چه تعداد جامانده سهام عدالت داریم؟
آزادسازی سهام عدالت با هدف کمک به شش دهک درآمدی پایین صورت گرفت. اما حالا آمارها نشان میدهد در شش دهک درآمدی اول جامعه، ۲۸ میلیون و ۶۴۰ هزار نفر سهام عدالت نگرفتهاند. اما این سهام به چه کسانی تعلق گرفته است؟
اطلاعات وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نشان میدهد خطا در شناسایی افراد مشمول سهام عدالت سبب شده که ۴۵ درصد از افراد دهک دهم جامعه (پردرآمدترینها) مشمول سهام عدالت شوند و در مقابل حدود ۳۰ درصد از کمدرآمدترین گروههای جامعه فاقد سهام عدالت باشند.
قرار بود سهام عدالت به دهکهای پایین جامعه تعلق بگیرد و افراد تحت پوشش نهادهای حمایتی، روستاییان، عشایر، زنان سرپرست خانوار، کارگران فصلی و بیماران دارای بیماری خاص در اولویت دریافت سهام عدالت بودند.
اما حالا آمارها خلاف این را نشان میدهد. ۶ میلیون و ۶۸۰ هزار نفر از کمدرآمدترین افراد جامعه سهام عدالت ندارند اما در مقابل ۱۲ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر از پردرآمدترین گروههای جامعه سهام عدالت دارند.
چند نفر از مشمولان جا ماندهاند؟
خطا در تخصیص سهام عدالت تا جایی پیش رفته که تعداد افرادی که در دهک دهم سهام عدالت دارند (۳ میلیون و ۸۵۰ هزار نفر) بیش از تعداد افرادی است که در دهک یکم (۳ میلیون و ۶۵۰ هزار نفر) مشمول سهام عدالت شدهاند.
از طرف دیگر در گزارشی که وزارت تعاون منتشر کرده نشان میدهد ۲۸ درصد از افراد تحت پوشش بهزیستی سهام عدالت ندارند، یعنی حدود یک میلیون نفر. این آمار در خصوص افراد تحت پوشش کمیته امداد بیشتر است.۲۱ درصد افراد تحت پوشش کمیته امداد یعنی حدود دو میلیون نفر سهام عدالت ندارند.
آزادسازی سهام عدالت با هدف کمک به شش دهک درآمدی پایین صورت گرفته بود که این گزارش نشان میدهد این هدف محقق نشده است و بسیاری از مشمولان واقعی از دریافت سهام عدالت جا ماندهاند.
به همین دلیل مدتی است که در مجلس طرح جاماندگان سهام عدالت مطرح شده است اگرچه هنوز راه به جایی نبرده است. به عبارت دیگر سهام عدالتی که قرار بود به شش دهک درآمدی پایین جامعه تعلق بگیرد و به یک دارایی با ارزش تبدیل شود، حالا از هدف اصلی خود دور شده. یعنی هم به بسیاری از افراد مشمول تعلق نگرفته و هم ارزش آن روز به روز در حال کاهش است.
این در حالی است که رئیسجمهوری به مردم توصیه کرده بود که «سهام خود را نفروشند و از منافع بلندمدت آن بهرهمند شوند.» از طرف دیگر سخنگوی ستاد آزادسازی سهام عدالت هم به صاحبان سهام عدالت توصیه کرده بود که این ابزار سرمایهای را مانند ملک و یا مغازه خوب نگه دارند.
اما حالا گزارشها نشان میدهد هم افراد بسیاری از دریافت این سهام جا ماندهاند و هم ارزش آن هر روز کاهش یافته و دریافت پول این سهام به مشکلی تبدیل شده که چهار ماه است دارندگان آن را درگیر کرده است.
اگرچه افرادی که فاقد این سهام هستند در انتظارند که مجلس و دولت هرچه سریعتر فکری به حال جاماندگان سهام عدالت بکنند. حتی اگر ارزش این سهام در شرایط فعلی رو به کاهش باشد.
چرا هر روز یک سری داستان سر هم می کنید ا ولا حرف اصلی را در دو سه سطر بنویسید یک سال هست این متن آماده اول اخبار سهام جام اندگان درج میشه ، بعله قرار بود به کی وا گذار بشه شناسایی غلط بود واگذار نشد چقدر قرار بود واگذار بشه چقدر واگذار نشد چفد ر اضافه واگذار شد باید واگذار نمیشد ، می بینید چقدر خسته کننده است، پس لطفاً به ا صل خبر اشاره کنید و بس،چرا خواننده رو با حرفهای الکی خسته می کنید در ثانی اونی ک ه قرار بود صاحب سهام بشه شد و گرفت و رفت دیگه بیخودی مردم را امیدوار نکنید من یک ی بسه، به چرت و پرت ها اتتماد کردم رفتم برا پدر و مادر متوفی انحصار وراثت درآورد م بامید اینکه سهام متوفیان پرداخت خواهد شد بامبد این پول ۵ میلیون تومان قرض گرفت یم آذوقه خریدیم تا از این اوضاع کرونایی رد بشیم نه سهام متوفیان و نه بازماندگان، هیچ کدام واگذار نشد ما موندیم دست خالی با ۵ میلیون تومان بدهی، حالا بیایید هی ب نویسید تکلیف جاماندگان تکلیف سهام متوفیا ن، هی ی ی ی، خدایا ما را بامید کی زنده ن گه داشتی؟ یه مشت دروغگوی بی خاصییت؟