|

چه پول‌هایی باید وارد بورس شوند؟

یک کارشناس اقتصادی نقدینگی امسال را یک میلیون میلیارد تومان تخمین زد و همچنین ضمن پیش‌بینی بازار طلا و مسکن، گفت: در بورس نباید هر پول و سرمایه‌ای وارد شود و حق ندارید که کسب‌وکار خود را تعطیل و وارد بورس کنید، زیرا این امر به ضرر اقتصاد تمام می‌شود بلکه باید پس‌اندازهای خنثی، پول‌های کوچک، حجیم و خنثی وارد بازار سرمایه شوند.

بورس چه پول‌هایی باید وارد بورس شوند؟

سهراب دل‌انگیزان در برنامه انجمن علمی دانشجویی اقتصاد دانشگاه اصفهان با عنوان «تحلیل نوسانات بازارهای اقتصادی»، اظهار کرد: تحولات و نوسانات بازار سرمایه همانند سایر بازارهای اقتصادی به یکسری عوامل کلان اقتصادی وابسته است و زمانی که نقدینگی افزایش پیدا می‌کند، این بازار هم همانند بازارها تحت تاثیر قرار می‌گیرد. عوامل اختصاصی هم در استقبال کنونی از بورس تاثیرگذار است که یکی از آنها مربوط به افزایش شناخت و دانش مردم به این بازار است که تمایل آنها برای حضور در این بازار را افزایش می‌دهد و پول بیشتری هم در آن تزریق می‌شود. در نهایت، افزایش آگاهی از بورس اصلی‌ترین عامل در استقبال از آن است.

وی ادامه داد: دومین عامل در استقبال از بازار سرمایه رفتار و حمایت‌های حاکمیت از این بازار است به‌گونه‌ای که در گذشته حاکمیت و دولت هیچ ارتباطی با بورس نداشت و حتی آن را محدود می‌کرد. این دو عامل ذکر شده در رشد بورس تاثیر حقیقی نه حبابی دارند.

بورس چه وظایفی دارد؟

در ادامه این کارشناس اقتصادی درباره وظایف بورس، توضیح داد: یکی از وظایف بازار سرمایه این است که مردم را در سرمایه‌گذاری شریک و آشنا می‌کنند. دومین وظیفه بازار بورس این است که برای اقتصاد کشور تامنی مالی انجام می‌دهد. رشدهای اخیر و کنونی بورس به این علت است که این بازار دارد عقب‌افتادگی خود در این سال‌های اخیر را جبران می‌کند و همچنان جا دارد که این بازار رشدهای بیشتری را تجربه کند. بورس چون ماهیت رفتاری دارد هم اصلاح و هم ریزش خواهد داشت و دوباره جبران می‌کند و ان چه در این بازار حائز اهمیت است این است که در بورس باید صبوری کرد.

چه پول‌های باید وارد بورس شوند؟

دل‌انگیزان افزود: بورس جای هر نوع پولی نیست. شما حق ندارید که سرمایه در گردش کسب‌وکار خود را وارد بورس کنید زیرا، این امر به ضرر اقتصاد می‌شود. بورس جای پس‌اندازهای خنثی، پول‌های کوچک، حجیم و خنثی است. نظام مالیاتی باید جلوی انحراف رفتار در بورس را بگیرد درحالیکه می‌بینید وزارت اقتصاد می‌بیند که پذیره‌نویسی را آزاد نمی‌کند.

پول، خانه‌ای جز بانک ندارد

وی درباره نقش کاهش نرخ سود سپرده‌های بانکی و وضع مالیات‌های جدید چون عائدی بر سرمایه در استقبال از بورس، توضیح داد: این عوامل هم معادل ۲۰ درصد بر استقبال بورس موثر بوده‌اند اما دولت خیلی بیشتر از این‌ها باید نظام مالیاتی خود را گسترده کند و نظام بانکی را اصلاح کند تا سیستم بانکی به سمتی برود که از سوداگری خارج شود. این‌ها رفتارهایی نبوده که برای استقبال از بورس انجام شده باشد. سود سپرده‌های بانکی هم باید خیلی بیشتز از این کاهش پیدا کند. اینکه گفته می‌شود که با کاهش سود بانکی، پول‌ها از بانک‌ها خارج می‌شوند، اشتباه است زیرا هیچ پولی خانه‌ای جز بانک ندارد و شما پول خود را از حساب سپرده به حساب جاری تغییر می‌دهید.

