|

قبل از خرید و فروش سهام به این نکات توجه کنید

سرمایه گذاری در بورس یک روش سرمایه گذاری پر سود می باشد اما در این راه افرادی هم هستند که متوجه ضرر و زیان می شوند اما واقعا دلیل این زیان ها چیست؟

بورس قبل از خرید و فروش سهام به این نکات توجه کنید

افراد بسیاری وجود دارند که سهم را در محدوده واقعا نامناسبی خریداری می‌کنند و با این وجود انتظار کسب سود را هم دارند یا مثلا افراد دیگری نیز هستند که سهم را در قیمت مناسبی خریداری کرده اند ولی سودشان را به زیان تبدیل می‌کنند.

مشکل اینجاست این افراد سهمی که رشد ۵۰ درصدی یا بیشتر داشته را خریداری می کنند اما پس از این همه رشدی که داشته، چرا شما باید اینگونه سهم را خریداری کنید؟ قطعا فکر می کنید روند فعلی ادامه پیدا می کند، ولی غالبا اینگونه نیست.

محدوده های حمایت و مقاومت را قبل از خرید و فروش سهام جدی بگیرید

۱. به طور کلی زمانی که قیمت سهمی افزایش یابد، همچنان که قیمت در حال افزایش است، عرضه‌ها نیز افزایش می یابند (مخصوصا در محدوده های مقاومت).

۲. به طور کلی زمانی که قیمت سهمی کاهش یابد، همینطور که قیمت در حال کاهش است میزان تقاضا نیز افزایش می یابد (مخصوصا در محدوده های حمایت).

۳. از میان صنایع برتر سبد سهام انتخاب ‌کنیم. سعی می‌کنیم در میان انواع صنعت، ۴ تا ۵ صنعت برتر را انتخاب کنیم و در هر کدام با خرید یک سهم ، ۲۰ تا ۲۵ درصد سرمایه مان را سرمایه‌گذاری کنیم تا ریسک سرمایه‌گذاری را پایین بیاوریم.

۴. توجه داشته باشید اگر سهم شما چندین روز پشت سرهم با صف خرید رشد کرده، مراقب حجم بالای معاملات باشید درست در زمانی که صف فروش ریخت و قیمت آخرین معامله در حال منفی شدن بود فورا سهم را بفروشید.

۵. در میان صنایع مختلف، صنعتی را انتخاب کنیم که چشم‌انداز روشنی دارد. یعنی اولا در آینده بیشتر به آنها نیاز است. دوما کمتر قابل تکثیرند. سوما قابل واردات نیستند و کشورهایی که از نظر صنعت جلوتر از ما هستند بیشتر و ارزان‌تر و بهتر تولید نمی‌کنند.

مقاومتِ شکسته شده که تبدیل به حمایت شده را قبل از خرید و فروش سهام جدی بگیرید

۶. به هیچ وجه سهمی که نزدیک مقاومت قرار دارد را نخرید. اما زمانی که مقاومت شکسته شد و قیمت در بالای سطح مقاومت ثابت گردید، یکی از استراتژی ها این است که وارد شوید و حد ضرر را روی مقاومتِ شکسته شده که حالا تبدیل به حمایت شده، قرار دهید.

۷. پس از گزینش چهار یا پنج ردیف صنعت برتر، در داخل صنعت به سراغ شرکتی می‌رویم که میانگین بازدهی آن از بقیه بیشتر است.

۸. زمانی که افت یک سهم شروع شد و به نظر می‌رسید که ادامه‌ دار است، منتظر برگشت قیمت نباشید در این زمان محدوده حمایت سهم را در نظر بگیرید و اگر زیر محدوده حمایت مهم (یا مثلا ۱۰ درصد پایین‌تر از قیمت خرید) رسید، فورا سهم را بفروشید.

متاسفانه خیلی ها هستند در چنین مواقعی به جای رفتار منطقی، به دنبال اخبار مثبت میگردند تا خودشان را دلگرم کنند. واقع بین باشید چون امیدواری شما برای بازگشت روند سهمی که در حال سقوط می باشد هیچ تاثیری در روند سهم نخواهد گذاشت.

۹. و دیگر توصیه ای که می توان به فعالان بازار بورس پیش از خرید و فروش سهام، اشاره کرد این است که سهمی را انتخاب ‌کنیم که میزان معاملات آن در روز زیاد است، زیاد می‌خرند و زیاد می‌فروشند، حجم معاملات شرکت، تعداد سهام معامله شده، دفعات معامله، تعداد خریدار، تعداد فروشنده، سوابق باز بودن نماد سهم و…

اگر سهمی انتخاب کنیم که نقد شوندگی آن خوب نباشد موقع فروش سهم دچار مشکل می‌گردیم. بعضا هم ممکن است شش ماه نماد آن بسته باشد. نقد شوندگی سهم مثل رتبه کنکور است در بورس ما معمولا رتبه یک تا ۵۰ خوب و ۵۰ تا ۱۰۰ قابل قبول است و بالاتر از ۱۰۰ ضعیف.

