ترس معامله گران از بورس امروز (۹۹/۱۱/۲۱)
در آخرین روز کاری هفته سهامداران به صعود شاخص کل به کانال ۱.۲ میلیونی امیدوارند اما در مقابل یک سنت در بازار سهام ایران مایه نگرانی و بیم آنهاست.
روز دوشنبه شاخص کل بورس ۲۲ هزار و ۳۰۲ واحد رشد کرد ولی شاخص هموزن ۸۵۷ واحد افت کردند. همچنین شاخص کل فرابورس ۴۰ واحد صعود کرد و به رقم ۱۷ هزار و ۴۵۳ واحد رسید.
در پایان معاملات روز دوشنبه، ۲۱۳ نماد رشد نرخ و ۲۵۶ نماد کاهش نرخ داشتند، به عبارت دیگر، ۴۳ درصد بازار رشد نرخ داشتند و ۵۲ درصد بازار افت نرخ داشتند.
بیشترین افزایش قیمت
روز دوشنبه در بورس شرکت توسعه معادن روی ایران (کروی)، فولاد کاوه جنوب کیش (کاوه) و سیمان خاش (سخاش) بیشترین افزایش نرخ را ثبت کردند. در فرابورس نیز شرکتهای بیمه تجارت نو (بنو)، سرمایهگذاری مسکن زاینده رود (ثرود) و دارویی رهآورد تامین (درهآور) بیشترین افزایش نرخ را داشتند.
بیشترین کاهش قیمت
در بورس نمادهای وپخش (دارو پخش)، فپنتا (شرکت سپنتا) و دانا (بیمه دانا) در روز دوشنبه بیشترین کاهش نرخ بازار را داشتند و در معاملات فرابورس صنایع چوب کشاورزی و دامپروری بینالود (زبینا)، کشت و صنعت دشت خرمدره (زدشت) و بیمه کوثر (کوثر) بیشترین کاهش نرخ را داشتند.
عرضه و تقاضای بازار
عرضه و تقاضای بورس در انتهای معاملات روز دوشنبه، علامتی کارآمد برای پیشبینی عرضه و تقاضای بازار سهام در روز سهشنبه است. در پایان معاملات روز دوشنبه بازار با مازاد تقاضا ۳۳۹ میلیارد تومانی بسته شد.
افزایش ارزش صفهای فروش
در پایان معاملات دیروز ۱۰۷ نماد صف فروش داشتند و تعداد نمادهای صف خرید ۹۸ بود. همچنین ارزش صفهای خرید نسبت به روز یکشنبه ۳۵ درصد کاهش یافت و به رقم هزار و ۲۲۴ میلیارد تومان رسید. ارزش صفهای فروش نیز ۴۷ درصد افزایش یافت و ۸۸۵ میلیارد تومان شد.
بیشترین تقاضاها
روز دوشنبه شرکت زغال سنگ پروده طبس (کزغال) بیشترین صف خرید را داشت و با صف خرید ۲۵۶ میلیارد تومانی در صدر جدول تقاضای بازار قرار گرفت. پس از کزغال، سپیدار (سپیدار سیستم آسیا) و سفار (سیمان فارس) بیشترین صف خرید را داشتند.
بیشترین عرضهها
روز دوشنبه بیشترین صف فروش نیز به کدما (معدنی دماوند) تعلق داشت که در پایان معاملات صف فروش ۱۶۰ میلیارد تومانی داشت. پس از کدما، گدنا (شرکت تهیه و توزیع غذای دنا آفرین فدک) و چخزر (صنایع چوب کاسپین خزر) بیشترین صف فروش را داشتند.
پیشبینی بورس امروز
روز دوشنبه شاخص هموزن نزول کرد و تعداد نمادهایی که افت نرخ داشتند بیشتر از نمادهای با رشد نرخ بودند. از طرف دیگر سهم معاملهگران حقیقی از فروشها بیش از سهم آنها از خریدها بود. در سمت تقاضا، ۸۳ درصد خریدها توسط معاملهگران حقیقی و ۱۷ درصد توسط معاملهگران حقوقی انجام شد. در سمت عرضه نیز ۹۰ درصد فروشها توسط معاملهگران حقیقی و ۱۰ درصد توسط حقوقیها انجام شد. در پایان معاملات دوشنبه ارزش صفهای خرید بیش از صفهای فروش بود و بازار با مازاد تقاضای قابل توجهی بسته شد. دیروز علاوه بر رشد عرضهی حقیقیها، رقم ورود پول حقیقی نیز منفی شد و ۷۰۶ میلیارد تومان نقدینگی حقیقی از بورس خارج شد.
همچنین شاخص بورس که روز یکشنبه از سطح حمایت یک میلیون و ۱۳۰ هزار واحد به سمت بالا برگشت، دیروز از سطح یک میلیون و ۱۹۰ هزار واحد بالاتر آمد. در نتیجه علی رغم نزول شاخص هموزن، اتفاق مثبت برای سهامداران شکلگیری روند صعودی شاخص کل است. قرار گرفتن رقم شاخص در فاصله ۸ هزار واحدی کانال ۱.۲ میلیون واحدی این امیدواری را برای سهامداران ایجاد کرده که در آخرین روز کاری هفته شاخص بتواند به کانال بالاتر پا بگذارد. در مقابل نگرانی سهامداران از رشد عرضهها پیش از تعطیلات پایان هفته است. این باور عمومی در میان فعالان بازار وجود دارد که پیش از تعطیلات چند روزه، در بورس عرضهها افزایش مییابد. پیش از این در اغلب روزهای منتهی به تعطیلات چند روزه در ایران سمت عرضه بازار تقویت شده است. تحلیلگران معتقدند گروهی از سهامداران برای افزایش نقدینگی جاری خود پیش از تعطیلات به فروش سهام روی میآورند، در نتیجه نگرانی و بیم سهامداران از این سنت بازار است.
ارسال نظر