|

بورس در آخرین هفته آبان به کدام سمت می رود؟

سهامداران بعد از کاهش هیجان‌های موجود در بورس، شاهد بهبود وضعیت بازار در هفته جاری هستند که روند صعودی شاخص بورس در دو روز اخیر نشان‌دهنده حرکت بازار طبق پیش‌بینی‌ها است.

بورس بورس در آخرین هفته آبان به کدام سمت می رود؟

بازار هفته گذشته تحت تاثیر تحولات سیاست خارجی در مسیر نزولی قرار گرفت و با حدود پنج درصد افت به معاملات سومین هفته آبانماه پایان داد.

 با مشخص شدن نتیجه انتخابات آمریکا، ریسک سیستماتیک بازار سرمایه کاهش یافته است، بنابراین از اواسط هفته گذشته شاهد کاهش هیجان های موجود در معاملات این بازار بودیم و حتی در روز چهارشنبه فضای بازار به سمت بهبود نسبی پیش رفت و شاخص بورس در مسیر صعودی قرار گرفت.

کاهش سرعت در خروج نقدینگی از بازار و جذابیت قیمت سهام بعد از حدود سه ماه اصلاح، موقعیت مناسبی را برای سرمایه گذاری دوباره در این بازار و ورود نقدینگی هایی که اکنون در اختیار سهامداران قرار گرفته ایجاد کرده است، این موضوع نیازمند بازگشت اعتماد به سهامداران است که از نظر کارشناسان بازار بهتر است این اعتمادسازی از طریق مسوولان صورت گیرد.

در چند وقت اخیر اکثر کارشناسان و سهامداران حاضر در بازار پیشنهادهایی را برای بهبود وضعیت بازار داشتند که در نهایت در ادامه معاملات هفته گذشته، معاون شرکت بورس تهران از از ابلاغ دو تصمیم جدید در بازار مبنی بر فراهم شدن امکان انجام معاملات و خرید و فروش سهام به صورت روزانه و نیز کاهش زمان پیش گشایش بازار به ۱۵ دقیقه خبر داد که این موضوع توانست تا حدودی امید دوباره را به این بازار بازگرداند.

کاهش شتاب در روند نزولی بازار

امیرعلی امیرباقری  به روند معاملات بورس در بازار هفته گذشته اشاره کرد و افزود: بازار هفته گذشته طبق پیش بینی ها پیش رفت و همچنان به روند اصلاحی خود ادامه داد اما باید این نکته را مدنظر قرار داد که شیب اصلاح شاخص بورس در هفته گذشته مانند دوران ریزشی چند وقت اخیر نبود و شاهد کاهش در شتاب روند نزولی بازار بودیم.

امیرباقری با بیان اینکه به مرور می‌توان اصلاح زمانی شاخص بورس را جایگزین اصلاح قیمتی کرد، گفت: اصلاح قیمتی شاخص بورس با شیب بسیار تند به لحاظ زمانی و قیمتی در حال نزدیک شدن به نقطه حمایتی خود است و بعد از آن به احتمال زیاد بازار وارد اصلاح زمانی می‌شود.

وی اظهار داشت: طبق پیش‌بینی‌های انجام شده اکنون با توجه به متغیرهای بنیادی در اقتصاد کشور، انتظار روند صعودی با شیب تند در بازار وجود ندارد و بازار سرمایه اکنون بیش از آنکه نیازمند روند قوی باشد نیازمند ثبات قیمتی است تا کف‌سازی معقولی صورت گیرد و بعد از آن براساس چشم انداز اقتصادی شاهد حرکت صعودی شاخص بورس باشیم.

به گفته این کارشناس بازار سرمایه، این اتفاق به زودی در بازار رخ نمی‌دهد و چیزی که اکنون بازار نیاز دارد، مقوله ثبات قیمتی است که باید بازار هر چه زودتر به آن دست یابد.

توقف در روند صعودی ارز

وی با بیان اینکه اکنون نرخ ارز یکی از مهمترین مقولاتی است که بازار به آن نیاز دارد، گفت: بررسی تاریخی و عوامل بنیادین اقتصاد کلان نشان می‌دهد که به احتمال زیاد روند صعودی قوی در بازار ارز متوقف می‌شود.

امیرباقری به احتمال ورود نرخ ارز به فرآیند اصلاحی و فرسایشی اشاره کرد و افزود: با تغییر انتظارات شاهد سرازیر شدن دلارهای خانگی به بدنه بازار خواهیم بود که همین امر باعث اصلاح قیمتی در کنار اصلاح زمانی در بازار ارز می شود.

این کارشناس بازار سرمایه خاطرنشان کرد: نکته ای که  باید مورد توجه قرار گیرد وجود همبستگی میان بازار سهام و بازار ارز  است زیرا بازار سرمایه در تلاش برای تطبیق خود با تورم انتظاری است.

وی افزود: زمانی که نرخ ارز وارد فضای اصلاحی شود به مرور فضای رکودی جایگزین فضای تورمی می‌شود و همین امر ممکن است باعث ادامه اصلاح در بدنه بازار سرمایه شود.

