کارگر ساختمانی که برای بیمه بیکاری ثبت نام کردند، هیچ کدام مشمول نشدهاند.
گسترشنیوز: عواقب بیماری کرونا در کشور از تاثیر منفی بر اقتصاد تا زندگی و معیشت مردم به ویژه اقشار کمدرآمد جامعه؛ مشکلی است که هماکنون نیز با دنباله شیوع این بیماری منحوس در کشور ادامه دارد، مشکلی که متاسفانه روز به روز با عادت مردم به وضعیت بیماری، بیشتر کمر اقشار آسیبپذیر را خم میکند. با اعلام اخبار درباره کرونا از اوایل اسفند ماه؛ تاکنون تعداد زیادی از هموطنان به این بیماری مبتلا شده و شمار زیادی هم جان خود را از دست دادهاند، اما کرونا با افراد سالم و بازمانده نیز خوب تا نکرده، به گونهای که هماکنون مشکلات زیادی در زندگی مردم به ویژه اقشار تاثیرپذیر به چشم میخورد که راهکار برطرفسازی آن هم با توجه به شرایط مبهم بیماری در کشور، هنوز یک معماست. کارگران که از ارکان و بازوان اصلی تولید در کشور هستند، با تاثیرپذیری از بیماری شایع و با شدت و اوجگیری کرونا از عرصه تولید و کار کنار کشیده و حتی بسیاری برای حفظ جان و عزیزان خود از کار بیکار شدند.
یکی از این قشر کارگران، کارگران ساختمانی هستند، بیشتر این کارگران روزمزد هستند و قرارداد کار ندارند. شرایط سخت کاری، نداشتن امنیت شغلی، عدم بهرهمندی از بیمه و کار مستمر و … مشکلاتی است که همه کارگران روزمزد ساختمان با آن مواجهاند، مشکلاتی که در روزهای اوجگیری و گسترش کرونا بیشتر از سایر مواقع خود را نشان داد.
بخش زیادی از این کارگران در شرایط کرونا بیکار شدند، امید این دسته از کارگران به بیمه بیکاری بود، اما اکنون اخبارها بیانگر این است که این کارگران به دلیل نداشتن قرارداد کار و بیمه از بیمه بیکاری محروم شدهاند.
*دولت برنامهای برای کارگران فاقد بیمه نداردعلی خدایی، نماینده کارگران در شورایعالی کار پیرامون موضوع کارگران و سیاستهای حمایتی در شرایط شیوع کرونا با ابراز نگرانی از وضعیت سلامت کارگران در کارگارههای کوچک گفت: ستاد ملی مقابله با کرونا پروتکلهای مختلفی برای سلامت کارکنان ابلاغ کرده اما در عمل هیچ نظارتی بر اجرای این پروتکلها وجود ندارد و پروتکلها در بسیاری از کارگاههای کوچک رعایت نمیشود.
وی وزارت بهداشت و وزارت کار را به عنوان متولیان اعمال نظارت بر اجرای پروتکلهای بهداشتی در کارگاهها معرفی کرد و گفت: لوازم مخصوص برای جلوگیری از انتقال بیماری کرونا باید در این کارگاهها توزیع شود که در بیشتر کارگاهها این اتفاق نمیافتد.
نائب رئیس هیات مدیره کانون عالی شوراهای اسلامی کار کشور افزود: تعدادی از مشاغل در شرایط عادی جزو مشاغل آسیب پذیر محسوب نمیشوند اما در دوران کرونایی بسیاری از مشاغل به گروه مشاغل آسیبپذیر و سخت و زیان آور پیوستهاند که باید فکری به حال آنها کرد.
خدایی همچنین در رابطه با وضعیت فعلی بیمه بیکاری کارگران تصریح کرد: با وجود گذشت سه ماه از شیوع کرونا در کشور اما هنوز هیچ یک از کارگران به بیمه بیکاری دست پیدا نکردند و طبق آخرین پیگیری انجام شده گویا یک دوگانگی بین سازمان تأمین اجتماعی و ستاد مقابله با کرونا وجود دارد.
وی با اشاره به اینکه پنج هزار میلیارد تومان منابع بطور مشخص برای مقرری بیمه بیکاری از سوی دولت تخصیص یافته است، در ادامه اظهار کرد: طبق آمارها بیش از ۸۶۰هزار نفر برای بیمه بیکاری ثبت نام کردهاند که ۷۶۰ هزار نفر از آنها مشمول بیمه بیکاری شناخته شدند.
عضو کارگری شورایعالی کارگفت: سازمان تأمین اجتماعی این اتفاق را جزو حوادث غیرمترقبه تلقی میکند و معتقد است که طبق قانون اساسی دولت باید پوشش بیمه بیکاری کارگران را در این شرایط برعهده بگیرد اما از طرف مقابل، هنوز پاسخی برای اختصاص عملی این بودجه داده نشده است.
خدایی با انتقاد از اینکه نمایندگان کارگری در ستاد مقابله با کرونا حضور ندارند، گفت: نخستین درخواست مشخص ما این است که نمایندگان کارگری در ستاد مقابله با کرونا حضور داشته باشند تا دغدغهها و نگرانیهای کارگران را مطرح کنند.
وی از عدم آشنایی کامل متولیان بهداشت با محیطهای کاری تصریح کرد: طبق قانون، تشکیل یک کمیته بهداشت ایمنی کار با حضور نماینده وزارت بهداشت در محیطهای کاری ضروری است اما این کمیته تشکیل نشده و از این روست که تصمیمات متولیان تا حدودی با محیطهای امروزی کار بیگانه است.
خدایی با اشاره به وجود بیش از ۹۰۰ هزار کارگر بیمه شده ساختمانی در سطح کشور و۱۵۰ هزار کارگر ساختمانی ثبت نام شده در سامانه رفاهی وزارت کار برای بیمه بیکاری افزود: متاسفانه بیمه بیکاری به این کارگران بیصدا تعلق نگرفته و هیچ اقدامی برای این افراد انجام نشده است.
نائب رئیس هیات مدیره کانون عالی شوراهای اسلامی کار کشور، حضور نمایندگان کارگری در ستاد مقابله با کرونا را برای هدایت منابع مالی و حفاظتی به محیطهای کاری کارگران ضروری خواند و گفت: وضعیت معیشتی و بهداشتی کارگران درهم تنیده است و نمیتوان بدون در نظر گرفتن وضع معیشتی آنها امیدوار به اجرای پروتکلهای بهداشتی بود بنابراین باید برای معیشت کارگران تصمیمگیریهای هدفمندی انجام شود.
وی تصریح کرد: ضربهای که ما به عنوان نمایندگان کارگری از کرونا خوردیم ما را هوشیار کرد که تشکیلات خود را گسترش دهیم و از حالت اسمی به حالت فعال دربیاوریم. اختصاص بودجه برای بیمه بیکاری مشکلی را حل نمیکند و باید بهدست کارگران برسد.
منبع: اقتصادآنلاین
ارسال نظر