خط و نشان جدید دولت بایدن برای ایران
مشاور امنیت ملی کاخ سفید به ادعاهای اثباتنشده در یک رسانه آمریکایی درباره ایران واکنش نشان داد.
«جیک سالیوان»، مشاور امنیت ملی کاخ سفید به ادعاهای اثباتنشده مطرح شده در یک رسانه آمریکایی درباره ایران واکنش نشان داد.
سالیوان مدعی شد دولت جو بایدن، رییسجمهور جدید آمریکا تهدیدها از جانب ایران را جدی میگیرد. او گفت: «رییسجمهور بایدن کاملاً تهدیدی را که ایران متوجه افراد، پرسنل، تأسیسات و منافع آمریکا در منطقه و در اینجا میکند جدی میگیرد.»
وی اضافه کرد: «و ما گامهایی برخواهیم داشت تا اطمینان حاصل کنیم میتوانیم از خودمان دفاع و محافظت کنیم و برای ایران، هزینههای فراوانی را که در صورت ادامه این مسیر متحمل خواهند شد روشن کنیم.»
خبرگزاری آسوشیتدپرس که سابقه فضاسازیهای مختلف علیه ایران را در کارنامهاش دارد روز گذشته (شنبه) با استناد به منابع گمنام مدعی شده بود ایران برنامههایی برای حمله به پایگاه نظامی «فورتمکنایر» در آمریکا و معاون فرمانده این پایگاه داشته است.
خبرگزاری آسوشیتدپرس بدون اشاره به هیچ شواهد موثق مدعی شده آژانس امنیت ملی آمریکا این اطلاعات را بر اساس شنود مکالمات مقامهای ایران به دست آورده است.
جیک سالیوان در بخش دیگری از اظهاراتش به مسئله کره شمالی پرداخت و ضمن اشاره به اینکه دولت آمریکا تلاش کرده با کره شمالی تماس برقرار کند گفت که پاسخ مستقیمی از طرف پیونگیانگ دریافت نکرده است.
او گفت: «ما پیام مستقیمی از آنها از طریق کانالهای دیپلماتیک دریافت نکردیم. با آنها تماس گرفتهایم چون معتقدیم که دیپلماسی باید بخشی از روند رسیدن به کره شمالی فاقد سلاح هستهای باشد.»
سالیوان تأکید کرد: «در خصوص این هدف مصمم هستیم. میخواهیم اطمینان حاصل کنیم متحدانمان شامل ژاپن و کره جنوبی را گرد هم آورده و با سایر بازیگران منطقه اعم از چین و روسیه تعامل میکنیم.»
کره شمالی بامداد پنجشنبه اعلام کرده بود ایالات متحده با ارسال چند پیام از طریق ایمیل و تلفن به دنبال برقراری تماس با این کشور بوده است.
وبسایت رسمی کره شمالی از این تلاش دولت «جو بایدن» به عنوان «فریبی سخیف» با هدف اتلاف وقت یاد کرده است.
خبرگزاری رویترز پیش از این گزارش داده بود دولت آمریکا به ریاست بایدن در تلاش برای برقراری تماس با کره شمالی بوده اما این تلاشها به درب بسته خورده و پیونگیانگ آنها را بیپاسخ گذاشته است. به علاوه دفتر نمایندگی کره شمالی در سازمان ملل نیز از پذیرفتن دیپلماتهای آمریکایی خودداری کرده است.
خبرگزاری رویترز بامداد یکشنبه نوشت: «افشای تلاشهای ناموفق دولت بایدن برای ارتباط با کره شمالی سوالات و نگرانیهایی را درباره نحوه اقدام واشنگتن برای کاهش تنشها با پیونگیانگ بر سر برنامههای موشکی و اتمی این کشور بهوجود آورده است».
بر اساس این گزارش، عدم موفقیت دولت جدید واشنگتن برای تماس با پیونگیانگ، بُعد جدیدی نیز به سفر وزرای خارجه و دفاع آمریکا در هفته آینده به کره جنوبی و ژاپن نیز میبخشد.
یک مقام ارشد دولت بایدن - که خواست نامش فاش نشود - در گفتوگو با رویترز جزئیات زیادی از تلاشهای دیپلماتیک آمریکا برای ارتباط با کره شمالی افشا نکرد اما توضیح داد که از طریق کانالهای متعددی از نیمه ماه فوریه سعی در برقراری تماس با پیونگیانگ شده بود.
این مقام تصریح کرد: «تا به امروز که هیچ جوابی از سوی پیونگیانگ دریافت نکردهایم».
آمریکا و اعضای شورای امنیت سازمان ملل متحد از زمان اولین آزمایش اتمی کره شمالی در سال ۲۰۰۶ میلادی، چندین دور تحریم علیه کره شمالی وضع کردهاند.
کره شمالی علیرغم این تحریمها بر تقویت توانایی نظامی خود برای مقابله با تهدید حضور نیروهای آمریکایی در منطقه تأکید کرده است.
کره شمالی میگوید تا زمانی که آمریکا به سیاست خصمانه خود برای براندازی نظام حاکم در پیونگیانگ پایان ندهد از برنامه موشکی و هستهای خود عقبنشینی نخواهد کرد.
ارسال نظر