|

کدام کدهای بورسی مسدود شدند؟

تشکیل صف‌های فروش از ابتدای بازار به دلیل عرضه شرکت‌های حقوقی می‌تواند این هشدار را به مسوولین سازمان بورس بدهد که برخی از شرکت‌های حقوقی از قرار گرفتن در چارچوب‌های این سازمان سر باز می‌زنند.

بورس

بازار سرمایه حال و روز خوبی ندارد. حدود ۳ ماه پیش بود که اصلاح بازار سرمایه شروع شد و این مسئله تا امروز ادامه داشته است. هر بار که اتفاقات رخ داده در بازار سرمایه در حال حرکت به سمت تعادل در بازار و بهتر شدن اوضاع آن است، برخی شرکت‌های حقوقی‌ها با گذاشتن سفارشات سنگین در صف‌های فروش اجازه بهتر شدن اوضاع را نمی‌دهند.

از دیگر سو، سهامداران حقیقی نیز که بیشتر آنها در امسال وارد بورس شده اند، بدون آموزش‌های لازم و بر اساس رفتار هیجانی وارد صف‌های خرید و فروش می‌شوند و این مسئله نیز بر قرمز پوش شدن بازار سرمایه نیز تاثیر فراوان دارد.

وضعیت امروز بازار سرمایه پس از رشد ۱۷ هزار واحدی بازار در روز گذشته به دو مسئله عرضه شرکت‌های حقوقی و بسته شدن نماد لیدر فرضی بازار ارتباط دارد.

از روز شنبه ۱۰ آبان ماه بر اساس دستوالعمل سازمان بورس، کدهای حقیقی و حقوقی که در زمان پیش گشایش بازار (ساعت ۸: ۳۰ تا ۹ صبح) در صف‌های فروش قرار گرفته و قبل از آغاز زمان معاملات این سفارش خود را بردارند، به مدت یک ماه کد بورسی آنها مسدود خواهد شد. البته این مسئله برای شرکت‌های حقوقی با برخی تنبیهات دیگر نیز همراه خواهد بود.

کدام کدهای بورسی مسدود شدند؟

طبق شنیده‌ها طی دیروز و امروز تعداد زیادی کدهای بورسی که به این دستورالعمل پایبند نبوده اند، بسته شده و تا یک ماه دیگر نمی‌توانند، معامله انجام دهند.

اما نکته قابل توجه در این باره رفتار برخی شرکت‌های حقوقی وابسته به دولت است که در برخی نمادهای پربیننده اقدام به فروش بالایی کرده و این مسئله باعث ترس سهامداران خرد و از بین رفتن صف‌های خرید و در نهایت تشکیل صف‌های فروش در بیشتر نمادها شده است

این رفتار شرکت‌های حقوقی در سه ماه گذشته، اعتراض بسیاری از سهامداران حقیقی را به همراه داشته است. نوسان گیری از سهامداران در این مدت با توجه به توانایی این شرکت‌ها در سفارش‌گذاری با مقیاس بالا یکی از موضوعات اعتراضی بیشتر سهامداران حقیقی بوده است.

طی هفته‌های گذشته، سفارش فروش تعدادی از همین شرکت‌های حقوقی باطل شد، اما این مسئله هم نتوانست مقابل نوسان گیری این شرکت‌ها را بگیرد.

لیدری فرضی که بازار را به دنبال خود می‌کشد

در سال‌ها و ماه‌های گذشته، برخی از افراد، کانال‌ها و حتی شرکت‌های حقوقی برای صنایع مختلف و در نهایت برای بازار یک لیدر فرضی ایجاد کرده‌اند که این مسئله در برخی از برهه‌ها بازار سرمایه را با مشکل جدی مواجه کرده است.

این که لیدر بازار به کدام سمت حرکت می‌کند تا حرکت کلی بازار تعیین شود، یکی از ایرادات اساسی بورس در ماه‌های گذشته بوده است. اینکه این لیدر بر اساس چه معیارهایی تعیین شده است، مشخص نیست. شرکتی که طی سال‌های گذشته زیان ده توزیع نکرده است، تبدیل به لیدری فرضی برای بازار شده است.

این مسئله ارزندگی نمادها و دلایلی که باید به خرید و فروش سهام مبادرت کرد را از بین می‌برد. صف فروش لیدر کل بازار را منفی می‌کند و صف خرید آن، صف‌های خرید موهوم برای بازار ایجاد می‌کند. این صف‌ها در زمان متوقف بودن نماد لیدر نیز به سمت صف‌های فروش می‌رود.

سهامداران خرد و جدیدالورود به بورس باید توجه کنند، برای خرید و فروش یک سهم باید به بنیادهای آن توجه ویژه کنند و به صف‌های خرید و فروش که در یک لحظه جمع می‌شوند و تبلیغ برخی کانال‌ها که بیشتر نمادهای خود را معرفی می‌کنند، نباید باعث شود افراد حاضر در بازار سرمایه به رفتار هیجانی روی بیاورند.

منبع: فارس
کدخبر: 132036

ارسال نظر