|

شکارچیان بورسی این روزها چه می‌کنند؟

در حال حاضر مهمترین مشکلی که بورس با آن دست و پنجه نرم می‌کند عدم وجود نقدینگی مناسب در بازار است

بورس

رضاپور کارشناس بازار سهام گفت: به دلیل اینکه خروج پول در بورس رقم خورده است، بسیاری از افراد به دنبال خرید سهم‌ها در کف قیمتی هستند، بنابراین خریداران نیز با توجه به اینکه روند کلی بازار فعلا نزولی است، در خرید‌ها احتیاط می‌کنند و همگی خرید پله‌ای و کنترل شده را در دستور کار خود قرار می‌دهند.

برخی از فعالان بازار سهام می‌گویند، اکنون تمایل و رونق معاملات بورس بیشتر به سمت نماد‌های پالایشی، معدنی، فولادی و پتروشیمی است که مرتبط به قیمت‌های جهانی هستنند، اما اگر تا پایان سال جاری اخبار مثبتی در زمینه FATF در بازار منتشر شود سهام‌های بانکی و خودرویی نیز با رونق همراه خواهند شد.

شاخص کل بورس تهران در پایان معاملات روز دوشنبه ۱۸ اسفندماه با جهش ۲۴ هزار و ۳۴۱ واحدی به مرز کانال ۱.۲ میلیونی رسید و روی رقم یک میلیون و ۱۹۹ هزار و ۹۳۸ واحد قرار گرفت. شاخص کل ۲.۰۷ درصد و شاخص هم‌وزن تنها ۲۸ صدم درصد رشد کردند که نشان می‌دهد شرکت‌های کوچک در این مسیر صعودی همراه نبودند و عمده رشد شاخص بر دوش نماد‌های شاخص سازی مثل فولاد، فملی، شستا، فارس، شپنا، تاپیکو و وغدیر بود.

احسان رضاپور کارشناس بازار سهام با اشاره به اینکه با وجود دامنه نوسان نامتقارن روند اصلاحی بورس و شاخص کل فرسایشی شد، اظهار داشت: با توجه به تغییر دامنه نوسان اگر این کار صورت نمی‌گرفت زودتر از این‌ها بورس به تعادل می‌رسید، حال در این زمینه دو سه روزی می‌شود که نماد‌های شاخص ساز از جمله در صنایع پالایشی و فلزی با اقبال روبرو هستند و متعادل معامله می‌شوند، این‌ها به این دلیل که سود ساز هستند بیشتر مورد تقاضای قرار می‌گیرد.

وی افزود: به نوعی این دست از شرکت‌ها نماد‌های دلاری بازار محسوب می‌شوند، به صورت سنتی اسفندماه نماد‌هایی که دارای سودسازی مناسبی هستند همواره مورد تقاضا قرار می‌گیرند، چراکه سال بعد و در خرداد ماه، آن‌ها مجمع برگزار کرده و سود تقسیم می‌کنند، به همین خاطر از اسفند ماه ماه استارت خرید این سهم‌ها زده می‌شود، به دید تقسیم سود در مجمع سال آینده، اما باید توجه کرد خرید در این گونه از سهم‌ها باید با دید میان مدت انجام شود و در این بازه خریداران انتظار بازدهی مناسب و معقولی را داشته باشند.

رضاپور گفت: این موضوع در روند مثبت این روز‌های نماد‌های پالایش و فلزی به خوبی دیده می‌شود، اما در مقابل نماد‌های مانند بانکی و خودرویی دیرتر از این‌ها حرکت کردند، به طوری که در معاملات روز دوشنبه این اتفاق رخ داد، آن‌ها با توجه به اینکه که با مشکلاتی روبرو هستند از جمله تحریم‌ها در حال حاضر بازار زیاد توجهی به آن‌ها ندارد، برای همین است که می‌بینید نماد‌های بزرگ خودرو از جمله ایران خودرو و سایپا با اینکه تقاضا برای آن‌ها وجود دارد، اما فشار فروش نیز بالا است.