امیرباقری معتقد است، در صورت چنین اتفاقی،  اصلاح زمانی بیشتر از اصلاح قیمتی در بدنه بازار پررنگ می شود و زمینه ایجاد حرکت فرسایشی در معاملات بازار فراهم خواهد شد.

تفکیک راه سهام از یکدیگر

این کارشناس بازار سرمایه با اشاره به اینکه تفکیک راه سهام از یکدیگر نکته‌ای است که باید در وضعیت کنونی بازار مورد توجه قرار گیرد، گفت: سهام موجود در بازار از این به بعد براساس صورت‌های مالی خود، کمتر تحت تاثیر هیجان موجود در بازار قیمت‌گذاری می‌شوند.

وی با بیان اینکه بازار سرمایه از این به بعد حرفه‌ای تر پیش می‌رود و فضای حاکم در بازار تحلیلی‌تر می‌شود، گفت: تا زمانی که بازار در مسیر صعودی قرار داشت  جریان نقدینگی برای هماهنگ شدن با تورم و حفظ شدن قدرت خرید به سمت هر سهمی پیش می‌رفت زیرا در آن زمان کلیت بازار صعودی و فضا تورمی بود.

به گفته امیرباقری، اکنون اگر در بازار شاهد چرخش فضای تورمی به فضای رکودی باشیم، راه سهام بر اساس عملکرد آنها از یکدیگر جدا می‌شود.

این کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه ارزش شرکت‌ها در زمان وجود تورم و چشم انداز افزایش نرخ ارز براساس «ارزش جایگزینی» قیمت‌گذاری می‌شوند، اظهار داشت: زمانی که فضای موجود در بازار وارد ثبات اقتصادی می‌شود شرکت‌ها براساس عملکرد و سودآوری آنها قیمت‌گذاری می‌شوند و در زمان تحلیل، EPS شرکت ها جایگزین دارایی آنها می‌شود.

وی با بیان اینکه براساس پیش‌بینی‌هایی که برای میان‌مدت و بلندمدت صورت گرفته است انتظار می‌رود در اقتصاد کشور با تورم سنگینی مواجه نباشیم، گفت: تورم تا سال آینده بیشتر در کشور دوام نمی‌آورد و بعد از آن جای خود را به فضای رکودی می دهد، انتظار داریم از این به بعد فضای حاکم در بازار، تحلیل‌محور شود و روند صعودی پرشتابی را در کلیت بازار در کوتاه‌مدت شاهد نباشیم.

تاثیر مثبت رشد کامودیتی‌ها (مواد معدنی) بر بدنه بازار سهام

امیرباقری افزود: در بازار جهانی، همچنان رمز ارزها با توجه به شرایط اقتصاد کلی و بیانه فدرال رزرو از اقبال برخوردارند و در مسیر رشد قیمتی قرار دارند.

این کارشناس بازار سرمایه خاطرنشان کرد: با توجه به نوسان قیمت نفت و فلزات در بازار هفته گذشته و نیز ثبات قیمتی اکنون و چشم انداز نزولی شاخص دلار انتظار می رود قیمت جهانی طلا در میان مدت و بلندمدت با سیاست های انبساطی که فدرال رزرو ارائه داده است افزایش یابد، این سیاست ها منجر به تضعیف شاخص دلار و رشد کامودیتی ها در میان‌مدت و بلندمدت خواهد شد.

وی ادامه داد: بازار سهام دلارمحور است و بخش عمده‌ای از بازار را شرکت‌هایی تشکیل می‌دهند که براساس درآمد ارزی فعالیت دارند که این موضوع باعث تاثیر مثبت رشد کامودیتی‌ها بر بدنه بازار سهام خواهد شد.

امیرباقری با اشاره به اینکه این اتفاق در کوتاه‌مدت رخ نمی‌دهد، اما در میان‌مدت و بلندمدت با تضعیف شاخص دلار و افزایش سهام کامودیتی ها شاهد افزایش و ثبات قیمتی در این گروه ها خواهیم بود، افزود: در صورتی که نرخ دلار داخلی اصلاح کند با انتظار رشدی که در سهام کامودیتی محور به دلیل افزایش قیمت های جهانی وجود دارد این اثر خنثی می‌شود و گروه کامودیتی محور در میان مدت و بلندمدت مورد اقبال سهامداران قرار خواهد گرفت.

این کارشناس بازار سرمایه به سهامداران توصیه کرد و گفت: به سهامداران پیشنهاد می‌شود با توجه به اینکه فضای بازار در حال حرفه‌ای شدن است و راه سهام از یکدیگر جدا می‌شود، به طور حتم برای سرمایه‌گذاری در این بازار از افراد با مجوز قانونی و دارای تخصص استفاده کنند، به صورت مستقیم وارد این بازار نشوند و چیدمان پرتفوی سهامداری را براساس ریسک و بازده تغییر دهند.

منبع: ایرنا
کدخبر: 134973

ارسال نظر

 

آخرین اخبار

پربازدیدترین