|

خروج شدید پول از ۲ غول بزرگ بورسی

نخستین هفته آبان ماه با افت ۸/ ۸ درصدی شاخص کل بورس تهران به پایان رسید و این نماگر به کمترین مقدار از اواخر بهار نزول کرد.

بورس خروج شدید پول از ۲ غول بزرگ بورسی

 هفته تماما منفی سهام در حالی رقم خورد که بازیگران حقوقی در کل ایام هفته در نقش خریدار ظاهر شدند و در مجموع شاهد جابه‌جایی سهامی به ارزش ۴هزار و ۴۶۳ میلیارد تومان از سبد سهام حقیقی‌ها به پرتفوی بازیگران عمده بازار بودیم. در این میان نگاهی به عملکرد صنایع ۳۸ گانه بورسی حکایت از خالص فروش حقیقی‌ها در ۳۲ گروه در کنار توجه به ۴ صنعت بورسی دارد. از این رو در حالی سهامداران خرد بورس تهران به خروج از سهام بزرگ و عمدتا کامودیتی‌محور ادامه دادند که گروه‌های کوچک‌تر مورد اقبال حقیقی‌ها واقع شدند.

عملکرد بازیگران سهام در صنایع ۳۸گانه

بررسی‌ها نشان می‌دهد در مجموع معاملات هفته منتهی به ۷ آبان ماه، گروه فلزات اساسی شاهد جابه‌جایی سهامی به ارزش هزار و ۲۷۶ میلیارد تومان در مسیر حقیقی به حقوقی بود. دو غول بزرگ این گروه یعنی «فولاد» و «فملی» با بیشترین خروج پول حقیقی مواجه شد. به این ترتیب حقوقی‌ها درسهام شرکت فولاد مبارکه اصفهان طی هفته اول آبان، ۶۳۱ میلیارد تومان خرید به ثبت رساندند. این رقم در سهام شرکت صنایع ملی مس ایران به ۵۱۶ میلیارد تومان رسید.

بانکی‌ها دیگر گروهی بودند که حقیقی‌ها تمایلی به سهامداری در زیرمجموعه‌های آن نداشتند. از این رو هفته گذشته با خالص فروش ۹۶۱ میلیارد تومانی این دسته از سهامداران در گروه بانک‌ها و موسسات اعتباری سپری شد. در این گروه دو بانک ملت و صادرات به ترتیب شاهد خروج ۳۷۴ و ۳۵۹ میلیارد تومانی حقیقی‌ها از سهام خود بودند. پس از آن نوبت به پالایشی‌ها رسید. گروه فرآورده‌های نفتی طی معاملات هفته گذشته شاهد جابه‌جایی سهامی به ارزش ۵۲۶ میلیارد تومان از سبد سهام حقیقی‌ها به پرتفوی حقوقی‌ها بود. در این گروه «شبندر» و «شپنا» بیشترین خروج پول حقیقی را در مجموع به میزان ۳۷۰ میلیارد تومان را تجربه کردند. در ادامه نیز سه گروه محصولات شیمیایی، خودرو و چند رشته‌ای صنعتی مقصد بعدی خروج سرمایه خرد از گردونه معاملات سهام بود.

