|

ادعای بورسی که همیشه درست نیست!

این اعتقاد در بین برخی از فعالان بورس به یک باور تبدیل شده است که بورس همواره در دهه فجر صعودی بوده است.

بورس ادعای بورسی که همیشه درست نیست!

برخی از فعالان بورس معتقدند که بورس همواره در دهه فجر صعودی بوده است. این اعتقاد در بین برخی از فعالان به یک باور تبدیل شده که گویی تلاشی وجود داشته است که بورس در این دهه صعودی شود و پس از آن بازار سهام رها شده است. بررسی روند تغییرات شاخص کل بورس پایتخت نشان می‌دهد که در ۴ سال اخیر، تنها در سال ۱۳۹۸ روند تغییرات شاخص‌های بازار سهام در دهه فجر اکیداً صعودی بوده است.

دهه فجر ۱۳۹۶؛ سقوط به کانال پایین‌تر

در سال ۱۳۹۶، شاخص بورس در ابتدای دهه فجر در رقم ۹۸ هزار و ۱۳۳ واحد بود و در پایان این دهه با افت ۳۵۱ واحدی به رقم ۹۷ هزار و ۷۸۲ واحد رسید. این روند نزولی از ابتدای ماه آغاز شده بود و تا هفته پایانی بهمن ادامه داشت ولی در اسفند ماه شاخص بورس دوباره بالا آمد و به کانال ۹۸ هزار واحدی برگشت. در واقع روند تغییرات شاخص کل در سال ۱۳۹۶ خلاف ادعای مطرح شده مبنی بر صعود بورس در دهه فجر و ریزش آن در هفته‌های بعدی است.

افت شاخص در دهه فجر ۱۳۹۷

روند تغییرات شاخص کل در بهمن ۱۳۹۷ مشابه روند تغییرات بهمن ۱۳۹۶ است. در ابتدای بهمن ماه شاخص در رقم ۱۶۱ هزار و ۹۲۲ واحد قرار داشت و پس از آن در یک روند نزولی در ۱۳ بهمن به سطح ۱۵۹ هزار واحد رسید و در ۲۱ بهمن به ۱۵۸ هزار واحد تنزل یافت. همچنین مشابه روند سال ۱۳۹۶، شاخص کل در ابتدای اسفندماه با صعود نسبی به رقم ۱۵۹ هزار واحد و در طی این ماه روند صعودی داشت به طوری که در پایان اسفند به رقم ۱۷۵ هزار واحد رسید.

روند صعودی در دهه فجر ۱۳۹۸

در سال گذشته، شاخص بورس در ابتدای دهه فجر در رقم ۴۲۸ هزار واحد بود و در پایان این دهه به رقم ۴۴۷ هزار واحد رسید. شاخص بورس از ابتدای بهمن ماه از سطح ۴۰۰ هزار واحد شروع به رشد کرد و در ابتدای اسفند ماه به ۵۰۰ هزار واحد رسید. در واقع بهمن ماه آغاز یک روند صعودی پرقدرت در بورس تهران بود که به صعود شاخص به یک میلیون واحد در اردیبهشت ۱۳۹۹ و قله ۲ میلیون و احدی در مرداد ماه امسال منتهی شد.

دهه فجر ۱۳۹۹

در امسال، شاخص بورس در ابتدای بهمن ماه در رقم یک میلیون و ۱۸۳ هزار واحد ایستاده بود و در ابتدای دهه فجر به رقم یک میلیون و ۲۵۱ هزار واحد رسید. اما طی این دهه در ۴ روز روند نزولی داشت و در روز ۱۸ بهمن به سطح یک میلیون و ۱۳۵ هزار واحد رسید. در نهایت شاخص کل در روز سه‌شنبه ۲۱ بهمن در سومین روز صعودی متوالی به سطح یک میلیون و ۲۱۴ هزار واحد رسید. به نظر می‌رسد صعود شاخص کل در هفته اخیر متاثر از توقف روند نزولی نرخ ارز، افزایش انتظارات تورمی و تصمیمات شورای‌عالی بورس، خصوصا تغییر دامنه نوسان نرخ سهام به ۲- و ۶+ درصد است.

در نتیجه به استثنای سال ۱۳۹۸ که از بهمن ماه روند تغییرات شاخص‌های بازار سهام اکیداً صعودی شدند، در باقی سال‌ها روند تغییرات شاخص بورس در دهه فجر نزولی بوده است. در واقع این ادعا که همواره بورس در دهه منتهی به سالروز پیروزی انقلاب اسلامی صعودی شده است نه تنها یک اتفاق همیشگی نیست بلکه در ۴ سال اخیر تنها در سال ۱۳۹۸ رخ داده است و در آن سال نیز روند صعودی طی هفته‌های پس از آن ادامه یافته است.

منبع: اقتصادنیوز
کدخبر: 153265

ارسال نظر

 

آخرین اخبار