ابلاغ قانون جدید توسط سازمان بورس + سند
سازمان بورس دستورالعمل اجرایی قانون افزایش سرمایه شرکتهای بورسی و فرابورسی را از محل صرف سهام با سلب حق تقدم به کلیه شرکتها ابلاغ کرد.
مدیریت نظارت بر بازار اولیه سازمان بورس و اوراق بهادار دستورالعمل اجرایی قانون افزایش سرمایه شرکتهای بورسی و فرابورسی را از محل صرف سهام با سلب حق تقدم به کلیه شرکتها ابلاغ کرد.
متن ابلاغیه به شرح زیر است:
به پیوست دستورالعملهای اجرایی قانون افزایش سرمایه شرکتهای پذیرفتهشده در بورس تهران یا فرابورس از طریق صرف سهام با سلب حق تقدم که در اجرای ماده ۵ قانون افزایش سرمایه شرکتهای پذیرفتهشده در بورس یا فرابورس از طریق صرف سهام با سلب حق تقدم (مصوب ۲۹ مرداد مجلس) توسط سازمان بورس تدوین و در ۲۱ آبان به تصویب شورایعالی بورس رسید، تقدیم و ابلاغ میشود.
همچنین دستورالعمل مالیاتی قانون فوق نیز توسط سازمان امور مالیاتی تهیه و به تصویب شورایعالی بورس رسیده که بخشنامه آن متعاقباً توسط آن سازمان ابلاغ میشود.
شایان ذکر است بر اساس این دستورالعمل شرکتهای پذیرفتهشده در بورس تهران یا فرابورس که کنترل یا مالکیت بیش از ۵۰ درصد سهام آنها در اختیار دستگاههای اجرایی موضوع ماده ۵ قانون خدمات کشوری مصوب ۸ مهر سال ۸۶ با اصلاحات و الحاقات بعدی قرار دارند، موظفند از تاریخ لازمالاجراء شدن این قانون تا پایان مدت اعتبار قانون برنامه پنجساله ششم توسعه اقتصادی، تأمین منابع مالی موردنیاز از طریق بازار سرمایه را پس از تصویب درخواست افزایش سرمایه در مجمع عمومی شرکت از محل افزایش سرمایه بهروش صرف سهام با سلب حق تقدم از سهامداران و عرضه عمومی آن انجام دهند. استفاده از سایر روشهای تأمین منابع مالی از بازار سرمایه منوط به تأیید سازمان بورس مبنی بر عدم امکان تأمین مالی از طریق فوق است.
گفتنی است «صَرف سهام» به مابهالتفاوت ارزش اسمی سهام و ارزش افزوده ایجادشده برای آن در بازار سهام (قیمت فعلی بازار) گفته میشود. شرکتها برای پذیرهنویسی جدید، نرخ سهام را کمی کمتر از نرخ بازار اعلام میکنند.
«حق تقدم» نیز به حق ایجادشده برای سهامداران فعلی شرکتهای بورسی گفته میشود که در این قانون، حق خرید سهام جدید از سوی سهامداران موجود، سلب شده است و همه فعالان بازار میتوانند در پذیرهنویسی جدید سهام این شرکتها مشارکت کنند.
ارسال نظر