رصد بازیگران فعال در روزهای هفته

شنبه: نخستین روز هفته گذشته، نماگر بورس به حرکت در مسیر نزولی ادامه داد و برای ششمین روز متوالی تابلوی معاملاتی سهام قرمز شد. افت شاخص کل بورس تهران در حالی رقم خورد که گزارش‌های‌‌ میان دوره‌ای فراتر از انتظار، لغو مصوبه قیمت‌‌گذاری دستوری محصولات فولادی و نزدیک‌شدن به کف حمایتی مهم ۴/ ۱ میلیون واحدی همه نوید روزی مثبت را می‌دادند، اما در نهایت هیچ‌کدام از این عوامل روز شنبه ضامن رشد سهام نشدند و طی معاملات سوم آبان ماه امسال شاخص کل با افت بیش از ۳۸ هزار واحدی به کانال ۳/ ۱ میلیون واحدی تنزل کرد. در روز یادشده شاهد کمترین سطوح قیمتی سهام طی ۴ ماه اخیر بودیم. طی معاملات روز شنبه در مجموع سهامی به ارزش ۷۳۳ میلیارد و ۵۸۰ میلیون تومان در مسیر حقیقی به حقوقی جابه‌جا شد. در این میان بیشترین خروج پول حقیقی از دو گروه فلزات اساسی به ارزش ۱۱۵ میلیارد تومان و محصولات شیمیایی به ارزش ۱۱۱ میلیارد تومان رقم خورد. در مقابل اما شاهد خالص خرید مثبت حقیقی‌ها در دو صنعت کاشی و سرامیک و تامین آب، برق و گاز بودیم. در این روز صندوق سرمایه‌گذاری بازارگردانی نوین پیشرو ۱۶ میلیون و ۶۰۰ هزار سهم تامین سرمایه نوین را از بازار جمع کرد. در سهام شرکت بیمه نوین اما شاهد عرضه یک میلیون سهمی این شرکت به معامله‌گران خرد بودیم. شرکت گروه مالی ملت نیز در این روز ۴۵ میلیون سهم بانک ملت را خریداری کرد. ۱۵ میلیون سهم دیگر «وبملت» نیز از سوی صندوق سرمایه‌گذاری بازارگردانی ملت خریداری شد. در این راستا صندوق سرمایه‌گذاری بازارگردانی سپهر بازار سرمایه اقدام به خرید ۴۵ میلیون و ۲۰۰ هزار سهم بانک صادرات (وبصادر) و ۱۵ میلیون سهم سرمایه‌گذاری مالی سپهر صادرات (وسپهر) کرد.

دوشنبه: در این روز نماگر بورس تهران باز هم با افت مواجه شد و این‌بار با کاهش بیش از ۳۷ هزار واحد (معادل ۷/ ۲ درصد) بر سکوی یک میلیون و ۳۳۶ هزار واحدی ایستاد. حقوقی‌ها از همان ابتدای روز در سمت خرید سهام ظاهر شدند و تلاش برای کم‌حجم کردن صف‌های فروش داشتند اما تا پایان معاملات، تلاش‌های این گروه بی‌نتیجه ماند و صف‌های فروش جمع نشد. در این روز در مجموع بورس و فرابورس ۴۱۷ نماد در صف فروش، به ارزش ۷ هزار و ۱۵۰ میلیارد تومان بودند. روز دوشنبه شاهد جابه‌جایی سهامی به ارزش یک هزار و ۵۴۹ میلیارد تومان در مسیر حقیقی به حقوقی بودیم که بیشترین خالص فروش حقیقی‌ها از ۶ مهرماه بود. در این روز در مقابل خالص خرید مثبت بازیگران خرد سهام در دو گروه خرده‌فروشی و قندوشکر، دیگر صنایع بورسی با خروج سرمایه حقیقی مواجه شدند. در این میان بیشترین خالص فروش حقیقی به میزان ۶۳۳ میلیارد تومان در گروه فلزات اساسی رقم خورد. پس از آن سه گروه چند رشته‌ای صنعتی، خودرو و محصولات شیمیایی مقصد بعدی سهامداران خرد برای خروج از گردونه معاملات سهام بودند. طی معاملات این روز شرکت سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات به‌عنوان سهامدار عمده اقدام به خرید ۵۰۰ هزار سهم چادرملو، ۵۰۰ هزار سهم گل‌گهر و ۵۰۰ هزار سهم شرکت آهن و فولاد ارفع کرد. شرکت سرمایه‌گذاری ملی ایران نیز در حالی یک میلیون و ۲۴۰ هزار سهم «ارفع» را به بازار عرضه کرد و اقدام به خرید ۲۲۰ هزار سهم سیمان خوزستان، ۱۶۸ هزار و ۴۷۵ سهم سیمان بجنورد و ۵۰ هزار سهم شهد ایران کرد. گروه مالی ملت نیز روز دوشنبه ۱۱۰ میلیون و ۹۷۷ هزار سهم بانک ملت را از سهامداران خریداری کرد. ۲۱ میلیون و ۹۰۷ هزار سهم دیگر «وبملت» نیز از سوی صندوق سرمایه‌گذاری بازارگردانی ملت جمع‌آوری شد. در دیگر زیرمجموعه‌های بانکی، ۱۰ میلیون سهم بانک صادرات توسط صندوق سرمایه‌گذاری بازارگردانی سپهر صادرات و ۳۵۳ میلیون و ۹۴۳ هزار سهم دیگر این بانک از سوی صندوق سرمایه‌گذاری بازارگردانی سپهر بازار سرمایه خریداری شد.

