|

درج نماد ۱۵ شرکت استانی سهام عدالت در بورس

مدیر برنامه‌ریزی شرکت سپرده‌گذاری مرکزی با بیان اینکه تاکنون نماد ۱۵ شرکت سرمایه‌گذاری استانی در بورس درج شده است، گفت: سهامداران عدالت در روش غیرمستقیم، مالک سهام شرکت استانی مربوطه هستند.

بورس درج نماد ۱۵ شرکت استانی سهام عدالت در بورس

محمدجواد فرهانیان در پاسخ به این پرسش که ۱۳ شرکت غیربورسی در پرتفوی سهام عدالت چگونه وارد بورس می‌شوند، گفت: قرار است این ۱۳ شرکت غیربورسی در قالب یک هلدینگ سرمایه‌گذاری وارد بورس شوند که اطلاعات آن و شرایط و الزامات ورود آن نزد سازمان بورس اوراق بهادار وجود دارد.

وی در پاسخ به این پرسش که چه موقع نماد شرکت هلدینگ شرکت‌های غیربورسی درج می‌شود گفت: به محض اینکه شرکت هلدینگ مورد نظر در بورس پذیرش شود، درج نماد و کارهای ثبت و ریجستری آن و تخصیص سهام به مشمولان در شرکت سپرده‌گذاری مرکزی، سمات انجام می‌شود.

مدیر برنامه‌ریزی شرکت سپرده‌ذاری مرکز در پاسخ به این که سهامداران عدالت که روش غیرمستقیم را انتخاب کرده‌اند الان مالک چه چیزی هستند، گفت: سهامداران عدالت در روش غیرمستقیم در واقع مالک سهام شرکت سرمایه‌گذاری استانی مربوطه خود هستند و اگر بخواهند سهام عدالت خود را بفروشند، درحال‌حاضر تا سقف ۶۰ درصد می‌توانند از طریق شرکت‌های سرمایه‌گذاری سهام عدالت خود را در بورس بفروشند.

وی افزود: باید نماد شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی در بورس باز شود ومعاملات در آن صورت گیرد. درحال‌حاضر نماد ۱۵ شرکت سرمایه‌گذاری استانی در بورس درج شده و در مورد ۸ نماد معاملات در بورس انجام شده و فعال است.

مدیر برنامه‌ریزی شرکت سپرده‌گذاری مرکزی گفت: بنابراین سهامدارانی که عضو ۸ شرکت سرمایه‌گذاری استانی که نماد آنها در بورس فعال است، درصورت تمایل می‌توانند تا ۶۰ درصد از سهام عدالت خود را از طریق شرکت سرمایه‌گذاری استانی مربوطه به فروش رسانند.

وی تأکید کرد: اطلاعات همه شرکت‌های استانی سرمایه‌گذاری عدالت در سایت شرکت مدیریت فناوری بورس تهران به نشانی http: //www.tsetmc.com/Loader.aspx?ParTree=۱۵ وجود دارد.

فرهانیان در پاسخ به این پرسش که آیا خرید سهام شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی همراه با سود خواهد بود، گفت: درحال‌حاضر قیمت هر سهم شرکت سرمایه‌گذاری استانی خراسان جنوبی ۲۱۴ تومان و شرکت سرمایه‌گذاری استانی سهام عدالت زنجان ۱۵۰ تومان است و چون این شرکت‌ها تازه در بورس پذیرفته شده‌اند، در مسیر رشد قرار دارند.

مدیر برنامه‌ریزی شرکت سپرده‌گذاری مرکزی در پاسخ به این پرسش که برخی از شهروندان دارای سهام عدالت نیستند و آیا اکنون با خرید سهام شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی می‌توانند به نوعی سهامدار عدالت تلقی شوند، گفت: خرید و فروش سهام‌های شرکت‌های استانی برای هر کسی که کد بورسی داشته باشد آزاد است و خرید سهام این شرکت‌ها به معنی سهامدار عدالت بودن نیست اما می‌تواند از منافع این سهام استفاده کند چون شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی تازه در بورس قابل معامله شدن و در مسیر رشد قرار می‌گیرند.

