پیش بینی بورس امروز / روند نزولی شاخص متوقف می شود؟
در هفته گذشته قیمت دلار در بازار تهران کاهش یافت و شاخص بورس نیز روند نزولی داشت. اما در این میان نرخ دلار نیمایی رشد داشته است. با این وصف روند بورس در معاملات امروز چگونه خواهد بود؟
برای پیشبینی بورس امروز – شنبه ۱۸ دی- به روند بازار سهام در روزهای گذشته نگاه میکنیم. روز چهارشنبه شاخص کل بورس ۳۰۳ واحد بالا آمد و شاخص هموزن افت ۵۱۰ واحدی داشت و شاخص کل فرابورس کاهش ۲۷ واحدی را پشت سر گذاشت.
در پایان معاملات روز چهارشنبه، ۱۷۸ نماد رشد قیمت و ۳۰۷ نماد کاهش قیمت داشتند، به عبارت دیگر، ۳۶ درصد بازار رشد قیمت داشتند و ۶۱ درصد بازار افت قیمت داشتند.
سهمهای صعودی
روز چهارشنبه در بورس شرکت واسپاری ملت (ولملت)، شرکت دارویی رازک (درازک) و شرکت تولید محور خودرو (خمحور) بیشترین افزایش قیمت را ثبت کردند. در فرابورس نیز شرکت کشاورزی و دامپروری ملارد شیر (زملارد)، شرکت صنعتی دوده فام (شصدف) و شرکت محصولات کاغذی لطیف (لطیف) بیشترین افزایش قیمت را داشتند.
سهمهای نزولی
در بورس شرکت شیر پاستوریزه پگاه اصفهان (غشصفا)، شرکت قند اصفهان (قصفها) و شرکت کابل البرز (بالبر) در روز چهارشنبه بیشترین کاهش قیمت بازار را داشتند و در معاملات فرابورس شرکت آ س پ (آ.س.پ)، شرکت عطرین نخ قم (نطرین) و شرکت ریل پرداز نوآفرین (حآفرین) بیشترین کاهش قیمت را داشتند.
عرضه و تقاضای بازار
عرضه و تقاضای بورس در انتهای معاملات روز چهارشنبه، علامتی کارآمد برای پیشبینی عرضه و تقاضای بازار سهام در روز شنبه است. در پایان معاملات روز چهارشنبه بازار با مازاد عرضهی ۱۰۵ میلیارد تومانی بسته شد.
در پایان معاملات چهارشنبه ۳۳ نماد صف فروش داشتند و تعداد نمادهای صف خرید ۲۵ نماد بود. همچنین در این روز ارزش صفهای فروش پایانی بازار نسبت به روز سهشنبه ۱۱ درصد کاهش یافت و ۱۵۹ میلیارد تومان شد. ارزش صفهای خرید نیز نسبت به پایان روز کاری گذشته ۲۸ درصد رشد کرد و در رقم ۵۴ میلیارد تومان ایستاد.
سهمهای پُرتقاضا
روز چهارشنبه نماد لطیف (شرکت محصولات کاغذی لطیف) با صف خرید ۱۰ میلیارد تومانی در صدر جدول تقاضای بازار قرار گرفت. پس از لطیف، نمادهای چزر (شرکت صنایع چوب حزر کاسپین) و زقیام (شرکت کشت و دام قیام اصفهان) بیشترین صف خرید را داشتند.
سهمهای صف فروش
در این روز بیشترین صف فروش نیز به امین (شرکت تأمین سرمایه امین) تعلق داشت که در پایان معاملات صف فروش ۲۹ میلیارد تومانی داشت. پس از امین، نمادهای سدبیر (شرکت سرمایهگذاری تدبیرگران فارس) و وسخوز (شرکت سرمایهگذاری استان خوزستان) بیشترین صف فروش داشتند.
پیشبینی بورس امروز
در پایان هفته اخیر شاخص کل بورس تهران بیش از ۳۴ هزار واحد پائینتر از هفته قبل ایستاد اما در روز چهارشنبه روند نزولی روزهای دوشنبه و سهشنبه متوقف شد و شاخص اندکی بالا آمد. آیا این به معنی توقف نزول بازار است؟
ناظران بازار معتقدند بورس به سقف مقاومت خورد و به علت کمبود نقدینگی نه تنها نتوانست از آن عبور کند، بلکه با تداوم خروج پول حقیقی از بازار انتظارات سهامداران منفی شد. روز چهارشنبه برای دهمین روز متوالی رای دهمین روز متوالی پول حقیقی از بازار خارج شد. ارزش خالص تغییر مالکیت حقوقی به ۲۸۶ میلیارد تومان رسید. در مجموع کل هفته هزار و ۵۸۹ میلیارد تومان پول حقیقی از بورس خارج شد و میانگین روزانه خروج پول حقیقی ۳۱۷ میلیارد تومان بود که نسبت به هفته پیشین رشد ۱۰ درصدی داشته است. در ۱۰ روز اخیر ۳ هزار و ۳۰ میلیارد تومان نقدینگی حقیقی از بازار سهام خارج شده که میانگین روزانه آن ۳۰۳ میلیارد تومان است.
همچنین در ۳۰ روز معاملاتی اخیر – از ششم آذر ماه تاکنون- تنها در یک روز شاهد ورود پول حقیقی به بازار بودهایم و در این دوره ۳۰ روزه ۸ هزار و ۸۳۰ میلیارد تومان نقدینگی حقیقی از بازار خارج شده است.
برخی از ناظران مشکل اصلی بازار سرمایه را کمبود نقدینگی میدانند و معتقدند با تزریق نقدینگی از سوی دولت و از طریق صندوق تثبیت بازار، شاخص میتواند به کانال ۱.۴ میلیونی صعود کند. این ناظران ارزندگی سهام شرکتهای بورسی و فرابورسی را بیش از قیمتهای فعلی میدانند.
برخی دیگر نیز برای توضیح روند نزولی شاخص بورس به افت قیمت دلار اشاره میکنند. در پایان هفته قیمت دلار در بازار آزاد تا سطح ۲۸ هزار تومان کاهش یافت. این در حالی است که قیمت دلار نیمایی در هفتههای اخیر روند صعودی داشته و به ۲۵ هزار تومان رسیده است.
برخی از ناظران افت قیمت دلار را متأثر از اخبار مذاکرات برجامی میدانند اما تحلیلگران معتقدند علت افت قیمت دلار افزایش عرضه است و اخبار مذاکرات تنها اثر روانی داشته است.
با این وصف همگرایی قیمت دلار بازار و دلار نیمایی این امید را ایجاد کرده که در میان مدت دلار تک نرخی شود و یا دست کم شکاف قیمت آزاد و قیمت رسمی کاهش یابد. رشد قیمت دلار نیمایی و کاهش شکاف برای بازار سهام سیگنال مثبتی خواهد بود، اما در کوتاه مدت معمولا افت قیمت دلار آزاد بر بازار سهام اثر کاهشی دارد. افت ارزش معاملات در بورس نیز نشان از این دارد که معاملهگران فعلا در انتظار روشن شدن نتیجه مذاکرات برجامی هستند.
ارسال نظر