راهکاری برای جلوگیری از اُفت قیمت عرضه اولیه
کارشناس بازار سرمایه گفت: اگر نمادهای کوچک عرضه اولیه شوند و نمادهای بازرگ دست نگه دارند به نتایج بهتری در عرضه اولیه میرسیم.
کوروش آسایش کارشناس بازار سرمایه در پاسخ به این پرسش که چه تدبیری باید سنجیده شود که امسال مانند سال گذشته عرضههای اولیه با شکست مواجه نشوند؟ بیان کرد: در سال گذشته بازار رشد زیادی داشته و این رشد بر مبنای دلار و تورم بود.
آسایش اظهار کرد: عرضه اولیهها توسط سازمان بورس معرفی و ارزش گذاری میشدند و یک مقدار بالاتر از ارزش سهام قیمت نمادها را در نظر می گرفتند که علت این امر هیجانات بازار سرمایه بوده است، این در حالی است که قیمت گذاری باید هم تراز بازار سرمایه باشد، به دلیل اینکه ارزشگذاری عرضه های اولیه بالا بود قیمت سهام ها اُفت کرد.
وی بیان کرد: اگر سازمان بورس بخواهد عرضه اولیه داشته باشد، تنها راهکار این است که صبر کند تا وضعیت بازار بهتر شود، راهکار دیگر این است که شرکتهای کوچک عرضه اولیه شوند و شرکتهای بزرگ دست نگه دارند.
این کارشناس بازار سرمایه گفت: برای اینکه در زمان منفی بودن بازار، شرکتها کوچک سود آوری داشته باشند میتوان قیمت این عرضه ها را کمی پایینتر از ارزش ذاتی آنها اعلام کنند زیرا آنها سهمهای کوچکی هستند و حقوقیها میتوانند فضای این سهام ها را مثبت کنند، اما در رابطه با سهام شرکتهای بزرگ به این صورت نیست.
کارشناس بازار سرمایه گفت: اگر دامنه نوسان برداشته شود بازار به تعادل خود میرسد و میتواند عرضه اولیهها انجام شود.
آسایش در رابطه با صندوقهای دولتی گفت: سال گذشته صندوق دارا یکم موفق عمل کرد و ضرر نکرده است، اما در مورد پالایش باید دقت کنیم، این نماد متشکل از سهم شرکت های پالایشی از جمله شتران، شبندر، شبریز و شپنا است، علت شکست این صندوق عرضه با قیمت بالا به مردم است.
وی گفت: اگر امسال هم دولت بخواهد برای کسری بودجه یا هر مورد دیگری عرضه اولیه صندوق داشته باشد باز هم قطعا شکست خواهد خورد و اگر هم بخواهد صندوقی عرضه کند باید صبر کند تا وضعیت بازار کمی بهتر شود.
ارسال نظر