|

آخرین زور بورس در سال ۹۹

روز چهارشنبه، به عنوان آخرین روز معاملاتی سال ۹۹ شاهد افزایش تقاضا و رشد شاخص‌های اصلی در دو بازار بورس و فرابورس بودیم. بر این اساس شاخص کل بورس برای پنجمین روز متوالی صعودی بود و این بار با رشد ۳/ ۱ درصدی همراه شد.

بورس آخرین زور بورس در سال ۹۹

این امر منجر به رشد ۳/ ۸ درصدی شاخص کل در آخرین هفته معاملاتی زمستان ۹۹ شد. این میزان رشد هفتگی از ۲۸ آبان‌ماه تاکنون مشاهده نشده بود. رشد شاخص کل در چهارمین هفته زمستان بازدهی ماهانه (اسفندماه) را به عدد ۶/ ۵ درصد رساند. شاخص کل هموزن نیز که بیانگر اثرگذاری نمادها با وزن یکسان است، دیروز ۴/ ۰ درصد افزایش یافت و ۴۳۹،۷۹۵ واحد، به عنوان آخرین عدد برجای مانده از این شاخص ثبت شد. این درحالی است که این نماگر بورسی در مقیاس هفتگی رشد ۹/ ۱ درصدی را کسب کرده است. فارغ از رشد شاخص کل هموزن در آخرین هفته اسفند که بیانگر کم‌تحرکی کوچک‌ترهای بورسی برای رشد قیمت است، این نماگر بورسی در مقیاس ماهانه تنها ۲/ ۰ درصد رشد را تجربه کرد. البته بخشی از رشد کمتر قیمت سهام ارزش بازار پایین‌تر به کم‌رمق بودن معاملات و ناتوانی این شرکت‌ها در پرکردن حجم مبنا حتی در روزهای صعودی نیز بازمی‌گشت.

پرونده آخرین روز بورس ۹۹ در حالی بسته شد که با پایان یافتن معاملات بورسی روز چهارشنبه بازدهی کل بازار سهام از ابتدای سال ۹۹ تا پایان آخرین روز معاملاتی سال، به ۱۵۵ درصد رشد ختم شد و ۱۷ درصد از بازدهی سال ۹۸ عقب‌تر ماند. این درحالی بود که شاخص کل فرابورس ۱۷۳ درصد رشد را در سال ۹۹ ثبت کرد که اختلاف این دو شاخص نشان از رشد کوچک‌ترها نسبت به بزرگان بازار سهام دارد. به‌رغم افت شاخص‌های بورسی و فرابورسی پس از روزهای اوج در ۵ ماه ابتدایی سال، بورس اوراق بهادار تهران با اتمام روزهای معاملاتی سال ۹۹، همچنان با اختلاف زیاد پیشتاز بازارهای موازی با خود همچون ارز و سکه است. هر دلار آمریکا از ابتدای سال تاکنون در حالی که هنوز یک روز معاملاتی دیگر باقیست، ۵۴ درصد و سکه ۸۳ درصد افزایش داشته‌اند. این امر بیانگر این موضوع است که باید نگاه بلندمدت‌تری به سرمایه‌گذاری در بازار سهام داشته باشیم.

در جریان دادوستدهای خرد بورسی روز گذشته شاهد جابه‌جایی ۴۷۹۸ میلیارد تومانی میان سهامداران بودیم. در این روز سه صنعت کامودیتی‌محور فلزات اساسی، محصولات شیمیایی و فرآورده‌های نفتی یک سوم ارزش معاملات را به خود اختصاص دادند. در میان شرکت‌ها نیز سهام شرکت فولاد مبارکه با نماد «فولاد» با ارزش معاملات ۲۹۴ میلیارد تومانی، بیشترین رقم دادوستد شده میان دیگر بنگاه‌های بورسی را از آن خود کرد. به نظر این شرکت به واسطه افزایش سرمایه‌ای که تصویب شد، این روزها بیشتر نظر سهامداران را به خود جلب کرده است، به طوری که روز گذشته ۲۰۷ میلیون سهم از این نماد میان سهامداران دادوستد شد. ارزش معاملات خرد فرابورس نیز ۱۶۶۷ میلیارد تومان رقم خورد. نماد «ذوب» با ارزش ۵۶ میلیارد تومان، بیشترین ارزش معاملات خرد فرابورس را دارا بود.

