|

آغاز رکوردشکنی‌های بورس

یک کارشناس بازار سرمایه با اشاره به اینکه رشد بورس در این هفته متأثر از رشد شرکت‌های بزرگ بود، گفت: هفته آینده سهم‌های زیادی در بازار مورد استقبال سرمایه‌گذاران قرار خواهند گرفت.

بورس آغاز رکوردشکنی‌های بورس

در جریان معاملات هفته‌ای که گذشت، روند کلی بازار سرمایه صعودی بود. بازار بورس بیشتر از قبل، مورد استقبال سرمایه‌گذاران قرار گرفت و رکوردهایی در زمینه ارزش معاملات شکسته شد؛ به طوری که شاخص کل ۵.۶ درصد یعنی ۷۸ هزار و ۵۸۷ واحد رشد کرد و در مرز ۱.۵ میلیون واحدی یعنی یک میلیون و ۴۸۴ هزار و ۶۲۷ واحدی قرار گرفت و به این ترتیب، سهامداران بازار را به صعود بیشتر شاخص تا پایان سال امیدوارتر کرد.

علاوه بر این، شاخص کل هم‌وزن نیز در این هفته به واسطه مورد استقبال قرار گرفتن سهم‌های کوچک بازار، ۴.۷ درصد رشد کرد و به ۴۲۲ هزار و ۳۳۹ واحدی رسید. در این میان، فلزات اساسی به واسطه دو سهم «فولاد» و «فملی» یکی از تأثیرگذارترین گروه‌ها روی شاخص کل بودند و شاخص این گروه در هفته ۷.۲ درصد یعنی ۷۹ هزار و ۵۴۵ واحد بالاتر از هفته گذشته آمد و در نهایت روی یک میلیون و ۱۸۱ هزار و ۳۹۵ واحدی به کار خود پایان داد.

مهدی قلی‌پور، کارشناس بازار سرمایه  در رابطه با روند معاملات هفته گذشته در بازار سرمایه گفت: هفته گذشته، دومین هفته پربازده بورس از ابتدای سال ۱۴۰۰ بود؛ رشد ۶.۷ درصدی شاخص سی شرکت بزرگ نشان می‌دهد که رشد شاخص بیشتر متأثر از شرکت‌های بزرگ بوده، ولی شرکت‌های کوچک هم رشد داشتند.

وی در ادامه تصریح کرد: این رشد در حالی اتفاق افتاد که طی هفته ۳۶۱ میلیارد تومان توسط حقیقی‌ها از بورس خارج شد و از ۵ روز معاملاتی، فقط روزچهارشنبه با ورود پول حقیقی مواجه بودیم و این مسئله شائبه حمایتی بودن بازار را تقویت می‌کند. همچنین از نظر حجم معاملات خرد، این هفته رکورد از ابتدای سال شکست و با میانگین روزانه ۷ هزار و ۴۵۰ میلیارد تومان، تقریبا دوبرابر میانگین ارزش معاملات از ابتدای سال بود و این افزایش از رونق بازار حکایت دارد.

این کارشناس بازار سرمایه با اشاره به اینکه مهم‌ترین تحول این هفته، تغییر دولت بود، افزود: این تغییر با حمایت از بازار توسط حقوقی‌های نهادی همراه بود و علاوه بر این، مشخص شدن کابینه پیشنهادی دولت نیز بر بازار اثر گذاشت. مانورهای سیاسی اسرائیل در خاورمیانه و تحولات مربوط در کنار اعلام مجدد ایالات متحده مبنی بر بازگشت طرفین به مذاکرات در کنار برآوردها از نتایج آن، نهایتا منجر به رشد نرخ ارزهای خارجی شد و در کل، افزایش انتظارات تورمی و تضعیف ریال در کنار حمایت‌های نهادی از عوامل رشد بازار بود.

قلی‌پور در پیش‌بینی روند معاملات در هفته آینده گفت: به نظرم هفته متعادلی را خواهیم داشت و احتمالا با افزایش هیجانی در اوایل هفته و اصلاح در اواخر هفته پیش رو باشیم هر چند، تحولات در سایر بازارها را نیز باید رصد کرد یعنی در کل بازار این هفته رشد خواهد داشت، اما بعید می‌دانم بیشتر از یکی دو درصد باشد.

کدام سهم ها رشد خواهند کرد؟

وی افزود: فولادسازهایی مثل فولاد مبارکه، ذوب آهن، فولاد خوزستان و پتروشیمی‌ها به ویژه هلدینگ‌هایشان مثل خلیج فارس و سرمایه گذاری غدیر، اوره‌ای ها مثل پتروشیمی پردیس و نفت و گاز پارسان، پتروشیمی پارس، جم پیلن و احتمالا شستا، سیمانی‌ها مثل سیمان شاهرود و احتمالا خوزستان و صوفیان، برخی دارویی‌ها مثل داروسازی اکسیر و دتماد و دکپسول، سپیدماکیان در غذایی‌ها، پالایشی‌ها به ویژه شبندر در صورت بازگشایی و شبریز از جمله سهم‌هایی خواهند بود که در هفته آینده مورد توجه بازار قرار می‌گیرند؛ همچنین روند خروج پول از صنعت بانکداری کند شده و احتمال بازگشت این صنعت در اواخر هفته وجود دارد.

 

منبع: بازار
کدخبر: 192237

ارسال نظر

 

آخرین اخبار

پربازدیدترین