توصیه جدی به بورس بازان برای جلوگیری از ضرر
یک کارشناس بازار سرمایه با اشاره به ریسکهای پیش روی بازار سرمایه توصیه کرد: پیشنهاد ما به سهامداران این است که ۵۰ درصد از پرتفوی خود را سهم و ۵۰ درصد دیگر را به اوراق با درآمد ثابت اختصاص دهند تا در صورتی که بازار ریزش کرد سهامداران متحمل ضرر و زیان سنگین نشوند.
پیمان حدادی به روند معاملات بورس در بهمن ماه اشاره کرد و افزود: در ماه گذشته چند اقدام از سوی سازمان بورس برای بهبود وضعیت بازار در پیش گرفته شد، مهمترین آن بحث انتشار EPS شرکت های تولیدی بود تا از این طریق اقدام به پیش بینی سود سال ۹۹ شرکت ها کنند.
وی دومین اقدام را مربوط به نامتقارن کردن دامنه نوسان دانست و گفت: با توجه به تلاش مسوولان حاضر در سازمان بورس برای کاهش نوسان در بازار اما تا پایان بهمن ماه هیچ یک از دو اقدام، کمک چندانی را نتوانست برای بهبود وضعیت بازار انجام دهد.
حدادی خاطرنشان کرد: انتشار EPS شرکت های تولیدی باعث شد تا بازار متوجه شود که بخشی از سهام شرکتها نسبت به سودهایی که پیشبینی شده، ارزشمند است و اقدام دوم، تغییر دامنه نوسان به مثبت ۶ و منفی بود که این دو تغییر داده شده تا حدودی مانع از فروش های هیجانی در بازار شدند اما با توجه به مناسب بودن اتخاذ چنین تصمیم هایی، هیچ یک از آنها نتوانست کمک چندانی به بازار کند.
به گفته این کارشناس بازار سرمایه، شاخص بورس در بهمن ماه در محدوده یک میلیون و ۱۰۰ هزار واحد تا یک میلیون و ۲۵۰ هزار واحد در نوسان بود.
وی با بیان اینکه یکی از مهمترین عواملی که باعث ایجاد نوسان در معاملات بورس شد، تغییر قیمت ارز بود، افزود: در این ماه قیمت دلار از ۲۶ هزار تومان تا ۲۰ هزار تومان کاهش پیدا کرد و دوباره در مدار رشد قرار گرفت و دوباره قیمت آن تا ۲۶ هزار تومان افزایش یافت.
حدادی خاطرنشان کرد: تناقض بین قیمت ارز با بازار سهام این بود که با کاهش قیمت ارز تا ۲۰ هزار تومان، روند بازار نزولی و قیمت سهام با کاهش همراه شد اما با افزایش نرخ ارز، قیمت سهام رشد چندانی را تجربه نکرد.
این کارشناس بازار سرمایه گفت: یکی از موضوعاتی که تا حدودی برای بازار روشن بود و باعث شد تا برای سرمایه گذاران دلیل قانع کننده ای جهت خرید به وجود نیاید مشخص شدن این موضوع بود که آمریکا و ایران به این زودی ها به سمت برجام پیش نمی روند.
حدادی تاکید کرد: موضوع دیگری که در بهمن ماه به بازار لطمه زد، مباحث مربوط به بودجه سال ۱۴۰۰ و مذاکرات انجام شده بین مجلس و دولت بود.
این کارشناس بازار سرمایه گفت: لایحه بودجه در زمینه تامین مالی دولت از بازار سرمایه به صورت مستقیم و غیرمستقیم بر بازار سرمایه تاثیرگذار خواهد بود، در کنار آن بحث درآمد و هزینههایی که به برخی از صنایع تحمیل می شود به صورت غیر مستقیم بر بازار سرمایه تاثیر می گذارد.
وی با اشاره به اینکه افزایش نرخ بهره بانکی به ضرر بازار سهام خواهد بود، اظهار داشت: نکته دیگر که در بهمن ماه بر روند بازار تاثیر گذار بود، منتفی شدن افزایش نرخ بهره بانکی بود، بسیاری از فعالان بازار انتظار داشتند تا این موضوع کمک کننده به معاملات بازار باشد اما تاثیری بر روند معاملات بازار نداشت و نتوانست زمینه ورود نقدینگی بیشتر به بازار را فراهم کند.
به گفته حدادی، نرخ بهره بین بانکی از محدود ۲۰ درصد به ۱۸ درصد کاهش پیدا کرد اما باز هم این موضوع کمکی به روند معاملات بورس نکرد.
این کارشناس بازار سرمایه اظهار داشت: افزایش قیمت های جهانی مانند نفت، کامودیتی ها و فلزات پایه باعث می شود تا ارزندگی برخی از صنایع بیشتر از قبل شود و چشم انداز سودآوری آن ها برای سال ۱۴۰۰ بهبود یابد اما همچنان این عامل بنیادی کمکی به بازار نکرد.
وی خاطرنشان کرد: ممکن است همه این عوامل بنیادی که در بهمن ماه رخ داد اما زمینه روند صعودی بازار را فراهم نکرد، بتواند در اسفند ماه بر مسیر معاملات بازار تاثیر بگذارد تا از این طریق آخرین ماه از سال ۹۹ را که سالی پر فراز و نشیب برای بازار سرمایه است با بازدهی معقول به پایان برسد.
حدادی ادامه داد: شرکت های کوچک و بزرگ در ماه گذشته با بازدهی و روند یکسانی همراه بودند زیرا شاخص کل و شاخص هم وزن، بازدهی نزدیک به یکدیگر را ثبت کردند و نمی توان اعلام کرد بازار به سمت گروه خاصی در بهمن ماه پیش رفت.
وی روند معاملات بورس در اسفند ماه را پیش بینی کرد و گفت: تاثیر برخی از عوامل در بازار مانند دامنه نامتقارن در کنار دیگر عوامل می تواند در اسفند ماه تاثیر مثبت در بازار داشته باشد اما سهامداران نباید در انتظار روند صعودی پرشتاب شاخص بورس باشند بلکه در کل می توان اعلام کرد که برآیند بازار سرمایه در اسفند ماه مثبت خواهد بود.
حدادی با اشاره به اینکه نقدینگی موجود در بازار سرمایه بین صنایع کوچک و بزرگ چرخش خواهد داشت، افزود: احتمال اینکه در روزهای آخر اسفند به دلیل تسویه اعتبارات تا حدودی قیمت عرضه در بازار افزایش پیدا کند، وجود دارد، در ماه های پایانی سال حقوقی ها چندان خریدار در بازار نخواهند بود و حتی اقدام به فروش سهم هایی می کنند که در سود هستند.
این کارشناس بازار سرمایه گفت: با توجه به اینکه از آخرین روز معاملاتی سال جاری که ۲۷ اسفند ماه است تا اولین روز کاری سال آینده، بازار سهام ۱۰ روز متوالی تعطیل است به همین دلیل پیش بینی می شود در هفته پایانی اسفند بر وزن فروش بازار اضافه شود اما بازار در سه هفته ابتدایی اسفند، متعادل و به سمت مثبت خواهد بود.
وی به سهامداران توصیه کرد و اظهار داشت: پیشنهاد ما به سهامداران این است که ۵۰ درصد از پرتفوی خود را سهم و ۵۰ درصد دیگر را به سمت خرید اوراق با درآمد ثابت پیش ببرند؛ بنابراین بهتر است فقط در ۵۰ درصد از سهام خود ریسک کنند تا در صورتی که بازار ریزش کرد سهامداران متحمل ضرر و زیان سنگین نشوند.
ارسال نظر