۱۰. سهمی را انتخاب می‌کنیم که میزان سهام شناور آزاد آن بالای ده پانزده درصد باشد البته سهامی هم که میزان شناور آزاد آن خیلی زیاد باشد خوب نیست و بهتر است که سهم دو سه سهامدار عمده داشته باشد.

سهم بدون سهامدار عمده مثل تحصیلکرده بدون حمایت در جامعه ما است. بدون حمایت می‌ماند و در گرفتن قرارداد‌ها هم خیلی موفق نیست.

۱۱. کاهش سود شما نیز نوعی ضرر می باشد. زمانی که سهمی رشد کرد، حد ضرر را بالاتر ببرید. مثلا اگر سهمی را با قیمت ۸۵۰ تومان خریدید و سهم به ۹۵۰ تومان رسیده است، در این شرایط بهتر است حد ضرر را که مثلا قبلا روی ۸۰۰ تومان بوده به ۹۰۰ تومان تغییر دهید.

۱۲. توصیه ای دیگر که باید قبل از خرید و فروش سهام به آن توجه کرد این این است که هیچکس نمی‌تواند کل سودهای بازار بورس را بدست آورد. پس زمانی که دیدید سهمی همچنان در حال رشد است و بیش از ۱۰۰ درصد رشد کرده، اصلا به فکر ورود نباشید و حسرت نخورید که ای کاش این سهم را داشتم.

۱۳. دلیل اینکه گفته می‌شود وارد اینگونه سهم‌ها نشوید این نیست که حتما این سهام محکوم به سقوط است. هیچکس نمی تواند بفهمد قیمت سهم‌ها تا چند روز دیگه بالا می‌رود، مسئله این است که با این رشد نجومی، ورود به این سهم‌ها ریسک فوق‌العاده بالایی دارد.

۱۴. هر شرکتی که پیشنهاد پرداخت سود نقدی بالاتری داشته باشد بهتر است. سعی کنید سهامی را انتخاب کنید که پیشنهاد پرداخت سود نقدی بالاتر از ۸۰ درصد دارند.

البته ممکن است سهمی برای ترغیب سهامداران پیشنهاد ۱۰۰درصد تقسیم سود نقدی را مطرح کند، ولی در مجمع به وعده‌های خود عمل نکنند باید به عملکرد گذشته سهم نیز در انجام وعده‌های خود توجه کنید.

۱۵. با توجه به شکل و موقعیت خاص بازار بورس در کشور ما و دامنه نوسان و حجم مبنا سهام‌هایی که سرمایه کمتری دارند برای انتخاب مناسب‌ترند ضمن اینکه ریسک آنها بیشتر است.

اخبار سیاسی اقتصادی داخلی و خارجی را قبل از خرید و فروش سهام جدی بگیرید

۱۶. همواره به اخبار سیاسی اقتصادی داخلی و خارجی توجه داشته باشید. ممکن است گوش دادن به اخبار یا مطالعه روزنامه‌های اقتصادی وقت شما را بگیرد، اما کمک بزرگی به شما خواهد کرد تا بتوانید در برخی موارد روند بازار را پیش‌بینی کنید و همین‌طور صنایع خاصی را مورد توجه قرار دهید.

۱۷. و آخرین توصیه قبل از خرید و فروش سها این است که ، شرکت‌ها موظف به ارائه گزارش به‌موقع عملکرد خود در دوره‌های سه ماهه، شش ماهه، نه ماهه، و سالانه هستند. سهمی را انتخاب می‌کنیم که در گزارش خود پیش‌بینی سود خود را پر کرده باشد.

ما در این مطلب سعی کردیم نکاتی را جهت بهبود معاملات بورسی شما ارائه نماییم امیدوارم که مورد رضایت شما عزیزان قرار گرفته باشد.

با این وجود اگر فرصت یادگیری مفاهیم بورسی و همچنین ابزار های تحلیل را ندارید نگران نباشید زیرا شما می توانید روش غیر مستقیم را جهت سرمایه گذاری در بورس انتخاب کنید.

روش غیر مستقیم که از طریق شرکت های سبدگردان دارای مجوز رسمی از سوی سازمان بورس اوراق بهادار امکان پذیر است، مدیریت پرتفوی و سبد دارایی سرمایه گذاران توسط کارشناسان با تجربه بازار سرمایه اداره می شود.

 

کدخبر: 106508

ارسال نظر

 

آخرین اخبار

پربازدیدترین