بورس فردا به کدام سو میرود؟
فعالان بازار سهام و معاملهگران نسبت به کارآمدی بستههای حمایتی و تصمیمات سیاست گذار موضع انتقادی دارند.
بورس تهران در روز یکشنبه با رشد بیش از ۹ هزار واحدی همراه شد تا دومین روز کاری هفته جاری را با مثبت به اتمام برساند. از پنج شنبه هفته پیش جلسات و خبرهای مهمی برای بازار سرمایه در رسانهها منتشر می شد. از بسته حمایتی که مورد انتقاد فعالان قرار گرفت تا صحبتهای رئیس سازمان بورس در خصوص وضعیت بازار.
انتقاد خیلی از اهالی بازار به بندهایی از بسته ۱۰ بندی همچنان ادامه دار است. در این بسته حمایتی زمان انجام معاملات در فرابورس را که چند وقت پیش با هدف ایجاد کارایی بالاتر و همچنین بهبود وضعیت بازار از ساعت ۱۲:۳۰ به ساعت ۱۳ افزایش داده بودند، حال لغو شده است. در این مقطع زمانی با لغو این دستور العمل قرار است به بازار سرمایه برای مثبت شدن کمک شود؟
همچنین مورد دیگر این بسته حمایتی، بیمه کردن پرتفولیوهای زیر ۱۰۰ میلیون تومانی است که بیش از این زیان نکنند. اما انتقادی که به این مورد شده بود نیز این گونه بود که خیلی از افراد در بازار سرمایه و با شعارهای نگهداری بلند مدت سهم بیش از ۵۰ درصد از سرمایه خود را ازدست دادهاند. نمادهایی همچون ثشاهد و کاما از پرچم داران این اتفاق هستند. خیلی از افراد با سرمایههای بالاتری وارد بورس شدند و حالا با زیان یک سال و چند ماهه بورس رقم پرتفوی خود را زیر ۱۰۰ میلیون تومان میبینند. نکته دیگری که فعالان بازار به آن واکنش نشان دادهاند تعیین سقف ۱۰۰ میلیون تومانی است. کسی که پرتفوی ۱۱۰ میلیون تومانی دارد باید به کدام جرم نتواند از این بسته حمایتی به اصطلاح قوی استفاده کند؟
حاشیه دیگری که در بازار ایجاد شده است بحث معامله بلوک نماد فارس است که شتران و سرمایه گذاری اهداف در رقابت سنگینی با هم برای کسب بلوک ۱۲ درصدی این نماد تلاش میکنند. جایی که خیلی از اهالی بازار سرمایه این موضوع را مطرح میکنند که چرا شتران از سود انباشته سهامداران خرد باید برای چنین کار اقدام کند.
روند تکنیکی شاخص کل
در هفته پیش در خصوص سطح حمایتی ۷۸ درصدی فیبو ناچی صبحت کردیم و این احتمال را دادیم در صورت از دست رفتن این سطح شاهد افت تا محدوده سطح بعدی یعنی ۸۸ درصد فیبوناچی هستیم که در این صورت بحران بورس تشدید میشود. بازار با از دست دادن این سطح از حمایت، با هیجان بالا دست به فروش زد و شاخص تا سطح حمایتی ۸۸ درصدی منفی کرد .
حال در دو روز ابتدایی هفته شاهد قرار گرفتن شاخص در یک مسیر صعودی نسبتاً ضعیف هستیم در صورتی که این روند ادامه دار باشد میتوان گفت که موج پنج اصلاحی هم کار خود را تمام کرده است و باید به دنبال الگوهای جدید که به واسطه سقفها و کفهای جدید ایجاد شده باشیم.
در صورتی که که روزهای کاری آتی نیز بازار در مسیر سبز قرار بگیرد حتی به واسطه حمایتهای دستوری میتوان از یکی دیگر از الگوهای هارمونیک صحبت کنیم که تقریبا تکمیل شده است.
ارسال نظر