|

فروش خانه و خودرو به خاطر بورس! / سهامداران مراقب باشند

عضو شورای‌عالی بورس گفت: سهامداران نباید منابع مالی ضروری خود را وارد بازار سرمایه کنند، در زمان روند صعودی بازار شاهد بودیم که برخی اقدام به فروش مسکن و خودرو کرده و پول آن را وارد بورس می‌کردند.

سعید اسلامی با تاکید بر اینکه بازار سرمایه در ذات خود دارای هیجان است، افزود: اکنون با توجه به بزرگ شدن بازار و نزدیک شدن به زمان انتخابات، کم و بیش شاهد مطرح شدن اظهارنظرهایی هستیم که هدف آن در راستای تامین منافع سهامداران نیست.

وی با اشاره به سهامداران و نحوه سرمایه‌گذاری آنها در بازار گفت: توصیه ما به سهامداران این است که به جای بررسی اخبار سیاسی به موضوعات اقتصاد کلان و اخبار صنایع و شرکت‌ها توجه کنند و برای سرمایه‌گذاری در بازار سهام به خصوص در زمانی که بازار وارد فاز هیجانی می‌شود و در مدار نزولی قرار می‌گیرد نگاه سهامداران به بازار باید بلندمدت باشد.

اسلامی با بیان اینکه به دلیل اظهارنظرهای متفاوت از سوی برخی از فعالان بازار ممکن است شاهد نوسان دارای هیجان در بازار باشیم، اظهارکرد: سهامداران به هیچ عنوان نباید منابع مالی ضروری خود را وارد بازار کنند، در زمان روند صعودی بازار شاهد بودیم که برخی از سهامداران اقدام به فروش مسکن و خودرو می‌کردند تا بتوانند سرمایه‌های خود را برای کسب بازدهی بیشتر وارد بازار کنند.

عضو شورای‌عالی بورس به سرمایه گذارانی که به دنبال سرمایه‌گذاری در بازار سهام هستند اشاره کرد و گفت: سهامداران باید با استفاده از خدمات تخصص نهادهای مالی دارای مجوز سازمان بورس یا صندوق‌های سرمایه‌گذاری اقدام به ورود سرمایه‌های خود به بازار سهام و سرمایه‌گذاری در این بازار کنند.

وی اظهارکرد: روند بازار در وضعیت فعلی از طریق دو نکته قابل بررسی است، در صورتی که شاهد بهم ریختگی کلانی در سطح اقتصاد کشور نباشیم، بازار سرمایه بازاری است که می‌تواند در همه دوران و در بلندمدت در مقایسه با سایر بازارها سود قابل توجهی را در اختیار سهامداران قرار دهد.

عضو شورای‌عالی بورس اظهارکرد: اگر ریسک‌ها کنار گذاشته شوند، تردیدی نیست که بازار سرمایه سودآوری بیشتری دارد به شرط آنکه دیدگاه سهامداران برای سرمایه‌گذاری در این بازار بلندمدت باشد.

وی با اشاره به قیمت‌گذاری دستوری و تاثیر آن بر معاملات بازار سهام افزود: زمانی که صحبت از بازار می‌شود منظور محل برخورد عرضه و تقاضا است، و نباید اقدام به کنترل بازار به صورت دستوری کرد.

وی اظهارکرد: اعمال مقررات برای تعیین دستوری نرخ کالاها به طور حتم علاوه بر ایجاد لطمه به فعالیت شرکت ها، ماهیت بازار را تحت تاثیر قرار می‌دهد و زمینه ایجاد مشکلاتی را برای بازار فراهم می‌کند.

اسلامی اظهارکرد: با قیمت‌گذاری دستوری نمی‌توان در بازار به اهداف تعیین شده مانند کنترل قیمت‌ها و کنترل تورم دست پیدا کرد و براساس تجریبات به‌دست آمده در دستور کار قرار گرفتن قیمت‌گذاری دستوری فقط باعث ایجاد رانت در بازار می‌شود.

دبیر کل کانون نهادهای سرمایه‌گذاری خاطرنشان کرد: مجموعه بازار سرمایه باید در جهت منافع میلیون‌ها سهامدار بر روی این موضع بایستد و امیدواریم شاهد این باشیم که هیچگاه هیچ کالایی مورد قیمت‌گذاری دستوری قرار نگیرد.

وی اظهارکرد: قیمت‌گذاری دستوری فقط باعث ایجاد لطمه در فعالیت بورس کالا نمی‌شود بلکه بسیاری از کالاهایی که اعلام شده است نرخ آن به صورت دستوری تعیین شود جزو شرکت هایی هستند که سهام آنها در بورس حضور دارد و با توجه به اینکه این شرکت ها، جزو شرکت‌های بزرگ و شاخص ساز هستند به شدت روند بازار را تحت تاثیر قرار می‌دهند و منافع میلیون‌ها سهامدار تحت خطر قرار می‌گیرد.

اسلامی با بیان اینکه این اقدام باعث سیگنال دهی منفی به معاملات بازار سهام می‌شود، گفت: بارها اعلام شده است دولت و حاکمیت از بازار حمایت کند در حالی که ساده‌ترین موضوع حمایت از بازار با قیمت‌گذاری دستوری از دست می‌رود.

عضو شورای‌عالی بورس افزود: آخرین موضوع مطرح شده در مورد قیمت‌گذاری دستوری، در زمینه فولاد در بورس کالا بود، بورس کالا چالش‌های خود را دارد با چندین وزارتخانه در ارتباط است و تحت تاثیر و فشار سیاست گذاری‌ها قرار دارد که این موضوع می‌تواند بر عملکرد این بازار تاثیرگذار باشد.

وی اظهارکرد: بورس کالا در مورد قیمت‌گذاری دستوری به خوبی مقاومت کرده است تا منافع بازار سرمایه و ماهیت آن را حفظ کند.

شاخص کل در بازار بورس دیروز (یکشنبه) دو هزار ۸۳ واحد رشد داشت که در نهایت این شاخص به عدد یک میلیون و ۲۶۴ هزار واحد رسید.

 

منبع: مشرق
کدخبر: 154077

ارسال نظر

 

آخرین اخبار