جو ترس در بازار بورس!
بازار سرمایه که به نظر میرسید به تعادل رسیده و با صعودهای چشمگیر دوباره وارد کانال یک میلیون و ۷۰۰ هزار واحدی شده بود، دوباره روندی نزولی به خود گرفته و روز گذشته به کانال یک میلیون و ۵۰۰ هزار واحد عقبگرد کرد. اتفاقی که یک تحلیلگر بازار سرمایه آن را منطقی نمیداند و بر این باور است که باید ترس موجود در بازار به سمت منطق و تحلیل برود.
روزبه شریعتی با اشاره به جلسه سه هفته پیش مجلس شورای اسلامی با فعالان بازار سرمایه اظهار کرد: فعالان بازار سرمایه در این جلسه راهکارهایی برای تعادل بخشی بازار مطرح کردند اما فعلی خبری نشده است؛ مگر اینکه در مرحله بررسی توسط کمیسیونها باشد.
وی با تاکید بر اینکه با حمایت زبانی برای بازار سرمایه اتفاق مثبتی نمیافتد، گفت: بازار در تیرماه با قیمتهای جهانی که ۳۰ درصد پایین تر از قیمتهای کنونی بود، با دلار نیمایی که در محدوده ۱۷ هزار تومان و دلار بازار آزاد که حدود ۲۰ هزار تومان بود پر شتاب جلو میرفت اما این روزها با توجه به قیمت دلار بازار آزاد و دلار نیمایی و افزایش قیمتهای جهانی به این شکل رو به کاهش است.
این تحلیلگر بازار سرمایه با اشاره به وضعیت بازارهای موازی، ابراز کرد: با این شرایط بازارهای موازی انتظار نمیرود بازار سرمایه با بحران مواجه شود. متاسفانه جو ترس در بازار وجود دارد. باید ترس از بازار به سمت منطق و تحلیل برود. هیچ دلیلی ندارد سهمی که بیدلیل رشد کرده بود و سهمهای با پشتوانه و سودده نیز در کنار هم در صف فروش باشند.
شریعتی ادامه داد: از سوی دیگر نباید به بازار از صندوق توسعه ملی یا منابع دیگر پول تزریق کرد. عوامل واقعی باید به بازار کمک کند. مهمترین عامل میتواند تجدید ارزیابی دستوری و اجبار تجدید ارزیابی شرکتها باشد. باید اجبار شود که همه شرکتها داراییهای ثابت خود را هر سه تا پنج سال یکبار تجدید ارزیابی کنند.
وی با بیان اینکه مردم عادی از وضعیت کنونی بازار در ضرر هستند، گفت: بسیاری از مردم درحال فروش سهمهای خود هستند که طبیعی است. بازار پرنوسان است اما به نظر من سقوط نمیکند. برایم سوال است که ریال با توجه به قیمتهای بازارهای موازی به کجا میخواهد برود؟ این خیلی منطقی نیست که نقدینگی به سمت بازار مسکن و دلار برود.
ارسال نظر