دستور اردوغان برای عملیات نظامی در عراق و سوریه
رئیسجمهور ترکیه درخواست تمدید عملیات نظامی در عراق و سوریه به مدت دو سال دیگر را به پارلمان این کشور ارائه کرد.
رجب طیب اردوغان امروز (چهارشنبه، ۲۱ اکتبر)، لایحه تمدید اختیارات اعطایی به رئیسجمهور در خصوص انجام عملیات نظامی در سوریه و عراق به مدت دو سال دیگر از ۳۰ اکتبر جاری را به پارلمان این کشور ارائه کرد.
به نوشته خبرگزاری آناتولی، در این لایحه که با امضای «رجب طیب اردوغان» رئیسجمهور به پارلمان ارائه شد، در خصوص خطرات و تهدیدهای امنیت ملی به دلیل تحولات و درگیری موجود در مناطق هم مرز با مرزهای جنوبی ترکیه، هشدار داده شده است.
بر اساس این گزارش، ریاستجمهوری ترکیه تاکید کرد که «سازمانهای تروریستی» که در مناطق نزدیک به مرز سوریه به حیات خود ادامه می دهند ، به فعالیتهای خود علیه ترکیه، امنیت ملی آن و غیرنظامیان ادامه میدهند.
در ادامه این درخواست آمده است که حزب کارگران کردستان (پ.ک.ک) و سایر دنبالههای آن، همچنان به فعالیت های «تجزیه طلبانه» خود در سوریه ادامه می دهد و ترکیه در راستای منافع قانونی خود در رابطه با امنیت ملی، اقداماتی را به منظور حفظ ثبات و آرامش موجود در مناطق عملیاتی خود انجام میدهد.
ریاستجمهوری ترکیه همچنین به تداوم خطرات و تهدیدها علیه تلاشهای مربوط به دستیابی به ثبات و امنیت در «روند آستانه» در استان ادلب واقع در شمال غرب سوریه اشاره کرد.
پارلمان ترکیه در اکتبر ۲۰۱۴ بود که برای نخستینبار پارلمان ترکیه پس از چندین ساعت بحث و تبادل نظر با اکثریت آرا به عملیات نظامی برونمرزی این کشور و اعزام نیرو به عراق و سوریه و تفویض اختیارات این امر به اردوغان، رای مثبت داد.
به موجب این امر، ترکیه از عملیات «درع الفرات» در آگوست 2016 حمایت کرد و در آن زمان گروه تروریستی «الجیش الحر» با حمایت ترکیه توانست بخشهای وسیعی از شمال حلب را تحت کنترل خود درآورد.
پارلمان ترکیه، از ۳۱ اکتبر ۲۰۱۷ نیز به مدت یک سال، عملیات نظامی برون مرزی ترکیه را تمدید کرد. از آن پس، هر سال در ماه اکتبر پارلمان ترکیه، به درخواست رئیسجمهور، این ماموریت را به مدت یک سال تمدید میکند. اما اینبار، اردوغان خواستار تمدید دو ساله عملیات برونمرزی در عراق و سوریه شده است.
«ابراهیم کالین» سخنگوی ریاست جمهوری ترکیه اخیرا در مصاحبه با نشریه آلمانی «اشپیگل» گفت که اگر روسیه و آمریکا حق ورود به سوریه را دارند پس ترکیه نیز از چنین حقی برخوردار است.
سخنگوی ریاست جمهوری ترکیه اضافه کرد که برخی از دوستان اروپایی از ترکیه به دلیل استقرار نیرو در سوریه انتقاد میکنند اما ما باید مردمی که در مناطق تحت سیطره ما بودند را باقی میگذاشتیم و این ۲.۵ میلیون نفر به دلیل حضور نظامیان ترکیه ادلب را ترک نکردند.
وی ادامه داد که دوستان کشورش در غرب به گونهای رفتار میکنند که ترکیه نیرویی اشغالگر در سوریه است.
کالین مدعی شد که آنکارا هیچگونه طمعی به اراضی سوریه نداشته اما مجبور شده که چنین گامی را در راستای امنیت خود و امنیت سوریها در منطقه اتخاذ کند.
دمشق بارها اعلام کرده است که حضور آمریکا و ترکیه در سوریه اشغالگرانه بوده و تاکید کرده است که این دو کشور باید خاک سوریه را ترک کنند.روسیه نیز به دعوت دمشق برای مبارزه با تروریسم و گروههای مسلح در سوریه حضور دارد و مسکو طی سالهای اخیر کمکهای زیادی به دمشق در راستای مبارزه با تروریسم انجام داده است.
ارسال نظر