سه‌شنبه: در جریان معاملات روز سه‌شنبه ۶‌آبان ماه، سهام با تداوم حرکت در مسیر نزولی برای هشتمین روز متوالی سبب افت نماگر اصلی بورس تهران شدند. به این ترتیب جمع شدن صفوف فروش برخی از نمادها در پایان روز دوشنبه نیز نتوانست مانع از افت شاخص کل در روز سه‌شنبه شود. در این مسیر ۶/ ۲ درصد دیگر از ارتفاع شاخص کل کاسته شد تا این نماگر در آستانه از دست دادن کانال ۳/ ۱ میلیون واحدی قرار گیرد. روز سه‌شنبه همچنان شاهد انتظار بیش از ۵ هزار میلیارد تومانی برای خروج از گردونه معاملات سهام بودیم. در این میان سهامی به ارزش ۱۰۷۱ میلیارد تومان از سبد سهام حقیقی‌ها به پرتفوی معامله‌گران عمده بازار منتقل شد و ۹۰ درصد سهام سرخ‌پوش شدند. در این روز حقیقی‌ها بیشترین خالص فروش خود را به ارزش ۳۹۴ میلیارد تومان در زیرمجموعه‌های گروه فلزات اساسی با محوریت «فملی» و «فولاد» رقم زدند.

پس از آن گروه چند رشته‌ای صنعتی با محوریت «شستا» مقصد بعدی کوچ سرمایه حقیقی به ارزش ۱۶۷ میلیارد و ۷۳۰ میلیون تومان بود. بازارگردانان در این روز نیز فعال ظاهر شدند و اقدام به جمع‌آوری سهام از بازار کردند. صندوق سرمایه‌گذاری بازارگردانی نوین پیشرو طی معاملات روز سه‌شنبه، ۲ میلیون سهم تامین سرمایه نوین، یک میلیون سهم بیمه نوین و ۳۵۱ هزار سهم سرمایه‌گذاری اقتصاد نوین را از بازار جمع‌آوری کرد. گروه مالی ملت در این روز نیز فعال ظاهر شد و ۳۱۱ میلیون و ۳۲۹ هزار سهم دیگر بانک ملت را به پرتفوی خود افزود. ۲۰ میلیون سهم دیگر «وبملت» نیز توسط صندوق سرمایه‌گذاری بازارگردانی این بانک خریداری شد. صندوق سرمایه‌گذاری بازارگردانی سپهر صادرات ایران نیز در کنار خرید ۴۵۵ میلیون و ۴۹۳ هزار سهمی بانک صادرات، ۴۲ میلیون و ۷۰۰ هزار سهم «وسپهر» را نیز جمع‌آوری کرد. ۱۰ میلیون سهم دیگر «وبصادر» نیز به پرتفوی صندوق سرمایه‌گذاری بازارگردانی سپهر صادرات افزوده شد. شرکت توسعه سرمایه رفاه نیز اقدام به خریداری ۵ میلیون سهم فولاد مبارکه اصفهان و ۱۱۸ هزار و ۶۶۱ سهم پتروشیمی امیرکبیر کرد. ۵ میلیون سهم «فخوز» نیز به پرتفوی گروه توسعه اقتصادی پایندگان افزوده شد.

چهارشنبه: در ادامه سیر نزولی بازار سهام، شاخص کل بورس در آخرین روز معاملاتی هفته گذشته بار دیگر بر مدار منفی قرار گرفت، ریزش شاخص در ساعات ابتدایی معاملات شدت بیشتری داشت تا جایی که نماگر ۲۳ هزار واحد افت را به ثبت رساند اما در ادامه روز با سبزپوشی نماد‌های بزرگ از شدت ریزش کاسته شد. در جریان داد و ستد‌های این روز ۱/ ۱ درصد دیگر از ارتفاع شاخص کل کاسته شد تا این نماگر کف ۳/ ۱ میلیون واحدی را از دست داده و روی رقم یک میلیون و ۲۸۸ هزار واحد آرام گیرد و به کمترین مقدار خود از اواخر بهار برسد. در این میان بازیگران حقوقی خالص خرید ۱۱۰۹ میلیارد تومانی را ثبت کردند و ارزش معاملات خرد سهام نیز ۵ هزار و ۲۰۲ میلیارد تومان برآورد شد. در این روز در مقابل خالص خرید مثبت حقیقی‌ها در چهار گروه رایانه، خرده‌فروشی، فنی و مهندسی و قند وشکر جمعا به ارزش ۱۱ میلیارد و ۸۴۵ میلیون تومان، دیگر گروه‌ها شاهد خروج سرمایه حقیقی بودند. بیشترین خروج حقیقی اما از گروه فرآورده‌های نفتی به ارزش ۳۱۷ میلیارد و ۵۹۰ میلیون تومان رقم خورد. «شبندر» در این روز بیشترین خالص فروش حقیقی‌ها به ارزش ۲۰۷ میلیارد و ۲۰۳ میلیون تومان را تجربه کرد. پس از آن نیز «شبریز» شاهد جابه‌جایی سهامی به ارزش ۴۳ میلیارد و ۸۵۶ میلیارد تومان در مسیر حقیقی به حقوقی بود. گروه فلزات اساسی با محوریت «فولاد» و «فملی» نیز در این روز شاهد انتقال سهامی به ارزش ۱۳۸ میلیارد و ۷۵۶ میلیون تومان از سبد سهام بازیگران خرد به پرتفوی حقوقی‌ها بود. پس از آن پتروشیمی‌ها خالص خرید ۱۱۸ میلیارد و ۵۶۸ میلیون تومان حقوقی‌ها را تجربه کردند.