این فعال بازار سهام اضافه کرد: به طوری که طی این چند روز صف فروش آن‌ها با توجه به خریداری که وجود داشت جمع شده، اما به دلیل اینکه فشار فروش بالا بوده، دوباره صف فروش آن‌ها چیده شده است. اگر تحولات سیاسی و بین‌المللی به خصوص مذاکرات مربوط به برجام به ثمر بنشیند و تحریم‌ها برداشته شوند، دو صنعت خودرویی و بانکی از جمله صنایعی در بورس خواهند بود که می‌توانند پتانسیل مورد توجهی به منظور رشد و سودآوری داشته باشند.

وی با اشاره به اینکه برخی از خریداران به دنبال آن هستند که در قیمت‌های پایین‌تر نماد‌های بنیادی و سودساز را خریداری کنند، یادآور شد: با توجه به اینکه هنوز شاخص کل در روند نزولی قرار دارد، برخی از خریداران به مثبت‌هایی که ایجاد می‌شود به مانند آن‌چه که روز دوشنبه رخ داد، به نگاه ریزموج می‌نگرند و منتظر هستند که این روند نزولی ادامه پیدا کند، تا آن‌ها قیمت‌های کمتری را شکار کنند. این در حالیست که در بسیاری از نماد‌ها نیز شاهد جنگ خریداران و فروشندگان هستیم.

مهمترین مشکل بورس عدم وجود نقدینگی است

رضاپور تصریح کرد: بسیاری از افرادی که طی این چند ماهه سهام داری کردند و با ضرر‌های زیادی نیز روبرو هستند هر مثبتی را فرصت خروج می بینند، برای همین است که وقتی خریداران صف‌های فروش را جمع می‌کنند، اما باز هم فروشندگان بیشتری ظاهر می‌شود که این باعث می‌شود علیرغم حجم خوردن قابل‌توجهی در یک نماد بازهم صف فروش تشکیل شود، زیرا که فشار فروشندگان بیشتر از قدرت خریداران است و زمانی که آن‌ها می‌بینند شرایط اینگونه بوده منتظر می‌ماند که در قیمت‌های مناسب تری بتوانند خرید خود را انجام دهند.

این کارشناس بازار سهام با اشاره به اینکه در حال حاضر مهمترین مشکلی که بورس با آن دست و پنجه نرم می‌کند عدم وجود نقدینگی مناسب در بازار است، گفت: به دلیل اینکه خروج پول در بورس رقم خورده است، بسیاری از افراد به دنبال خرید سهم‌ها در کف قیمتی هستند، بنابراین خریداران نیز با توجه به اینکه روند کلی بازار فعلا نزولی است، در خرید‌ها احتیاط می‌کنند و همگی خرید پله‌ای و کنترل شده را در دستور کار خود قرار می‌دهند.

رضاپور افزود همچنین ذکر این نکته ضروری است که دیگر در شرایط صعودی بازار نیز خبری از صف‌های خرید چند روزه نخواهد بود و آن را باید فراموش کرد، در حال حاضر اگر بخواهیم بورس به حالت تعادل برگردد و در یک روند صعودی پایدار قرار بگیرد، اول باید نقدینگی خوبی چه از طرف دولت چه از طرف سها‌مداران حقیقی و چه از سمت حقوقی‌ها به بازار تزریق شود و دوم هم اینکه هیجان بیش از حد در بازار باید از بین برود.

وی خاطرنشان کرد: زیرا که ممکن است در یک لحظه یک سهم از صف خرید به صف فروش و یا بالعکس حرکت کنند که چنین موضوعی به هیچ عنوان برای بازار خوب نیست، بلکه باید در یک فضای متعادل و به دور از هیجان زیاد بورس حرکت کند تا در چنین فضایی سهام داران بتوانند یک بازده مناسب و معقول را به دست بیاورند.

منبع: فرارو
کدخبر: 158963
  • سهامدار ارسالی در

    شکارچیان بورس دولت ترتیب امور هست نه کسی دیگه جیییییییییییییییییگر

ارسال نظر

 

آخرین اخبار