|

نگاهی بر روز عجیب بورس

روز شنبه ۴۲۴ شرکت بازار سهام یعنی معادل ۸۸ درصد بازار افت قیمت داشتند.

بورس نگاهی بر روز عجیب بورس

در معاملات روز ‌‌شنبه، شاخص کل بورس ۴۳ هزار و ۴۳ واحد افت کرد و به رقم یک میلیون و ۱۸۶ هزار واحد رسید.

شاخص کل هم‌وزن نیز ۱۰ هزار و ۳۱۸ واحد پایین آمد و در رقم ۴۴۴ هزار و ۵۰۱ واحد ایستاد. همچنین شاخص کل فرابورس ۴۶۱ واحد افت کرد و به رقم ۱۷ هزار و ۸۵۹ واحد رسید. 

پیش گشایش بازار

در پیش گشایش معاملات امروز بورس، ارزش صف‌های خرید هزار و ۲۵۶ میلیارد تومان و ارزش صف‌های فروش  هزار و ۳۴۵ داشتند. بیشترین صف خرید به نمادهای چخزر، رافزا و غگیلا تعلق داشت و وتوصا، کدما و گدنا بیشترین صف فروش را داشتند.

ریزش ۴۳ هزار واحدی

از ابتدای معاملات امروز، شاخص کل بورس روندی نزولی پیدا کرد و در پایان معاملات با ریزش ۴۳ هزار واحدی به رقم یک میلیون و ۱۸۶ هزار واحد رسید تا افت ۳.۵ درصدی را ثبت کند که بالاترین درصد افت شاخص در ۲۲ روز کاری گذشته از ۲۵ آذر به این سو است.

شاخص کل هم‌وزن نیز ۱۰ هزار و ۳۱۸ واحد پایین آمد و با افت ۲.۲۷ درصدی در رقم ۴۴۴ هزار و ۵۰۱ واحد ایستاد. افت امروز شاخص هم وزن بالاترین میزان در ۲۲ روز کاری گذشته از ۲۵ آذر به این سو است.  امروز همچنین شاخص کل فرابورس ۴۶۱ واحد افت کرد و به رقم ۱۷ هزار و ۸۵۹ واحد رسید. 

رکورد ۵ ماهه خروج پول حقیقی

امروز برای چهارمین روز پیاپی شاهد خروج پول حقیقی از بورس بودیم. در معاملات امروز ۳ هزار و ۲۰ میلیارد تومان پول‌ حقیقی از بورس خارج شد که نسبت به روز چهارشنبه رشد ۴۹ درصدی داشته است. این بالاترین رقم خروج پول حقیقی در ۹۸ روز کاری گذشته از ۳ شهریور به این سو است.

بیشترین خروج پول حقیقی را سهام خودرو (ایران خودرو) داشت که ارزش تغییر مالکیت حقیقی به حقوقی آن بیش از ۱۱۹ میلیارد تومان بود. پس از خودرو، شپنا (پالایش نفت اصفهان)، فولاد (فولاد مبارکه) و فملی (شرکت ملی صنایع مس ایران) بیشترین خروج پول حقیقی را داشتند.

امروز در سمت تقاضا، ۶۱ درصد خریدها توسط معامله‌گران حقیقی و ۳۹ درصد توسط معامله‌گران حقوقی انجام شد. در سمت عرضه، ۹۳ درصد فروش‌ها توسط معامله‌گران حقیقی و ۷ درصد توسط حقوقی‌ها انجام شد.

افت قیمت ۸۸ درصد بازار

در پایان معاملات ‌روز شنبه، ۳۸ نماد رشد قیمت داشتند که ۲۲ نماد بورسی و ۱۶ نماد فرابورسی بودند. همچنین ۴۲۴ نماد کاهش قیمت داشتند که ۳۰۶ نماد بورسی و ۱۱۸ نماد فرابورسی بودند. به عبارت دیگر، ۷ درصد بازار رشد قیمت داشتند و ۸۸ درصد بازار افت قیمت داشتند.

لیدرهای بازار

در معاملات روز شنبه ‌شنبه فارس (صنایع پتروشیمی خلیج فارس)، فولاد (فولاد مبارکه) و فملی (شرکت ملی صنایع مس ایران) نمادهای قرمزرنگ بازار بودند که بیشترین تاثیر را در افت شاخص کل داشتند.

گروه‌های قرمز بازار

در روز سقوط ۴۳ هزار واحدی شاخص بورس، قیمت سهام تمام شرکت‌های گروه‌های بانک‌ها و موسسات اعتباری، شرکت‌های چندرشته‌ای صنعتی، استخراج کانه‌های فلزی، لاستیک و پلاستیک و کاشی و سرامیک با کاهش قیمت مواجه بودند.

افت ارزش معاملات

امروز ارزش معاملات کل بازار سهام به رقم ۱۰ هزار و ۸۵۵ میلیارد تومان رسید که نسبت به روز ‌چهارشنبه ۵۷ درصد کاهش یافته است. ارزش معاملات خرد نیز ۳۴ درصد کاهش یافت و به رقم ۸ هزار و ۸۵۳ میلیارد تومان رسید.

