|

برنامه عشقی برای تامین مالی بخش تولید

عشقی گفت: وظیفه اصلی سازمان بورس تجهیز منابع برای شرکت هاست، بنابراین باید تجهیز سرمایه در شرکت‌های تولیدی افزایش پیدا کند.

مجید عشقی رییس سازمان بورس در خصوص برنامه خود برای رونق تامین مالی بخش تولید اظهار کرد: ما کار خود را با ایجاد ثبات در بازار سرمایه و بازگشت اعتماد سرمایه گذاران آغاز کردیم. یکی از راه‌های ایجاد ثبات در بازار سرمایه، بازدهی بلندمدت شرکت هاست.

او بیان کرد: وظیفه اصلی سازمان بورس تجهیز منابع برای شرکت هاست. امیدواریم به عنوان اولین راهبرد، تجهیز تشکیل سرمایه در شرکت‌های تولیدی افزایش پیدا کند و طرح‌های توسعه اجرا شوند. این موضوع سبب می شود که شرکت‌ها در بلند مدت سودآوری بهتری داشته باشند و سود خوبی را به سهامداران بدهند و سهامداران با دید بلندمدت اقدام به خرید سهام کنند.

رییس سازمان بورس در پاسخ به این پرسش که، آیا برنامه‌ای برای فروش اوراق بدهی برای جلوگیری از آشفتگی در بازار سرمایه دارید؟ گفت: یکی از برنامه های اصلی، توسعه بازار بدهی است. سرمایه گذاران مختلفی در بازار سرمایه وجود دارند، یک سری از سرمایه گذاران علاقه به خرید سهام دارند و یک سری دیگر از سرمایه گذاران اقدام به خرید اوراق بدهی با درآمد ثابت می کنند و در دو بازار متفاوت کار می کنند.

او بیان کرد: شخصی که اقدام به خرید سهام کرده، نمی تواند سهام خود را بفروشد و اوراق خریداری کند. ولی اگر ما بازار بدهی را از طریق نهاد‌های مالی و ابزار‌های بدهی توسعه دهیم، در این صورت میزان نقدشوندگی اوراقی را که در بازار بدهی منتشر می‌شود، افزایش می دهیم، در نتیجه می توانیم مطمئن شویم که این اوراق تاثیری زیادی بر روی بازار سرمایه نخواهد داشت.

عشقی در خصوص برنامه خود برای اطمینان فعالان بازار سرمایه از شفافیت در گردش اطلاعات اظهار کرد: بیش از ۱۰ سال گذشته به سختی می توانستیم از شرکت‌ها گزارش مالی اخذ کنیم، ولی در حال حاضر از نظر کمیت مشکلی در اخذ گزارش از شرکت‌های پذیرفته شده در بورس نداریم، اما مشکل وجود در شفافیت و کیفیت گزارش‌های منتشر شده است. در سازمان بورس اقداماتی در این راستا آغاز شده است، یکی از برنامه‌ها این است که کیفیت اطلاعات منتشر شده توسط شرکت‌های پذیرفته شده در بورس را افزایش دهیم. این اقدام سبب افزایش شفافیت اطلاعات و سهولت در تصمیم گیری سرمایه گذاران در جهت خرید و فروش سهام می شود.

او بیان کرد: طی سال‌های گذشته به دلیل ابهام در اطلاعات شرکت ها، سرمایه گذاران تصمیمات اشتباهی در خرید و فروش سهام گرفتند و زیان‌هایی را متحمل شدند.

رییس سازمان بورس در پاسخ به این پرسش که، از نظر شما دولت در بازار سرمایه چه میزان باید مداخله کند؟ گفت: مداخله دولت در بازار‌ها منجر به انحراف بازار‌های مالی شده است؛ لذا دخالت دولت در این راستا که وارد بازار سرمایه شود و سود تضمین شده عاید سرمایه گذاران کند، مورد نظر نیست. بلکه دخالت باید در زمینه افزایش نظارت بر معاملات، انتشار اطلاعات و همچنین دخالت باید در ساز و کار تولید و سودآوری شرکت‌ها صورت گیرد.

او در پایان بیان کرد: لازم به ذکر است که، دولت در یکی دو سال اخیر از قیمت گذاری دستوری فاصله گرفته است. با این رویکرد بازار می تواند راه خود را پیدا کند و به سودآوری برسد

 

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
کدخبر: 209081

ارسال نظر

 

آخرین اخبار

پربازدیدترین