فرهانیان این را هم گفت که با توجه به تأکید مقام معظم رهبری در فرمان ازادسازی سهام عدالت مبنی بر اینکه ترتیبی فراهم شود تا سهام عدالت مردم ارزنده باشد و مردم سهامدار بمانند گفت: احتمالاً امتیازاتی برای شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی سهام عدالت درنظر گرفته می‌شود و با توجه به پرتفوی متنوع این شرکت‌ها که متشکل از سهام ۳۶ شرکت بورسی است، بنابراین سهام این شرکت‌های استانی ارزنده خواهد بود.

وی همچنین در پاسخ به اینکه آیا سود مجامع ۳۶ شرکت سهام عدالت به حساب سهامداران روش غیرمستقیم هم واریز می‌شود، گفت: سهامداران عدالت در روش غیرمستقیم در واقع فعلاً سهامدار شرکت سرمایه‌گذاری استانی خود هستند و شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی هم به نیابت از آنها مالک سهام در ۳۶ شرکت بورسی است، بنابراین سود مجامع این شرکت‌ها به حساب شرکت سرمایه‌گذاری استانی واریز می‌شود و این شرکت‌ها می‌توانند برای خود سود شناسایی کرده و هر سال یک نوبت به سهامداران عدالت و اعضای خود سود بدهند.

این مسئول همچنین گفت: البته سود هر شرکت بستگی به مدیریت شرکت و سبد دارایی‌های آن دارد که باید ارزشمند شود و اگر عملکرد مدیران خوب باشد، می‌توانند سود بیشتری کسب کرده و سود بالاتری به سهامداران خود اختصاص دهند.

وی در مورد سهامداران عدالت در روش مستقیم گفت: سود مجامع شرکت‌های حاضر در پرتفوی سهام عدالت به حساب خود دارندگان سهام عدالت در روش مستقیم واریز می‌شود و اگر آن شرکت سرمایه‌پذیر قراردادی با شرکت سپرده‌گذاری مرکزی امضا کند، می‌تواند سود مجامع را از طریق سجام به حساب بانکی سهامدار عدالت در روش مستقیم واریز کند.

مدیر برنامه‌ریزی شرکت سپرده‌گذاری مرکزی در مورد اینکه آیا تاکنون هیچ‌کدام از شرکت‌های سهام عدالت سود خود را از طریق سجام واریز کرده‌اند، گفت: مجامع برخی شرکت‌های سهام عدالت برگزار شده، اما تا ۸ ماه فرصت دارند سود شناسایی شده را به حساب سهامداران خود از جمله سهامداران عدالت با روش مستقیم واریز کنند.

فرهانیان همچنین در مورد اینکه سود سهام عدالت قبل از آزادسازی برای تعدادی از سهامداران عدالت واریز نشده و چگونه این سود پرداخت می‌شود، گفت: هیچ پولی از سوی سازمان خصوصی‌سازی به شرکت سپرده‌گذاری مرکزی نداده‌اند و بنابراین سودهای باقی‌مانده از سال‌های قبل برای سهام عدالت احتمالا در اختیار سازمان خصوصی‌سازی است و قانون در این زمینه عطف به ماسبق نمی‌شود و باید سازمان خصوصی‌سازی در این زمینه پاسخگو باشد.

درحال‌حاضر ۴۹ میلیون نفر از ایرانیان دارای سهام عدالت هستند که ۱۹ میلیون نفر روش مدیریت مستقیم را برگزیده و ۳۰ میلیون نفر روش مدیریت غیرمستقیم انتخاب کرده‌اند که از طریق شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی وارد بورس می‌شوند.

پرتفوی سهام عدالت، مرکب از ۴۹ شرکت شامل ۳۶ شرکت بورسی و ۱۳ شرکت غیر بورسی است که قرار شده این ۱۳ شرکت غیر بورسی از طریق یک شرکت هلدینگ وارد بورس شوند و سهام آن هلدینگ هم به پرتفوی سهامداران عدالت اضافه شود.

‌تعداد ۱۷۷ نفر از مخاطبان سامانه «فارس من» با ثبت موضوع «عدم تخصیص سود مجمع به پرتفوی سهام عدالت»، تعداد ۱۶۲ نفر با ثبت «بی‌عدالتی بزرگ در سهام عدالت» و تعداد ۲۳۱ نفر با موضوع «تقاضای انتقال سهام عدالت به پرتفوی» خواستار پاسخگویی مسئولان شدند.

منبع: فارس
کدخبر: 129786

ارسال نظر

 

آخرین اخبار