 

منبع: دنیای اقتصاد
کدخبر: 131486
  • ناشناس ارسالی در

    به هیچ عنوان خروج پول امروز نداشتیم بلکه بیشتر شاهد عرضه های معقول حقوقی بودیم ک ه بیشتر در جهت بالا آوردن پایانی سهم ها بود و ورود پول حقیقی مخصوصا به گروه فلزا ت و خودرویی و بانکی

  • ناشناس ارسالی در

    ما که ۷۰ میلیون از اصل سرمایه ضرر کردیم و تصمیم گرفته ام بجای سرمایه گذاری در بو رس وارد فعالیتهای دلالی و خرید و فروش دل ار که اینقدر فضا آزاد است و در برابر آن هیچ مانعی نیست و هیچ مالیاتی هم ندارد بر وم دیگر برایم مهم نیست این نوع سرمایه گذ اری برای جامعه تورم زا است مهم این است که سرمایه ام با این کارهای کاذب هزار برا بر میشود درست مانند دلالان وقتی از راه ت ولید هیچ سودی بدست نمی آوری و هزاران مان ع بر سر راهت قرار میدهند بهترین راه دلال ی است اما این کار بزرگترین خسارتش این اس ت که به تورم و گرانی جامعه دامن میزند ام ا در عوض فرد به سودی بسیار بی درد سر دست می یابد ....

  • مصطفی ارسالی در

    شما یک هفته دیر از خواب پاشدید الان هفته دوم آبانه

  • رضا ارسالی در

    مسخره هااین چرک کف دست رواگه توبانک هامی زاشتید.بهتربود.ونبایدسهام این شرکت رووار دبورس میکردید.کلاازبورس خارج کنیداین سها م رووبه بانک هابسپریدوارزش هاحفظ میشن.هر کی دوست داشت میفروشه.هرکی هم خواست سودش رومیگیره.وخریداری روهم شمابه زوراجبارکرد ید.خوب میزاشتیداین گردن کلفت هامیخریدن ا ین سهام روبعدش .باش هم هرگوهی خواستن میخ وردن.درضمن هرچه هم خریدوفروش شده قانون ب زاریدکه این سهم هافقط به تعدادصدتاگردن ک لفت واگذارمیشه.قیمتش هم که پائینه.مسلماا ون گردن گلفت هاهم بهترمیدونن بااین پولاچ یکادکنن.

  • ناشناس ارسالی در

    پول ملتو نفله کردید قوه قضاییه ووزارت اط لاعات کجان؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ رییس مجلس چندهف ته پیش وعده دادازامروزمجلس فلان میکنه به مان میکنه چی شد؟؟؟؟؟؟؟!!!!!

  • ناشناس ارسالی در

    دلایل متعددی برای خروج پول حقیقی از این بازار است که میتوان بچند مورد اشاره کرد اول اینکه حقوقیها متوجه شدن نقشی دراین معادلات ندارن دوم سازمان بورس که تاکنون درمدت ی مدام دروغ تحویل سهامداران خرد داد سوم اینکه تبانی که مشاهده میکنن مثلا سهمی روز قبل فراتر از مبلغ سقف را پر کرده ولی پایانی بالا نیامده ازآنجا که فروشنده نداشت حقوقی در مبلغ پایین خریداری نمود دراخر بیاعتمادی به دولت وعدم توجه برخواسته که کوچکترین اخراج ریاست سازمان است که این کار میتواند مرحمی در زخمها باشد

ارسال نظر

 

آخرین اخبار

پربازدیدترین