پیش بینی بورس هفته اول آبان ۱۴۰۰
روند شاخص بورس در ثبات نسبی قرار گرفته و ارزش معاملات به پائینترین سطح در 4 ماه اخیر رسیده است. آیا بورس دچار رکود است؟
در هفته اخیر شاخص کل بورس در مجموع ۳۸ هزار و ۹۸۶ واحد بالا آمد و به رقم یک میلیون و ۴۳۶ هزار واحد رسید. شاخص هموزن نیز رشد ۴ هزار و ۴۸۷ واحدی را ثبت کرد. آیا این روند تداوم خواهد داشت؟ عوامل بنیادی و غیربنیادی تاثیرگذار بر بازار سهام چه پیامی به سهامداران میدهند؟
احیای بازدهی هفتگی
شاخص کل در آخرین روز کاری هفته ۱۳ هزار و ۱۲۵ واحد افت کرد و به رقم یک میلیون و ۴۳۶ هزار واحد رسید ام شاخص کل نسبت به آخرین روز معاملاتی هفته قبل ۳۸ هزار و ۹۸۶ واحد بالاتر ایستاد تا بازدهی هفته شاخص بورس مثبت ۲.۸ درصد شود که نسبت به نزول ۶ درصدی هفته قبل بهبود داشته و پس از یک هفته وقفه، بازدهی بازار احیا شد.
رشد شاخص هم وزن
در پایان هفته اخیر شاخص کل هموزن نسبت به هفته پیشین ۴ هزار و ۴۸۷ واحد بالاتر ایستاد و به رقم ۳۹۷ هزار و ۲۶۴ واحد رسید و بازدهی مثبت ۱.۱ درصدی را ثبت کرد.
پیش بینی بورس هفته
معاملات بورس در هفته گذشته با رشد پرشتاب شاخص کل شروع شد و در روز شنبه شاخص با رشد ۴۰ هزار واحدی تا سطح یک میلیون و ۴۳۷ هزار واحد بالا رفت. اما در روز یکشنبه نزول کرد و هزار و ۳۹۵ واحد پائین آمد.
در روز دوشنبه شاخص رشد اندک ۸۵۳ واحدی داشت و روز سهشنبه توانست ۱۲ هزار و ۵۵۲ واحد بالا بیاید و به نیمه کانال ۱.۴ میلیونی برسد. اما چهارشنبه روز نزول بازار بود و شاخص ۱۳ هزار و ۱۲۵ واحد سقوط کرد و از نیمه کانال یک میلیون و ۴۰۰ هزار واحد عقب نشست.
در مجموع بورس هفتهای صعودی را پشت سر گذاشت. با این حال خروج پول حقیقی از بازار ادامه یافت و در روز چهارشنبه چهارمین روز خروج پول حقیقی ثبت شد. در مجموع هفته هزار و ۲۳۳ میلیارد تومان نقدینگی حقیقی از بازار خارج شد. به عبارت دیگر به طور میانگین روزانه ۲۴۶ میلیارد تومان پول حقیقی از بازار خارج شده است.
تنها نکته امیدوار کننده برای سهامداران وجود مازاد تقاضا در بازار است. روز چهارشنبه برای پنجمین روز متوالی معاملات بازار با مازاد تقاضا بسته شد. در پایان معاملات آخرین روز هفته ارزش صفهای خرید ۳۳۰ میلیارد تومان بود که ۱۲۷ میلیارد تومان بیش از ارزش صفهای فروش بود.
اما چالش بزرگ بازار سهام افت ارزش معاملات است. در این هفته، میانگین ارزش معاملات خرد بورس ۵ هزار و ۲۸۴ میلیارد تومان بود که نسبت به رقم ۵ هزار و ۲۵۳ میلیاردی هفته پیشین، رشد اندک ۰.۶ درصدی داشته است. با این حال در سه روز پایانی هفته روند تغییرات ارزش معاملات خرد سهام نزولی بود و روز چهارشنبه کمترین رقم در ۴ ماه اخیر ثبت شد. ارزش معاملات خرد در روز چهارشنبه ۴ هزار و ۲۷۸ میلیارد تومان بود که نسبت به روز پیشین افت ۸ درصدی را نشان میدهد.
خروج نقدینگی حقیقی و کاهش ارزش معاملات خرد ۲ روند نگران کننده بورس تهران هستند. بنابراین برخی تحلیلگران با تکیه بر روند بازار در هفته گذشته معتقدند در هفته آتی شاخص توان عبور از نیمه کانال ۱.۴ میلیونی را ندارد. روندهای درونی بازار نشان میدهد عاملی که بتواند شاخصها را به میزان قابل توجهی بالا بکشد در بازار وجد ندارد.
قیمت دلار نیز که از عوامل رشد قیمتها در نیمه دوم تابستان بود در دو هفته اخیر در کانال ۲۷ هزار تومان وضعیت با ثباتی داشته و نوسان کمی داشته است. به نظر میرسد بورس نیز همانند دلار روزهای آرام و باثباتی را در پیش داشته باشد.
باید در انتظار معاملات هفته پیش رو نشست و دید کِشتی بورس تهران به ساحل آرامش رسیده یا وضعیت فعلی صرفا آرامش پیش از توفان است و عاملی برونزا فرا خواهد رسید و روند بازار را تغییر خواهد داد.
سرمایه ناچیز که با کارگری جمع کردیم در ب ورس مسولان بیسواد واختلاصگر دوزدیدند