پیشنهادی برای جلب اعتماد بیشتر مردم به بورس
کارشناس اقتصادی ضمن پیشبینی رشد منطقی و تدریجی شاخص از پیشنهاد تضمین سودآوری عرضه اولیه شرکتهای دولتی در بورس به مدت ۶ یا ۹ ماه با نرخ سود ۱۸ درصدی خبر داد.
سعید لیلاز با بیان اینکه شاخص بورس از این پس رشد منطقی، تدریجی و بدون شتابهای عجیب خواهد داشت گفت: قبلاً هم پیشبینی شده بود شاخص بورس در دورهای بین ۱.۲ تا ۱.۵ میلیون واحد در نوسان بوده و سپس به مسیر رشد آرام و طبیعی ادامه دهد.
وی افزود: این پیشبینی از روند رشد بورس بر اساس مطالعات دقیقی است که انجام دادم. ظرفیت تولید بخش واقعی اقتصاد از اول سال رشد مثبتی داشته و چنانچه اتفاق خاصی نیفتد در ادامه هم این روند مثبت رشد تولید ادامه خواهد یافت و در نتیجه، شاخص بورس هم رشد خواهد کرد. نشانه دیگر هم، روند رو به رشد نقدینگی موجود در جامعه است که در گزارشهای بانک مرکزی نیز تأیید شده و طبیعی است، بخش زیادی از این نقدینگی به سمت بازار سرمایه حرکت خواهد کرد و محرک رشد شاخص خواهد شد.
این کارشناس اقتصادی ادامه داد: نکته مؤثر دیگر، اشباع و حباب زیاد موجود در بازارهای دیگر است. بازارهای سکه، دلار، مسکن و خودرو ظرفیتی برای رشد بیشتر از وضعیت فعلی ندارند بنابراین در مقایسه با آنها، بازار سرمایه و سهام جذابیت بسیار بیشتری برای سرمایهگذاری دارد و مردم نیز اقبال بیشتری به آن خواهند داشت.
لیلاز خطاب به سهامداران توصیه کرد: در روند کنونی سهامداران باید با فرآیندهای بازار سرمایه آشنا شوند و آموزش لازم را ببینند و به دنبال سودهای ناگهانی و شکننده نباشند و ماهیت نوسانی بورس را بپذیرند. اگر رشد شاخص روزی ۰.۱ درصد هم باشد اما باز متوسط سالانه همین افزایش شاخص از مجموع تورم سالانه بالاتر خواهد رفت که رخدادی مثبت برای ثبات اقتصاد و متضمن سودی با ثبات برای سهامداران خواهد بود.
وی تأکید کرد: اینکه انتظار داشته باشیم رشد شاخص روزانه بین ۲ تا ۵ درصد باشد، انتظاری غیرواقعی است و به ضرر سهامداران خواهد بود. به دولت پیشنهاد میکنم برای جلب اعتماد بیشتر مردم به بورس و جذب نقدینگیهای جدید در این بازار، عرضههای اولیه دولتی را تضمین کند. به این معنی که به هر میزان عرضه سهام در صندوقهای دارا اول، دوم و سوم به فروش رفت، دولت به مدت ۶ یا ۹ ماه این عرضهها را با سود نرخ ۱۸ درصد سالانه از مردم خواهد خرید.
لیلاز توضیح داد: اگر این سهمها سود بیشتر از ۱۸ درصد طی این مدت داشت، سهامدار سهام را به دولت نخواهد فروخت ولی اگر سود کمتر از ۱۸ درصد داشت این سهام را به دولت میفروشد. اجرای چنین تصمیمی موجب میشود هم اعتماد سهامداران جلب شود و از سرمایهگذاری سودمند شوند و هم بخش زیادی از نقدینگی سرگردان جامعه بهصورت متوسط ماهی ۵ تا ۱۰ هزار میلیارد تومان به بازار سرمایه وارد شود. همچنین جذب این نقدینگی عامل کنترل تورم و ثبات بیشتر اقتصاد خواهد شد.
متاسفیم که امثال شماها...اقتصاددان ما هس تید...اگرقرارباشه سود تضمینی باشه..که دی گه اسمش بورس نیست...اگردولت حتی پایه را هیجده درصد بقول شما بذاره....تمها مشتریش شاید فقط شما باشید...بورس بازان دنبال س ودهای بیشترند..وگرنه دربانک سپرده گذاری میکنند...یادربازارازاد..سود بیشتری رادری افت میکنند...ضمنا تنوع طلبی...بورس بازان ..باگفته های شما خیلی فرق داره...همینطور ی که اکثرا درین مدت ریزش..تاالان که درضر ر هستند همپای بورس هستند..بورس یعنی هیچ کسی حتی دولت..حتی شما...دخالت دران نداشت ه باشید...تاراه خود را برود..مثلا از دیر وز..همه رسانه ها پیشبینی..هفت کارشاس را گذاشتند که امروز بازار منفیه....ایا نتیج ه جر این باید باشد؟..
همش دستکاری دولتی هستش و لاغیر
فریب نخورید
چه بورسی که هر روزش قرمزمگر میشود