بورس در انتظار شوک سیاسی
تحلیلگران خوشبین معتقدند اگر شوک سیاسی مثبتی ایجاد شود بورس در وضعیتی است که در میان مدت توان رشد دارد.
روز شنبه شاخص کل بورس ۳۷ هزار و ۶۲۳ واحد و شاخص هموزن ۷ هزار و ۲۰ واحد افت کردند. همچنین شاخص کل فرابورس ۲۹۴ واحد نزول کرد و به رقم ۱۷ هزار و ۱۳۹ واحد رسید.
در پایان معاملات روز شنبه، ۷۸ نماد رشد نرخ و ۳۸۹ نماد کاهش نرخ داشتند، به عبارت دیگر، ۱۶ درصد بازار رشد نرخ داشتند و ۸۱ درصد بازار افت نرخ داشتند.
بیشترین افزایش قیمت
روز شنبه در بورس شرکت سیمان ارومیه (ساروم)، نوش مازندران (غنوش) و حملونقل پتروشیمی (حپترو) بیشترین افزایش نرخ را ثبت کردند. در فرابورس نیز شرکتهای توزیع داروپخش (دتوزیع)، بازرگانی و تولیدی مرجان کار (کمرجان) و سرمایهگذاری مسکن الوند (ثالوند) بیشترین افزایش نرخ را داشتند.
بیشترین کاهش قیمت
در بورس نمادهای شبریز (پالایش نفت تبریز)، حکشتی (کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران) و بفجر (فجر انرژی خلیجفارس) در روز شنبه بیشترین کاهش نرخ بازار را داشتند و در معاملات فرابورس شرکت شیر و گوشت زاگرس شهرکرد (زشگزا)، توسعه خدمات دریایی و بندری سینا (حسینا) و پالایش نفت لاوان (شاوان) بیشترین کاهش نرخ را داشتند.
عرضه و تقاضای بازار
عرضه و تقاضای بورس در انتهای معاملات روز شنبه، علامتی کارآمد برای پیشبینی عرضه و تقاضای بازار سهام در روز یکشنبه است. در پایان معاملات روز شنبه بازار با مازاد عرضه هزار و ۲۸۴ میلیارد تومانی بسته شد.
افزایش ارزش صفهای فروش
در پایان معاملات دیروز ۲۸۳ نماد صف فروش داشتند و تعداد نمادهای صف خرید ۴۷ بود. همچنین ارزش صفهای خرید نسبت به روز چهارشنبه ۰.۸ درصد افزایش یافت و به رقم ۸۵۷ میلیارد تومان رسید. ارزش صفهای فروش نیز ۶۴ درصد افزایش یافت و ۲ هزار و ۱۴۱ میلیارد تومان شد.
بیشترین تقاضاها
روز شنبه شرکت زغال سنگ پروده طبس (کزغال) بیشترین صف خرید را داشت و با صف خرید ۳۹۶ میلیارد تومانی در صدر جدول تقاضای بازار قرار گرفت. پس از کزغال، وسپهر (سرمایهگذاری مالی سپهر صادرات) و سپیدار (سپیدار سیستم آسیا) بیشترین صف خرید را داشتند.
بیشترین عرضهها
روز شنبه بیشترین صف فروش نیز به شستا (شرکت سرمایهگذاری تامین اجتماعی) تعلق داشت که در پایان معاملات صف فروش ۱۰۲ میلیارد تومانی داشت. پس از شستا، گدنا (شرکت تهیه و توزیع غذای دنا آفرین فدک) و کدما (معدنی دماوند) بیشترین صف فروش را داشتند.
پیشبینی بورس امروز
روز شنبه شاخصهای بازار نزول کردند و تعداد نمادهایی که افت نرخ داشتند بیشتر از نمادهای با رشد نرخ بودند. از طرف دیگر همچنان سهم معاملهگران حقیقی از فروشها بیش از سهم آنها از خریدها بود. در سمت تقاضا، ۶۹ درصد خریدها توسط معاملهگران حقیقی و ۳۱ درصد توسط معاملهگران حقوقی انجام شد. در سمت عرضه نیز ۹۴ درصد فروشها توسط معاملهگران حقیقی و ۶ درصد توسط حقوقیها انجام شد.
دیروز رقم خروج پول حقیقی هزار و ۹۳۷ میلیارد تومان بود و در پایان معاملات شنبه ارزش صفهای فروش بیش از صفهای خرید بود و بازار با مازاد عرضه قابل توجهی بسته شد.
همچنین در معاملات دیروز شاخص بورس سطح حمایت یک میلیون و ۱۷۰ هزار واحد را از دست داد و در آستانه سطح حمایت یک میلیون و ۱۳۰ هزار واحد قرار گرفت. تحلیلگران بدبین معتقدند که بورس نشانهای از صعود ندارد و با توجه به موج خروج از بازار نمیتوان در کوتاه مدت به رشد شاخص بورس امیدوار بود. در مقابل تحلیلگران خوشبین از ایجاد تحولات سیاسی مثبت صحبت میکنند، آنها معتقدند اگر شوک سیاسی مثبتی ایجاد شود بورس در وضعیتی است که در میان مدت توان رشد دارد چرا که قیمتها به کف رسیده و گزارشهای ۹ ماهه گویای بهبود عملکرد شرکتها خصوصا شرکتهای کامودیتی محور است. اما تمامی این تحلیلها تا قبل از تصمیم دیشب شورایعالی بورس بود.
دیشب این شورا تمام همت خود را به کار گرفت تا قطب نزولی بازار را ضعیف کند و به نفع قطب صعودی سوت بزند.بر اساس مصوبه شورایعالی بورس، دامنه نوسان خرید و فروش سهام منفی دو درصد و مثبت ۶ درصد خواهد بود. البته با توجه به اینکه تصمیمات شورایعالی بورس پس از ۷۲ ساعت قابلیت اجرا دارد از روز شنبه ۲۵ بهمن ماه، این تغییر اعمال خواهد شد. با این حساب امروز برای بورس میتواند اتفاق مهمی باشد اگر فعالان بازار سرمایهای این تصمیمها را جدی بگیرند بازار میتواند در روند نزولی توقف کند. گرچه اقتصاددانانی مانند داود سوری، علی سعدوندی و حتی بخشی از فعالان بازار سرمایه میگویند این گونه تصمیمها مرهمی کوچک بر زخم بزرگ بازار سرمایه است و فقط روند تعدیل را فرسایشی میکند.
ارسال نظر