 قهر ۲۴ روزه سهامداران خرد

روز چهارشنبه برای ۲۴ روز معاملاتی شاهد عقب‌نشینی سهامداران خرد بودیم. به طوری که حقوقی‌ها بار دیگر هم خالص خرید مثبت ۱۴۶ میلیارد تومانی را ثبت کردند. این امر درحالی است که امسال برخلاف سال‌ گذشته حقوقی‌ها چراغ بورس را در آخرین روزهای سال سبز نگه داشتند. بیشترین خالص خرید این دسته از سهامداران از سهام دو گروه «کانه فلزی و محصولات شیمیایی» حدود ۱۴۷ میلیارد تومان بود. در مقابل حقیقی‌ها به خرید از سهام گروه «چند رشته‌ای صنعتی و فرآورده‌های نفتی» توجه نشان دادند. خالص خرید این سهامداران از سهام دو گروه ذکر شده حدود ۸۵ میلیارد تومان بود.

   معاملات از دریچه آمار

در جریان معاملات بورسی روز چهارشنبه، از کل ۳۲۱ نماد معامله شده، ۱۲۸ نماد (۴۰ درصد) با  قیمت پایانی مثبت و ۱۷۵ نماد (۵/ ۵۴ درصد) با قیمت پایانی منفی بودند. همچنین ۲۹ نماد (۹ درصد) صف خرید به ارزش ۲۴۲ میلیارد تومان و ۱۴۷ نماد (۴۶ درصد) صف فروش به ارزش ۱۲۲۵ میلیارد تومان تشکیل دادند. نماد معاملاتی «شتران» با صف خرید ۱۶۰ میلیون سهمی به ارزش ۱۵۶ میلیارد تومان بیشترین حجم صف خرید و نماد «پتایر» با صف فروش ۳۵ میلیون سهمی به ارزش ۱۴ میلیارد تومان، بیشترین حجم صف فروش‌ها را داشت.

در بازار اصلی فرابورس از ۱۳۳ نماد معامله شده، قیمت پایانی ۵۳ نماد (۴۰ درصد) مثبت و ۷۷ نماد (۵۸ درصد) منفی بود. ۱۲ نماد (۹ درصد) صف خرید به ارزش ۳/ ۴۷ میلیارد تومان و ۶۵ نماد (۴۹ درصد) صف فروش به ارزش ۶۱۲ میلیارد تومان تشکیل دادند. نماد معاملاتی «تبرک» با صف خرید ۵/ ۱۲ میلیون سهمی به ارزش ۸/ ۲۱ میلیارد تومان بیشترین حجم صف خرید و نماد «وسبحان» با صف فروش ۴۹ میلیون سهمی به ارزش ۶/ ۱۵ میلیارد تومان، بیشترین حجم صف فروش‌ها را داشتند.

در بازار پایه فرابورس از ۱۲۰ نماد معامله شده، قیمت پایانی ۳۲ نماد (۶/ ۲۶ درصد) مثبت و ۷۲ نماد (۶۰ درصد) منفی بود. ۱۸ نماد (۱۵ درصد) صف خرید به ارزش ۱۰۸ میلیارد تومان و ۷۱ نماد (۵۹ درصد) صف فروش به ارزش ۹۴۲ میلیارد تومان داشتند. نماد معاملاتی «قیستو» با صف خرید ۳۶ میلیون سهمی به ارزش ۵/ ۵۹ میلیارد تومان بیشترین حجم صف خرید و نماد «وآیند» با صف فروش ۱۹۶ میلیون سهمی به ارزش ۳۷۰ میلیارد تومان، بیشترین حجم صف فروش‌ها را داشت.

Untitled-4 copy

 
منبع: دنیای اقتصاد
کدخبر: 161179
  • ابوافضل ارسالی در

    امروزم گذشت ولی چیزی واریز نشد

ارسال نظر

 

آخرین اخبار