|

شاخص بورس فردا صعودی است یا نزولی؟

زمزمه‌های افزایش احتمالی قیمت دلار و بهبود پیش بینی‌ها درباره آینده بازار باعث شد که هفته گذشته روند معاملات بازار سرمایه به سبز شدن شاخص‌های بورسی بیانجامد.

در هفته گذشته شاخص کل بورس توانست به بالاترین حد خود نسبت به فروردین ماه سال جاری برسد. در روزهای گذشته تعداد صفوف خرید و فروش در بازار نسبتا متعادل‌تر از گذشته شد و در روز سه‌شنبه خالص خرید حقیقی در بورس به‌تنهایی از رقم ۴۷۲ میلیارد تومان گذشت و جریان ورود نقدینگی از سمت سهامداران حقیقی بازار با قوت بیشتری همچنان ادامه‌ دارد. در چند روز گذشته سیگنال‌های افزایش قیمت دلار توانست تاثیری هر چند کم را بر نمادهای دلار محور بازار بگذارد.

نیما میرزایی، کارشناس بازارسرمایه گفت: پیش از تشخیص صنایع پیشرو و آینده بورس ، لازم است است دلایل رشد اخیر بازار را واکاوی کنیم، بنظر بخش عمده دلیل صعود بازار منتج از افزایش نرخ ارز و حرکت خلاف جهت آن نسبت به برآورد های سرمایه گذاران (مبنی برافت قیمت دلار به محدوده ۲۰ هزار تومان ) است. رشد اخیر دلار نیز به علت کاهش خوش‌بینی‌ها به توافقات وین و احتمال موکول شدن آن به دولت بعدی بوده است.

وی تشریح کرد: عامل کلیدی و مهم دیگر نیز نرخ بهره بانکی و بین بانکی است که در اختیار دولت و بانک مرکزی است و تحولات و روند آن باید مورد توجه سرمایه‌گذاران قرار بگیرد درصورتی که شیب نزولی نرخ‌های مذکور کماکان حفظ و یا تقویت شود طبیعتا جذابیت بورس بصورت تدریجی تقویت خواهد شد.

میرزایی در بخش دیگری گفت: با توجه به اینکه کماکان ریسک افت نرخ ارز در ابتدای دولت آتی به محدوده مورد انتظار ۲۰ تا ۲۲ هزار تومانی وجود دارد، صنایع صادرات محور ریسک بیشتر عقبگرد از نقاط مقاومتی فعلی دارند در نقطه مقابل صنایع ریالی در وضعیت کم ریسک‌تری قرار گرفته‌اند و می‌توانند مقاومت‌های پیش رو را در روند صعودی‌شان بشکنند. وی افزود: کاهش تحریم‌ها موجب تقویت تقاضای سنتی در صنایع شاخص این گروه (خودرو و بانک) خواهد گردید اما نکته مهم این است که انتظار تکرار رشدهای چند صد درصدی خودرویی ها در سال ۹۴ با توجه به وضعیت فعلی بازار دور از انتظار است و صنایع نامبرده رشدهای محدودتری را می‌توانند به ثبت برسانند.

این کارشناس بازار اظهار کرد: همچنین در این شرایط افت سهام گروه دلاری، بیشتر واکنش احساسی و کوتاه‌مدت معامله‌گران خواهد بود و پیش‌بینی می‌شود در میان مدت، قیمت سهام دلاری ، افت‌های خود را جبران کنند. دلیل این موضوع را می‌توان در سودآوری شرکت‌ها جستجو کرد. هرچند قیمت ارز در شرایط پسابرجامی احتمال افت نسبی دارد ولی از طرف مقابل شرایط فروش و صادرات شرکت‌ها رشد محسوسی خواهند داشت و همچنین هزینه بازگشت ارز به داخل نیز بین ۱۰ تا ۱۵ درصد کاهش خواهد داشت که برایند این موارد سودآوری شرکت‌های صادراتی را بهبود خواهد بخشید و قیمت سهام آنها نیز می‌تواند مجددا مورد اقبال سرمایه‌گذاران ریسک گریز و بلندمدتی‌تر بازار قرار گیرد.

میرزایی درباره پیش‌بینی وضعیت کلی بورس می‌گوید: بازهم موضوعات تحریم و ارز بیشترین تاثیر را خواهند داشت . با توجه به احتمال بالای توافق و همچنین رکود احتمالی در بازار های مختلف، بالاخص تثبیت نرخ ارز (در دور اول دولت منتخب)، این وضعیت به بورس نیز می‌تواند تسری پیدا کند بنابراین شاخص در محدوده فعلی با تلرانس ۱۵ درصدی نوسان خواهد کرد. همچنین ادامه روند خروج خیل سرمایه‌گذاران تازه‌وارد متضرر و دلسرد شده از بورس و همچنین لزوم آزادسازی سهام عدالت در اولین فرصت، شرایط تکنیکال شاخص در بلندمدت را می‌توان نوسانی با شیب نسبتا آرام نزولی در نظر گرفت.

 

منبع: تجارت نیوز
کدخبر: 184838

ارسال نظر

 

آخرین اخبار

پربازدیدترین