|

بورس شاهد ۵ روز سرخ بود!

این هفته بازار سهام شاهد افت‌های پیاپی بود. شاخص کل بورس تهران در مجموع ۳۳هزار واحد افت کرد و همچنین تنها صنعت با بازدهی مثبت گروه «منسوجات» شناخته شد. متوسط ارزش معاملات نیز با افت ۵۰درصدی رو به رو شد و رکورد کمترین ارزش معاملات ۱۵ماه گذشته شکسته شد.

بورس

در هفته‌ای که گذشت بازار سهام شاهد پنج روز سرخ بود. افت‌های پیاپی و خروج پول حقیقی تنها اتفاقی است که این روزها بازار سهام به خود می‌بیند. گویا حال نابسامانی که مدت‌هاست گریبانگیر بازار سرمایه شده هنوز پابرجاست و بهبود تغییرات اساسی‌تری می‌طلبد.

وضعیت شاخص‌ها

شاخص کل بورس تهران در مجموع ۳۳هزار واحد افت کرد و از ارتفاع یک میلیون و ۲۸۲هزار واحد به ارتفاع یک میلیون و ۲۴۹هزار واحد رسید. همچنین شاخص کل هم وزن با افت ۰.۹درصدی رو به رو شد. شاخص کل فرابورس نیز دو روز سبز و سه روز قرمز را تجربه کرد و در مجموع یک درصد معادل ۷۹واحد افت کرد.

تغییر مالکیت حقیقی و حقوقی

در هفته‌ای که گذشت تغییر مالکیت همچنان به نفع حقوقی بود و هیچ روزی بازار شاهد ورود پول حقیقی نبود. در مجموع خالص فروش حقیقی‌ها بیش از دو هزار و۴۷۰میلیارد تومان از خریدشان بیشتر بود. همچنین این هفته هیچ گروهی شاهد ورود پول نبود. گروه‌های «بانک‌ها و موسسات اعتباری» با ۴۳۴میلیارد تومان، «محصولات شیمیایی» با ۳۹۸میلیارد تومان و «فلزات اساسی» با ۲۹۴میلیارد تومان به ترتیب بیشترین تغییر مالکیت حقیقی به حقوقی را ثبت کردند.

گفتنی است بیشترین خروج پول حقیقی به ترتیب متعلق به نمادهای «فملی»، «وتجارت»، «برکت»، «وبملت»، «شپنا» و «اپال» بود. به طوری که مالکیت حقوقی در ترکیب سهامداری ملی صنایع مس ایران ۱۳۳میلیارد تومان و بانک تجارت ۱۰۲میلیارد تومان افزایش یافت. از طرف دیگر بیشترین ورود پول حقیقی به ترتیب متعلق به نمادهای «پترولح»، «زگلدشت»، «پارسیان»، «کخاکح»، «فایرا» و «رافزا» بود. به طوری که مالکیت حقیقی در ترکیب سهامداری حق تقدم گروه پتروشیمی سرمایه گذاری ایرانیان ۱۶میلیارد تومان و شرکت کشت و دام گلدشت نمونه اصفهان۱۱میلیارد تومان افزایش یافت.

وضعیت صنایع مختلف

بیشترین معاملات بورس و فرابورس در هفته‌ای که گذشت به گروه «فلزات اساسی» تعلق داشت به طوری که هزار و ۳۰۴میلیارد تومان فقط در این بخش جا به جا شد، گروه«فرآورده‌های نفتی» با معاملات هزار و ۲۵۸میلیارد تومانی دوم شد و «محصولات شیمیایی» هزار و ۲۰۶میلیارد تومان در جایگاه سوم قرار گرفت. «بانک‌ها و موسسات اعتباری» و «مواد و محصولات دارویی» نیز به ترتیب در جایگاه چهارم و پنجم قرار گرفتند.

تنها گروه با بازدهی مثبت در این هفته گروه «منسوجات» با ۱.۵درصد بازدهی ثبت شد و گروه «انتشار، چاپ و تکثیر» نیز بدون تغییر باقی ماند. از طرف دیگر کم بازده‌ترین گروه‌ها به ترتیب «فعالیت‌های مهندسی، تجزیه، تحلیل و آزمایش فنی» با منفی ۸.۶درصد، «تجارت و عمده فروشی» با منفی ۸.۴درصد و «استخراج کانه‌های فلزی» با منفی ۴.۸درصد به ثبت رسیدند.

پربازده‌ترین نمادهای هفته

نمادهای «سدشت» و دروز با ۱۳درصد و نماد «شکف» با ۱۲.۶درصد بیشترین بازدهی را طی این هفته ثبت کردند. در سمت دیگر، «کدما» با ۳۶.۷درصد، «ختور»با ۱۴.۲درصد و «شپترو» با ۱۱.۴درصد بیشترین کاهش قیمت را تجربه کردند.

ارزش معاملات

ارزش معاملات این هفته در مجموع چنگی به دل نمی‌زد. متوسط ارزش معاملات این هفته به حدود دو هزار و ۲۰۰میلیارد تومان رسید که نسبت به هفته پیش حدود ۵۰درصد کاهش یافته است. رکورد پایین ‌ترین ارزش معاملات در یک سال و نیم گذشته در روز چهارشنبه، برای معاملات خرد، با هزار و ۵۷۰میلیارد تومان ثبت شد. همچنین بیشترین ارزش معاملات هفته با سه هزار و ۵۰میلیارد تومان متعلق به روز دو شنبه، ۱۶فروردین ماه بود.

 

منبع: اقتصاد آنلاین
کدخبر: 164271

ارسال نظر