|

پوتین: واکسن‌های کرونای روسیه موثر هستند

بیستمین اجلاس سران کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای، امروز (سه‌شنبه) به صورت ویدئویی در روسیه آغاز شد.

این نشست با حضور نارندرا مودی، نخست وزیر هند، شی جینپینگ، رئیس‌جمهوری چین، ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه، عمران خان، نخست‌وزیر پاکستان و سران دیگر کشورهای عضو و ناظر به صورت مجازی برگزار شده است.

جهان کرونایی و مهم‌ترین موضوعات سیاسی، اقتصادی و امنیتی منطقه‌ای و بین‌المللی در دستور کار این نشست قرار دارد.

رئیس‌جمهوری چین پیشنهاد ایجاد کانال ارتباطی میان کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای برای جلوگیری از بیماری‌های عفونی را مطرح کرده است.

ولادیمیر پوتین هم در سخنانی گفت که روسیه آماده همکاری در رابطه با کووید-۱۹ با تمام کشورهاست و با سیاسی شدن این موضوع مخالف است. پوتین همچنین گفت، تمام واکسن‌های روسیه برای مقابله با کووید-۱۹ اثرگذار هستند.

ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهوری روسیه در نشست سازمان همکاری شانگهای عنوان کرد، کشورش از ایده تامین دارو و کالاهای ضروری برای کشورهای نیازمند حمایت می‌کند.

پوتین خاطر نشان کرد، همه واکسن‌های روسیه علیه کووید ۱۹ موثر هستند.

او تاکید کرد: ما دو واکسن ثبت شده در روسیه داریم و آزمایشها تا کنون تایید کرده‌اند که این واکسنها ایمن هستند، هیچ عوارضی ندارند و موثر هستند. واکسن سومی هم در دست تولید است. آنها موثر هستند و کسانی که با آنها واکسینه شده و بعدا با افراد مبتلا به کروناویروس تماس پیدا کرده‌اند خودشان این بیماری را نگرفتند و یا علایمی خفیف نشان دادند.

پوتین خاطر نشان کرد: ما برای همکاری آماده هستیم و پیشنهاد داده‌ایم که از سیاسی‌سازی این مسئله خودداری کنند با توجه به این حقیقت که مردم سراسر دنیا امروز نیاز به واکسنها دارند. ما آماده همکاری با هر کشوری در جهان هستیم.

پوتین در ادامه گفت، روسیه در زمانی رئیس سازمان همکاری شانگهای است که کشورهای عضو آن با همه گیری کروناویروس مواجه هستند و این وضعیت باعث تغییراتی در دستور کار سازمان شامل تقویت تعامل میان کشورهای عضو آن در حوزه‌های بهداشت و حفظ جان و سلامت شهروندان شده است.

وی افزود: امروز ما قرار است که برنامه جامع برای سازمان در حوزه مبارزه با همه گیری و همچنین یک بیانیه ویژه در خصوص موضوع کروناویرس تصویب کنیم.

به گفته پوتین، روسیه حدود نیم میلیون کیت برای آزمایشهای کروناویروس و همچنین دستگاه‌های دماسنج غیرتماسی را برای کشورهای سازمان همکاری شانگهای اعطا کرده است. او تصریح کرد، تیم‌های پزشکی روسیه به قزاقستان، قرقیزستان، تاجیکستان و ازبکستان فرستاده شده‌اند.

چین، روسیه، قزاقستان، قرقیزستان، تاجیکستان، ازبکستان، هند و پاکستان از اعضای دائم و ایران، افغانستان، مغولستان و بلاروس عضو ناظر این سازمان هستند.

پوتین همچنین از سازمان همکاری شانگهای خواست تا از تعهد الهام علی‌اف، رئیس‌جمهوری آذربایجان و نیکول پاشینیان، نخست‌وزیر ارمنستان برای ایجاد شرایط حل و فصل مسالمت‌آمیز بحران قره‌باغ حمایت کنند. او گفت: همگی ما باید از علی‌اف و پاشینیان در تلاششان برای ایجاد شرایط حل مسالمت‌آمیز در این منطقه و یافتن راه‌حلی که در راستای منافع بلندمدت توسعه روابط آن دو کشور باشد، حمایت کنیم.

منبع: ايسنا
کدخبر: 133920

ارسال نظر