رشد ۹۴ درصدی عرضه بازار

در پایان معاملات امروز ارزش صف‌های خرید ۳۷ درصد کاهش یافت و به رقم ۴۰۸ میلیارد تومان رسید. همچنین ارزش صف‌های فروش نیز ۹۴ درصد افزایش یافت و ۴ هزار و ۸۲۱ میلیارد تومان شد. ارزش صف‌های فروش ۱۰ برابر ارزش صف‌های خرید بود، به عبارت دیگر فروش‌ها هزار درصد بیشتر از خریدهای بازار سهام بود.

عرضه و تقاضای بورس

در پایان معاملات امروز شرکت سپیدار سیستم آسیا (سپیدار) برای پنجمین روز پیاپی با صف‌ خرید ۱۸۶ میلیارد تومان در صدر جدول تقاضای بازار قرار گرفت. پس از سپیدار، شرکت رایان هم افزا (رافزا) و موتورسازان تراکتورسازی ایران (خموتور) بیشترین صف خرید را داشتند.

بیشترین صف فروش نیز به نماد وتوصا (گروه سرمایه‌گذاری توسعه صنعتی ایران) تعلق داشت که در پایان معاملات صف فروش ۱۳۲ میلیارد تومانی داشت. پس از وتوصا، کاما (شرکت باما) و سمگا (سرمایه‌گذاری میراث فرهنگی) بیشترین صف فروش را داشتند.

ایران خودرو در صدر جدول معاملات

در معاملات روز شنبه ایران خودرو بیشترین ارزش معاملات بازار سهام را به خود اختصاص داد که ارزش معاملات آن ۳۴۴ میلیارد تومان بود.

پس از ایران خودرو، شستا بیشترین ارزش معاملات را داشت و سایپا رتبه سوم بیشترین ارزش معاملات را به خود اختصاص داد و پس از آن شپنا و فولاد در رتبه‌های بعدی بیشترین ارزش معاملات قرار گرفتند.

در جدول حجم معاملات امروز، ایران خودرو با تعداد یک میلیارد و ۴۰۳ میلیون و ۳۹۱ هزار و ۶۶ سهم در صدر قرار گرفته است. سایپا در رتبه دوم بیشترین حجم معاملات بازار قرار گرفت و رتبه سوم به بانک تجارت تعلق داشت. ثبهساز (بهساز کاشانه تهران) و بانک صادرات نیز در رتبه‌های بعدی بیشترین حجم معاملات بازار قرار داشتند.

منبع: اقتصاد نیوز
کدخبر: 148179
  • محمد ارسالی در

    خیلی عجیبه بورس داره میریزه
    اما میل گرد ساختمانی و سیمان و سایر مصالح داره گرون میشود.
    اگر بهانه کاهش قیمته ارز هست چرا قیمتهایی که به نفع ودولت است گرون میشود. مثلا قیمت کارخانه ای خودرو داره گرون میشه اما سهام همین شرکتها داره میریزه.
    من خودم زمانی که دلار ۱۴۵۰۰ تومان بود وارد بورس شدم . اما حالا ۶۵ درصد تو ضرر هستم درحالی که قیمت دلار ۲۴۰۰۰ تومنه ، این یعنی که یه کاسه ای زیر نیم کاسست.

  • رضا ارسالی در

    تنها چیزی که میتوان گفت نفرین بر افرادی که امثل من را گول زدند تا برای جبران بود جه از سرمایه زندگیمان استفاده کنند

  • ناشناس ارسالی در

    توجه توجه توجه
    با یک محاسبه ساده م ی توان نتیجه گرفت یک درصد از جامعه یعنی سرمایه داران گردن کلفت عوضی و اشغال و بع ضا مسئولین دولتی نفوذی تصمیم گرفته اند ت ا قیمت دارایی های واقعی مملکت را از طریق فضای مجازی بورس آنقدر پایین بکشند تا قی مت یک نماد یا کارخانه یا شرکت به یک بیست م بلکه کمتر از ارزش واقعی آن برسد آنوقت در یک فرصت مناسب با فراری دادن سهامداران همه شرکتها را مالک شده به عبارتی قانون خصوصی سازی و شراکت عامه مردم در نمادهای ارزشمند را به نفع خودشان مصادره کنند و ب ه صورت مجازی بدون دردسر و بدون بر جای گذ اشتن رد پا امکان محاکمه آنها از طریق مرا جع قضایی فراهم نشود و اینگونه تلقی شود ک ه در یک فرایند طبیعی و بدون رانت و قانون مند به هدف خود یعنی مالکیت عمده و اکثریت سهام دست یافته اند. بنابر این خواهشمندی م دستگاه های اطلاعاتی و امنیتی و قضایی ن سبت به این فرضیه بصورت اساسی ورود پیدا ک نند

  • ف ح ارسالی در

    دلیل اصلی ریرش بورس دولت است . - دولت ا ز بورس بعنوان منبع تامین کسری بودجه استف اده می کند. همین مقاماتی که الان باعث ری زش بورس می شوند چند روز دیگه باعث افزایش اون می شوند یه اشل هم در دلت فعلی هرچیز ی که دولت زیاد داره گرون میشه وهرچیزی که مردم زیاد دارند ارزون میشه

ارسال نظر

 

آخرین اخبار