|

عرضه‌های اولیه را بخریم یا نه؟

برخی از بورس‌بازها معتقدند که برخلاف قاعده سنتی بازار سرمایه، عرضه‌های اولیه دیگر چندان سودآور نیست و بازدهی برخی نمادهای قدیمی بیشتر از عرضه‌های اولیه است.

بورس عرضه‌های اولیه را بخریم یا نه؟

عرضه اولیه «غزر» امروز به بازار سرمایه نرسید اما مخاطبان تجارت‌نیوز معتقدند که دیگر عرضه‌های اولیه چندان سودآور نیست. آنها به شمار بالای سهامداران تازه وارد اشاره می‌کنند و می‌گویند که توزیع سهام شرکت‌ها بین آن همه سهامدار باعث شده است که عرضه‌های اولیه دیگر جذاب نباشد و گاهی نمادهایی که به صورت عرضه اولیه به بازار سرمایه آمده‌اند، سودآوری‌شان از سایر نمادها کمتر بوده است.

بازار سرمایه سال گذشته حدود ۲۰۰ درصد بازدهی داشته است. بورس ایران همچنین پارسال ۲۴ عرضه اولیه داشته است که خرید آنها در مجموع هفت میلیون تومان نقدینگی لازم داشت، مجموع ارزش این سهام در پایان سال ۹۸، بیشتر از ۱۵٫۵ میلیون تومان بوده است. در صورت نگهداری همه این عرضه‌های اولیه‌ تا پایان سال، در مجموع و با احتساب میزان سهمیه هر فرد می‌شد بازدهی ۱۱۹ درصدی به‌دست آورد.

در این میان از ۲۴ نمادی که به صورت عرضه اولیه به بازار سرمایه آمده‌اند و فارغ از زمان عرضه‌شان به بازار، فقط ۷ نماد سودآوری بیشتری نسبت به بازدهی کل بورس داشته‌اند. سال گذشته عرضه‌های اولیه «زشریف»، «دکپسول»، «سیمرغ»، «درهاور»، «رنیک»، «کوپر» و «وآوا» بازدهی بالاتری نسبت به بازدهی کل بازار سرمایه داشته‌اند.

وضعیت سودآوری عرضه‌های اولیه سال ۹۹

در سال ۹۹ هم ۸ شرکت در بازار سرمایه عرضه اولیه داشته‌اند. در ۲۰ فروردین سهام شرکت سرمایه‌گذاری صبا تامین با نماد صبا برای نخستین بار عرضه شد. در این عرضه اولیه به هر کد بورسی ۸۱۱ سهم به قیمت ۱۲۰۰ تومان تعلق گرفت و تا ۲۳ تیر این نماد ۲۲۰٫۵ درصد بازدهی داشته است.

شستا در تاریخ ۲۷ فروردین عرضه اولیه داشته است و به هر کد تعداد ۳۶۳۷ سهم در سقف قیمت ۸۶۰ تومان، تعلق گرفت و درحال‌حاضر بازدهی این عرضه اولیه برای سهامدارانش به ۲۹۴ درصد رسیده است.

شیر پگاه گیلان، سومین نماد عرضه اولیه شده است که در دهم اردیبهشت امسال به بورس رسید. در این عرضه اولیه به هر کد سهامداری ۱۴ سهم به قیمت هر سهم ۱۲۵۰٫۷ تومان رسید. غگیلا تا امروز ۱۳٫۸ درصد سود‌آور بوده است.

شرکت مجتمع صنایع لاستیک یزد هم با نماد معاملاتی پیزد در ۳۱ اردیبهشت امسال به بازار سرمایه عرضه شد و به هر کد، ۱۳ سهم به قیمت هر سهم ۴۰۳۵٫۳ تومان تعلق گرفت. پیزد تاکنون ۲۱٫۹ درصد سود به سهامدارانش رسانده است.

پلیمر آریا ساسول در ۷ خرداد عرضه اولیه شد و به هر سهامدار ۵۸ سهم به به قیمت هر سهم ۶۵۱۱٫۹ تومان تخصیص داده شد. این نماد تاکنون ۵۹ درصد بازدهی داشته است.

سرمایه‌گذاری پویا هم که با نماد وپویا در ۴ تیر و با قیمت هر سهم ۴۱۰ تومان عرضه شده است تاکنون ۲۰٫۸ درصد به سهامداران خود سود رسانده است.

سرمایه‌گذاری سیمان تامین هم که ۱۱ تیر با نماد سیتا و با قیمت هر سهم ۱۵۷۵ تومان عرضه اولیه داشته، تاکنون ۱۴ درصد بازدهی دارد. لیزینگ پارسیان هم با نماد ولپارس در ۱۸ تیر با قیمت هر سهم ۳۲۰ تومان عرضه شده و تا امروز ۰٫۹ درصد سود داده است.

در ادامه نظر برخی از مخاطبان را درباره برداشت‌شان از سودآوری عرضه‌های اولیه را می‌خوانید:

«متاسفم با این عرضه اولیه‌تون. خداییش خجالت نمی‌کشید سود خرید یه پفک بیشتر شده»

« الان وضعیت یه جوری شده که نمادهای قدیمی بیشتر از عرضه اولیه سود می‌دن»

«سودهای خوب عرضه اولیه برای یه عده خاصه. همه پول را برداریم در بریم تا بیشتر ضرر نکردیم»

«عرضه اولیه به کسانی داده بشه که چند سال تو بورس کد بورسی دارن نه هر تازه وارد که نیومده بازار ملتهب کردن و تا می‌خرن می‌خوان بفروشن و ضرر می‌زنن به بقیه سهامدارا»

«واقعا مسخره ست واقعا. غگیلا سودش مضحکه اصلا»

«مواد غذایی عرضه اولیه‌ش هم سود نمی‌ده»

«متاسفانه سهام‌های خوب در زمان‌های خاص باز می‌شن و به نور چشمی‌ها می‌رسه، من هر چه تلاش کردم نتونستم سهام‌های مثل پویا و آریا و سیتا و پیزد و…. بخرم. بقیه عرضه اولیه‌ها به درد نمی‌خوره»

«عدالت و نظارت نیست با ۲۰ تا سهم و ۲۵ یا ۱۰۰ کسی به جایی نمی‌رسه. فقط درصد کارگزار تامین می‌شه و سود می‌کنه»

«این عرضه‌های کوچک، برای اینکه بفروشی، اول باید اعداد زیادی دوباره بخری تا مبلغ آن به بالای پانصد برسد، بعد همه را بفروشی. به درد سرش نمی‌ارزه.»

منبع: تجارت نیوز
کدخبر: 110434

ارسال نظر

 

آخرین اخبار

پربازدیدترین