بورس چرا درجا می زند؟
عوامل مختلفی در به وجود آمدن شرایط فعلی بازار سرمایه و ریزش های پی در پی شاخص بورس دخیل هستند.
مهدی میرزایی کارشناس بازار سرمایه در خصوص علت منفی شدن بازار سرمایه اظهار کرد: نباید ریزش شاخص و منفی بودن بازار را تنها به یک عامل نسبت داد. مجموعهای از عوامل در پدید آمدن وضعیت فعلی بازار دخیل هستند.
این کارشناس بازار سرمایه گفت: یکی از دلایل مهم منفی بودن این روزهای بازار بورس، بحث مجدد مذاکرات برجام و جو روانی ناشی از احتمال ریزش دلار است.
میرزایی تاکید کرد: نکته مهم دیگری که وجود دارد این است که مردم زیادی وارد بازار شده اند و خیلی آشنا به مباحث تحلیلی نیستند. در برخی موارد وارد مسیر نادرستی شدند و رفتارهای هیجانی زیادی از خود بروز میدهند.
این کارشناس بازار سرمایه گفت: یکی دیگر از این عوامل ، صحبتهای سازمان بورس درباره موضوع دامنه نوسان است که بعضی افراد معتقدند باید این دامنه نوسان متقارن و مثبت ومنفی شش شود و عدهای دیگر صحبت از حذف دامنه نوسان میکنند.
او در رابطه با تداوم این وضعیت بیان کرد: به نظر میرسد این وضعیت خیلی ادامه نخواهد داشت. روند بازار سرمایه دوباره مثبت (اما نه مشابه بهار سال گذشته) خواهد شد.
فراهم نشدن زیر ساختها عاملی برای ریزش اخیر بازار سرمایه
همچنین هومن عمیدی کارشناس بازار سرمایه در این خصوص اظهار کرد: در رابطه با ریزش بازار سرمایه از خرداد ماه سال گذشته از سوی برخی کارشناسان هشدار داده شده بود که اگر زیر ساختهای لازم برای بازار سرمایه را فراهم نباشد و در روندهای اصلاحی که قطعا بعد از این رشدهای سنگین رخ میدهد برنامهای نداشته باشید این ریزشها بسیار طولانی و عمیق خواهد بود.
این کارشناس بازار سرمایه بیان کرد: این موضوع ریزشها قابل پیش بینی بود. زیرا هر زمان ایستگاههای استراحتی برای روند صعودی نداشته باشیم، روند نزولی نیز به همین شکل پیش خواهد رفت. یعنی سهمها هیچ جا متعادل نمیشوند و بدون فرصت خروج سهمها منفی میخورند و به سمت پایین میروند.
وی افزود: در حال حاضر این اتفاق رقم خورده است، زیرا زیرساختهای لازم فراهم نشده است.
عمیدی گفت: حال برای اصلاح این موضوع تصمیم گرفته اند که برای کاهش سرعت افت بازار سرمایه دامنه نوسان نامتقارن را اجرا کنند که این تصمیم خوبی است.
بازارگردانی ابزاری مناسب برای اجرای دامنه نوسان نامتقارن
این کارشناس بورس تاکید کرد: دامنه نوسان نامتقارن تصمیم خوبی است، اما به شرط اینکه ابزارهای لازم برای اجرای این تصمیم را داشته باشند. بازارگردانها ابزار لازم برای این تصمیم هستند. زمانی که بازار گردانها هرروز منفی دو خریداری میکنند و بعضی از روزها اصلا سهمی را خریداری نمیکنند، فشار فروش در بازار چندین برابر میشود.
عمیدی تاکید کرد: بازار گردانان در نهایت باید یک جا را به عنوان کف قیمتی خودشان محکم کنند و اجازه ندهند سهام خودشان از آن قیمت پایینتر برود به این ترتیب اعتماد رفته از بازار بر خواهد گشت و فروشندگان خسته از بازار خارج خواهند شد.
وی گفت: در حاضر بازار در بهترین حالت بنیادی خود قرار دارد و میتوان گفت بهترین بازار از لحاظ بازدهی و راندمان در مقایسه به بازارهای دیگر است.
عمیدی گفت: به طور کل نحوه بازار گردانی نادرست است و نتوانسته با دامنه نوسان نامتقارن ترکیب خوبی را برای خروج از منفیهای بازار ایجاد کند و بازارگردانها اجازه نوسان گیری را نباید بدهند.
جناب میرزایی، کارشناس محترم ، پرفسور دانشگاه ندیده . چرا حرف مفت میزنی ، علت ریزش و نزولی بودن بورس این که جنابعالی فرمودید نیست. بورس هیچ ارتباط مستقیمی با دلار نداره . اینو بارها و بارها گفتم .بازم عرض میکنم. اگه بورس با دلار ارتباط مستقیم داشت ، خب چرا تابستان ۹۹ که دلار افزایشی بود و داشت هر روز بالا میرفت و رسید به ۳۳ هزار تومان، در همون مواقع بورس داشت مسیر نزولی و کاهش را طی میکرد ؟؟؟؟؟؟؟ دلار بالا میرفت و بورس پایین می اومد. شاخص کل بورس رسید زیر یک میلیون و ۵۰۰ هزار ولی دلار رسیده بود به ۳۳ هزار تومان. جواب این سوال که چرا بورس ریزشی شده فقط وفقط دستکاری کردن آن هست توسط حقوقی ها . حقوقی ها میخوان که افراد حقیقی میدان رو خالی کنند ولی زهی خیال باطل.