امسال یک میلیون میلیارد تومان نقدینگی خلق می‌شود

در ادامه این تحلیلگر اقتصادی درباره وضعیت نقدینگی در امسال، گفت: امسال یک میلیون میلیارد تومان میزان خلق نقدینگی در امسال خواهد داشتیم که برای سهم هر ایرانی از تورم بیشتر از ۳۳ هزار تومان است.

دل‌انگیزان درباره پیش‌بینی خود از بازارهای اقتصادی و میزان رشد آنها درامسال: در اقتصاد ایران نقش دلار خیلی مهم است. برآورد من این بود که در امسال هر ماه دلار حدود ۵۰ تومان رشد کند اما در این ۳ ماه اخیر نزدیک ۳۰ درصد رشد داشته است که علت آن بخشی از آن مربوط به بازشدن پروازهای خارجی و افزایش تقاضا برای ارز مسافرتی است.

توان تولید ۶۰۰ هزار خودرو در امسال وجود دارد

وی افزود: حداقل در امسال نرخ تورم به ۳۰ تا ۳۵ درصد خواهد رسید. دلار امسال از تورم هم پیشی خواهد گرفت. نرخ محصولاتی چون موبایل، تجهیزات کامپیوتری و.. هم به دلار و هم به کمیابی حساس هستند بنابراین، دلار نه تنها اثر قیمتی دارد بلکه اثر درآمدی هم دارد و نرخ این‌گونه لوازم رشد خواهد کرد. همچنین، در امسال توان تولید ۶۰۰ هزار خودرو در امسال وجود دارد درحالیکه تقاضا برای این محصول از تولید آن بیشتر است و باید منتظر افزایش نرخ خودرو باشیم.

پیش‌بینی آینده بازار طلا و مسکن در امسال

این کارشناس اقتصادی ادامه داد: دستور برای کنترل نرخ مسکن، اجاره اشتباه است بلکه در این زمینه باید موتور خلق نقدینگی را از کار بیندازند و باید نظام بودجه‌ریزی اصلاح شد تا این بازارها به تعادل برسند. از آنجا که منشأ افزایش نرخ طلا، دلار و طلای جهانی است و اقتصاد جهان که دچار رکود شده، تقاضا برای آن افزایش پیدا می‌کند. درباره بازار مسکن در امسال نیز نوسان شدید بود و باعث شد مردم وارد بازار مسکن شوند و به نظر می‌رسد که افزایش قیمتی در مسکن ایجاد نخواهد شد یا به تعادل برسد اما در آبان یا بهمن ماه امسال میزانی افزایش نرخ یا رکود تورمی در آن پیش‌بینی می‌شود.

عضو انجمن اقتصادانان ایران درباره نرخ کالاها نیز اظهار کرد: شاخص نرخ عمده فروش یه مقدرای رشد کمتری معادل ۲۰ درصد دارد اما این به معنی این نیست که شاخص خرده فروش هم به ۲۰ درصد برسد، برای نیمه دوم سال مقداری شاخص خرده فروشی کاهش پیدا می‌کند. لازم به ذکر است که برای کاهش نرخ تورم هم یک شبه کاهش نمی‌یابد که این امر در ایران حداقل ۱۸ ماه زمان نیاز دارد.

دل‌انگیزان در پایان سخنانش درباره وضعیت بورس، گفت: اقبال از بورس همچنان ادامه خواهد داشت که دلیل آن هم حضور پول زیاد در آن است. همچنین، رشد شاخص بورس در امسال ادامه دار خواهد بود.

 

 

منبع: ايسنا
کدخبر: 104464

ارسال نظر

 

آخرین اخبار