|

واگذاری کارخانه‌ها در بورس مشروط شد

رئیس کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران با تاکید بر اختصاص درصدی از سهام کارخانه‌ها به کارگران، تحقیق و تفحص از کارخانه‌های خصوصی‌سازی شده را خواست شد.

بورس واگذاری کارخانه‌ها در بورس مشروط شد

ناصر چمنی واگذاری سهام کارخانه‌ها در بورس را مورد ارزیابی قرار داد و گفت: در کلیت قضیه اگر برای کارگران در مجموعه هایی که کار می‌کنند، درصدی از سهام آن مجموعه درنظر گرفته شود خوب است؛ همچنان که در اصل ۴۴ هم تاکید شده که درصدی از سهام کارخانه‌ها هنگام واگذاری باید به کارگران تعلق بگیرد، اما این مسئله در شرایط کنونی قابل تامل است.

وی ادامه داد: در شرایطی که بیشتر بورس‌های دنیا با وضعیت کرونا روند کاهشی داشته و برعکس عمل می‌کند، بورس ایران مدام بالا می‌رود که نگاه کارشناسی را می‌طلبد، با این حال معتقدم اینکه همه کارخانه‌ها را به یکباره وارد بورس کنیم، جای تامل دارد.

تاکید بر حفظ جایگاه کارگران در واگذاری ها

رئیس کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران با اشاره به خصوصی‌سازی کارخانه‌ها و بنگاه‌ها گفت: بخشی از کارخانه هایی که در اصل ۴۴ به اسم خصوصی‌سازی واگذار شده اند، با مشکل مدیریتی مواجهند و اهلیت در آنها رعایت نشده است.کارگران شرکت‌هایی مثل هپکوی اراک و نیشکر هفت تپه امروز تاوان عدم احساس مسئولیت و مدیریت را می‌دهند و جایگاه کارگران در واگذاری‌ها دیده نشده است.

چمنی هرگونه واگذاری سهام کارخانه‌ها در بورس بدون توجه به کارگران را مردود دانست و گفت: باید درصدی از سهام کارخانه‌ها هنگام واگذاری به کارگران آنها اختصاص یابد و کارگران صاحب سهم و سهامدار شوند، در غیر این صورت واگذاری نتیجه مثبتی نخواهد داشت.

تحقیق و تفحص از کارخانه‌های خصوصی‌سازی شده

وی در عین حال تحقیق و تفحص از کارخانه هایی که در جریان خصوصی‌سازی واگذار شده‌اند را خواستار شد و گفت: اگر می‌خواهیم مشکل بنگاه هایی که به اسم خصوصی‌سازی در اصل ۴۴ واگذار شده اند، حل شود باید تحقیق و تفحص از آنها صورت گیرد.تمام مجموعه‌های واگذار شده اعم از تولیدی، صنعتی و نفتی باید تحقیق و تفحص شوند که بر چه اساس و استاندارد و پروتکل هایی فروخته شدند و آیا قیمت فروش آنها واقعی بوده یا در یک مناقصه آزاد به فروش رفته است؟

کارخانه‌های واگذار شده بیت المال است

رئیس کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران در پایان با اشاره به ورود دیوان محاسبات به تحقیق و تفحص از شرکت هفت تپه، تصریح کرد: این کارخانه و کارخانه‌های نظیر آن همگی بیت المال هستند که توسط یک عده اندکی از جامعه مدیریت می‌شوند که ممکن است اهلیت و شایستگی لازم را در این خصوص نداشته باشند. معتقدم یک راه خوب برای شروع مبارزه با بی‌عدالتی‌های دوران گذشته تحقیق و تفحص از آنها است.

در روزهای اخیر رئیس دیوان محاسبات دستور تحقیق و تفحص از نحوه واگذاری و نظارت بر واگذاری شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت تپه را به منظور احقاق حقوق کارگران آن صادر کرد.

منبع: ايسنا
کدخبر: 114839

ارسال نظر

 

آخرین اخبار

پربازدیدترین