دلیل صعود بیشتر شاخص هم وزن نسبت به شاخص کل بورس
بررسی ورود نقدینگی سهامداران حقیقی و حقوقی نشان از شتاب حرکت صعودی شاخص هم وزن نسبت به شاخص کل است و در این میان، دستورالعمل بازارگردانی نیز در حال بازنگری و تغییر است.
شرکت مشاور سرمایهگذاری ابن سینا مدبر (اماکو) با بررسی روند معاملات آخرین روز کاری این هفته بازار سهام اعلام کرد: معاملات امروز در حالی به پایان رسید که شاخص کل با افزایش ۰.۲ درصدی به سطح یک میلیون و ۴۴۷ هزار واحد رسید.
نوسان چند هفته اخیر بورس در کانال ۱.۴ و ۱.۵ میلیونی باعث شده انتقاداتی نسبت به رفتار بازارگردانها عنوان شود و با وجود تکذیب سازمان بورس در خصوص نوسان گیری بازارگردانها، بخش اعظم انتقادات سهامداران به این سمت بوده و هر منفی شدن شاخصکل به عرضههای سنگین آنها نسبت داده میشود.
در این شرایط معامله گران سعی میکنند به سمت نمادهای کوچکتر و صنایعی بروند که کمتر در کانون توجه قرار دارد در نتیجه این موضوع شتاب حرکت صعودی شاخص هم وزن بیشتر از شاخص کل بوده است. بررسی ورود نقدینگی سهامداران حقیقی و حقوقی نیز موید این مطلب است. حال خبرها نشان میدهد دستورالعمل بازارگردانی در حال بازنگری و تغییر است و به زودی توسط سازمان بورس اعلام میشود.
در پایان معاملات امروز شاخص کل با افزایش ۲ هزار و ۸۸۵ واحدی به کانال یک میلیون و ۴۴۷ هزارتایی و شاخص هم وزن با افزایش ۸۱۰۶ واحدی به کانال ۴۶۸ هزار و ۵۱۱ واحد رسیدند. نماد " کگل " بیشترین تاثیر مثبت و نمادهای" فارس، فولاد" بیشترین تاثیر منفی را بر شاخص کل داشتند. ارزش معاملات بورس و فرابورس ۱۳.۱ و ۱۴.۸ هزار میلیارد تومان بود که بالغ بر ۸ هزار میلیارد تومان از معاملات فرابورس مربوط به معاملات اوراق بود.
در گروه بانکی نمادهای " وبصادر، وبملت، وتجارت " به ترتیب با قیمتهای مثبت ۰.۶۴، یک و منفی ۰.۲۹ درصد به کار پایان دادند. در گروه فلزات اساسی معاملات " فولاد، فملی " با قیمتهای منفی ۱.۵۴ و ۰.۷ درصد به پایان رسیدند. نمادهای گروه پالایشی همچون " شتران، شپنا، شبندر " پر عرضه ظاهر شدند. در این گروه نمادهای " شتران، شبندر " با قیمت مثبت و آخرین قیمت معاملاتی منفی و نماد "شپنا" با قیمت منفی ۲.۱۹ درصد به کار پایان دادند. در گروه خودرویی نمادهای"خودرو، خساپا" روز پر عرضهای را تجربه کردند.
وضعیت بازارهای جهانی و رقیب:
سومین روز هفته کاری میلادی در بازارهای جهانی، معاملات کامودیتیها با نوسانات اندکی همراه بود. مس به محدوده ۷۸۱۲ دلار، روی به ۲۷۸۷ دلار و هر انس طلا به ۱۸۷۲ دلار رسید. هر بشکه نفت برنت در محدوده ۴۹.۸۸ دلار معامله میشود و قیمت نفت خام WTI نیز به ۴۶.۸۱ دلار در هر بشکه رسیده است.
بررسی بازارهای رقیب نیز نشان میدهد نرخ هر دلار امریکا در محدوده ۲۵ هزار و ۸۵۰ تومان معامله میشود. صرافی ملی ایران نرخ دلار را ۲۵ هزار و ۷۳۰ تومان اعلام کرد. قیمت سکه نیز حدود ۱۲ میلیون تومان گزارش شده است.
بررسی چند رویداد:
رئیسجمهوری در جلسه هیات دولت اعلام کرد: فراز و نشیب بورس نهایتا به ثبات میرسد. سال آینده توسعه بورس از محور مهم اقتصادی دولت خواهد بود.
کاظم چاوشی مدیر امور مالی بانک ملت در خصوص رد دیون دولت به بانکها با واگذاری سهام گفت: این خبر اتفاق مثبتی برای بانکها بهخصوص سه بانک ملت، صادرات و تجارت است چراکه بخش عمدهای از این رد دیون به این سه بانک تعلق میگیرد.
جواد عشقینژاد عضو هیاتمدیره بورس تهران با اعلام ارزش ۵۵ هزار میلیارد تومانی صندوقهای بازارگردانی از تغییر رویه بازارگردانی سهام بعد از تصویب در سازمان خبر داد.
سعید زرندی معاون وزارت صنعت از افزایش ۱۰ میلیارد تومانی تامین مالی طرحهای مولد با همکاری سازمان بورس خبر داد.
دیوان محاسبات جزییات عملکرد ۸ ماهه بودجه دولت را اعلام کرد که نشان از کسری بودجه ۹۶ هزار میلیارد تومانی و افزایش هزینههای جاری دارد.
حجت اله فیروزی سخنگوی کمیسیون صنایع مجلس گفت: عدم عرضه محصولات توسط خودروسازان در بورس کالا طبق قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، جرم تلقی میشود.
روح اله ایزدخواه عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس با تاکید بر اینکه عدم همکاری بانکهای خارجی با ایران به دلیل ترس از نقض شدن تحریمهای امریکا است و ارتباطی با FATF ندارد، گفت: تصویب لوایح FATF در واقع تضمین دادن به امریکا برای مذاکرات در حوزههای دیگر مانند موشکی و منطقهای است.
ارسال نظر