|

تصمیم امریکا برای زمان آغاز مذاکرات وین و باقی ماندن تحریم ها

سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در یک کنفرانس خبری به سوالاتی درباره محورهای سفر اخیر نماینده ویژه آمریکا در امور ایران به کشورهای منطقه و کشورهای اروپایی پاسخ داد.

بین‌الملل تصمیم امریکا برای زمان آغاز مذاکرات وین و باقی ماندن تحریم ها

ند پرایس سخنگوی وزرات امور خارجه آمریکا در یک کنفرانس خبری در پاسخ به سوالی درباره سفر رابرت مالی، نماینده ویژه آمریکا به منطقه خاورمیانه و اروپا و رایزنی‌های او پیرامون احیای توافق هسته‌ای ایران گفت: رابرت مالی در حال حاضر در فرانسه است. این پایان سفری است که او در آن به امارات متحده عربی، قطر و عربستان سعودی هم سفر کرد. او ظرف چند روز به آمریکا باز خواهد گشت. مالی در منطقه با شرکایمان دیدار و درباره طیفی از نگرانی‌هایی که درباره ایران وجود دارد، از جمله فعالیت‌های آن در منطقه و تلاشمان برای مذاکره درباره بازگشتی دوجانبه به پایبندی به برجام[توافق هسته‌ای] گفت‌وگو کرد.

پرایس ادامه داد: پس از این رایزنی‌ها، نماینده ویژه ایران به پاریس سفر کرد. او در آن‌جا با همکارانمان در گروه E۳ [سه کشور اروپایی آلمان، فرانسه و انگلیس] دیدار کرد. مالی همچنین با همکارانمان در گروه شورای همکاری خلیج فارس دیدار داشته است. به جزئیات مباحثات دیپلماتیک ورود نمی‌کنم و به همین بسنده می‌کنم که آمریکا، این سه کشور اروپایی و گروه ۵+۱ همگی بر این باور هستند که دیپلماسی موثرترین مسیر را برای بازداشتن دائمی و قابل راستی‌آزمایی ایران از دستیابی به یک سلاح اتمی میسر می‌سازد و همگی بر این باور هستیم که مذاکرات وین باید در اسرع وقت و دقیقاً از همان نقطه پایان دور ششم شروع شود.

سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در ادامه با توجه به دیدار رابرت مالی با معاون وزیر امور خارجه کره جنوبی، در پاسخ به این سوال که آیا آمریکا به یافتن راهکاری برای عمل به درخواست ایران در زمینه آزادسازی پول‌های بلوکه شده‌اش در بانک‌های کره جنوبی یافته است یا نه، توضیح داد: همان طور که می‌دانید با توجه به این که ما به دنبال طرحی هستیم تا بتوانیم بازگشت دوجانبه به پایبندی به برجام را عملی کنیم، نماینده ویژه ما با متحدان و شرکایمان در سراسر جهان[در این زمینه] دیدارهایی دارد. به عنوان بخشی از این روند، او دیدارهایی با همکار کره‌ای‌ خود داشته است. متحدان ما در کره جنوبی در طیفی از موضوعات مهم از جمله موضوعات مرتبط با ایران دخیل هستند. این شامل اجرای مقررات تحریمی می‌شود که هنوز پابرجاست و پابرجا خواهد بود،‌ مگر بازگشت توافق شده‌ای درباره پایبندی به برجام در کار باشد. بنابراین، رایزنی مالی با همکار کره‌ای‌اش صرفا آخرین مورد از همکاری‌هایی بوده است که او در زمینه ایران با متحدان کره‌ای‌مان دارد.

 ایران و قدرت های جهانی طرف برجام در ماه‌های گذشته شش دور مذاکرات پیرامون احیای توافق هسته ای در وین را برگزار کردند. این مذاکرات میان ایران و دیگر اعضای کمیسیون مشترک برجام و با حضور آمریکا درمحل مذاکرات برگزار شد. البته ایران و آمریکا مذاکرات مستقیمی نداشتند و تنها از طریق نمایندگان دیگر کشورهای حاضر در مذاکرات در جریان مواضع یکدیگر قرار می گرفتند.

برگزاری دور هفتم این مذاکرات پس از تشکیل دولت سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور کشورمان برای بررسی های بیشتر به تاخیر افتاد. زمان دقیق از سرگیری مذاکرات مشخص نیست، اما ایران اخیرا هم‌زمان با برگزاری نشست سالانه مجمع عمومی سازمان ملل گفته که این مذاکرات می تواند در آینده نزدیک از سر گرفته شود. مذاکرات وین در این راستا پیش می رود که بتواند از طریق اقداماتی هماهنگ شده، موجب بازگشت دوجانبه آمریکا و ایران به پایبندی کامل به توافق هسته ای شود.

ایران ابراز آمادگی کرده است که با تمام شدن بررسی‌ نتایج مذاکرات قبلی،  زمان مقرر آغاز دور هفتم این مذاکرات با هماهنگی طرف‌های مقابل تعیین خواهد شد.

 

منبع: ایسنا
کدخبر: 210560

ارسال نظر

 

آخرین اخبار