|

نظر تحلیل گران درباره صعود بورس / معادله مهم در ۳ روز آینده

دیروز شاخص‌های بازار سهام رشد محسوسی را پشت سر گذاشتند، ارزش صف‌های خرید ۱۴۱ درصد افزایش یافت و ارزش صف‌های فروش کاهش ۴۸ درصدی داشت تا بازار برای دومین روز کاری متوالی با مازاد تقاضا بسته شود. آیا این روند امروز هم ادامه می‌یابد؟

بورس نظر تحلیل گران درباره صعود بورس / معادله مهم در ۳ روز آینده

روز شنبه شاخص کل بورس رشد ۳۹ هزار و ۴۷۸ واحدی را پشت سر گذاشت و شاخص هم‌وزن ۷ هزار و ۳۳۸ واحد صعود کرد. شاخص کل فرابورس نیز ۳۶۲ واحد رشد کرد و به رقم ۱۸ هزار و ۱۸۳ واحد رسید.

در پایان معاملات ‌روز شنبه، ۳۶۹ نماد رشد قیمت و ۱۱۰ نماد کاهش قیمت داشتند، به عبارت دیگر، ۷۴ درصد بازار رشد قیمت داشتند و ۲۲ درصد بازار افت قیمت داشتند.

بیشترین افزایش قیمت

روز شنبه در بورس شرکت‌های نیرومحرکه (خمحرکه)، چکاپا (گروه صنایع کاغذ پارس)، شستا (شرکت سرمایه‌گذاری تامین اجتماعی) و درخشان تهران (پدرخش) بیشترین افزایش قیمت را ثبت کردند. در فرابورس نیز شرکت تولید و صادرات ریشمک (ریشمک)، مجتمع تولید گوشت مرغ ماهان (زماهان)، بیمه تجارت نو (بنو)، آسیا سیر ارس (حآسا) و گروه توسعه مالی مهر آیندگان (ومهان) بیشترین افزایش قیمت را داشتند.

بیشترین کاهش قیمت

در بورس نمادهای خموتور (موتورسازان تراکتورسازی ایران)، تکشا (گسترش صنایع و خدمات کشاورزی) و رکیش (کارت اعتباری ایران کیش) در روز شنبه بیشترین کاهش قیمت بازار را داشتند و در معاملات فرابورس شرکت‌های افرا نت (افرا)، توکا رنگ فولاد سپاهان (شتوکا) و شرکت تهیه و توزیع غذای دنا آفرین فدک (گدنا) بیشترین کاهش قیمت را داشتند.

عرضه و تقاضای بازار

عرضه و تقاضای بورس در انتهای معاملات روز شنبه، علامتی کارآمد برای پیش‌بینی عرضه و تقاضای بازار سهام در روز یک‌شنبه است. در پایان معاملات روز شنبه ۲۶۰ نماد صف خرید داشتند و تعداد نمادهای صف فروش ۴۹ بود. همچنین دیروز بازار با مازاد تقاضای هزار و ۸۳۶ میلیارد تومانی بسته شد.

رشد ارزش صف‌های خرید

در پایان معاملات روز شنبه، ارزش صف‌های خرید نسبت به روز چهارشنبه ۱۴۱ درصد افزایش یافت و به رقم ۲ هزار و ۳۱۹ میلیارد تومان رسید. ارزش صف‌های فروش نیز ۴۸ درصد کاهش یافت و ۴۸۳ میلیارد تومان شد.

بیشترین تقاضاها

روز شنبه شرکت سپیدار سیستم آسیا (سپیدار) همانند سه روز کاری گذشته بیشترین صف خرید را داشت و با صف‌ خرید ۲۱۱ میلیارد تومانی در صدر جدول تقاضای بازار قرار گرفت. پس از سپیدار، شستا (شرکت سرمایه‌گذاری تامین اجتماعی) و شپنا (شرکت پالایش نفت اصفهان) بیشترین صف خرید را داشتند.

بیشترین عرضه‌ها

روز شنبه بیشترین صف فروش نیز به گدنا (شرکت تهیه و توزیع غذای دنا آفرین فدک) تعلق داشت که در پایان معاملات صف فروش ۷۵ میلیارد تومانی داشت. پس از گدنا، کدما (شرکت معدنی دماوند) و غگرجی (بیسکویت گرجی) بیشترین صف فروش را داشتند.

پیش‌بینی بورس امروز

در روزی که شاخص‌های بازار سهام رشد محسوسی را پشت سر گذاشتند، ارزش صف‌های خرید ۱۴۱ درصد افزایش یافت و ارزش صف‌های فروش کاهش ۴۸ درصدی داشت تا بازار با مازاد تقاضا بسته شود. همچنین روز گذشته سهم حقیقی‌ها از خرید‌ها بیش از فروش‌های بازار بود. در سمت تقاضا، ۹۳ درصد خریدها توسط معامله‌گران حقیقی و ۷ درصد توسط معامله‌گران حقوقی انجام شد. در سمت عرضه نیز، ۸۷ درصد فروش‌ها توسط معامله‌گران حقیقی و ۱۳ درصد توسط حقوقی‌ها انجام شد.

همچنین دیروز خالص ارزش تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی برای دومین روز کاری پیاپی مثبت بود و شاهد ورود ۵۸۸ میلیارد تومان پول حقیقی به بورس بودیم.

در نتیجه روندهای درونی بورس نشان از ظرفیت بازار برای صعود بیشتر دارند. تحلیل‌گران تکنیکی معتقدند روند حرکتی بورس طی روزهای اخیر و رشد ۳۹ هزار واحدی شاخص کل در روز گذشته گویای این نکته است که بورس از سطح حمایت قوی در محدوده یک میلیون و ۲۰۰ هزار واحد برخوردار است. در مقابل گروهی دیگر از تحلیل‌گران رشد شاخص را متاثر از رشد قیمت دلار می‌دانند و آن را به معنی شکل‌گیری روند صعودی جدید در بورس نمی‌دانند.

برخی تحلیل‌های فنی می‌گوید بورس در سه روز آینده با معادله مهمی روبه‌رو است اگر خالص ورود سرمایه به بورس در این سه روز مثبت و بیش از مقدار روز شنبه باشد امید به شکسته شدن خط نزولی زیاد است اما اگر خالص ورود سرمایه بیش از روز شنبه نباشد صعود بورس پایدار نیست. مقدار برآورد شده برای ورود سرمایه به بورس در حدود هزار میلیارد تومان عنوان می‌شود. البته برخی ابهام‌های زیادی در حوزه سیاستی را عامل مهم در مسیر این اتفاق می‌دانند.

 

منبع: اقتصاد نیوز
کدخبر: 151002
  • ناشناس ارسالی در

    احسنت به رئیس جمهور و وزیر امور خارجه رو سیه که با ذکاوت جواب منطقی به امریکایی ه ا داده است.
    وزارت خارجه روسیه بامد اد پنجشنبه با صدور بیانیه‌ای در این باره گفت: «موضع ما این ماست که وقتی آمریکا ب ه تابعیت از تعهداتش ذیل برجام بازگشت، نب اید از آن به عنوان برگ چانه‌زنی یا بهانه ‌ای برای تغییر توافق استفاده کند».

ارسال نظر

 

آخرین اخبار

پربازدیدترین