رئیسجمهور: اروپا ۶۰ روز فرصت دارد
رئیس جمهور در پایان نشست سران سه قوه گفت: سازمان انرژی اتمی موظف است تمام تعهداتی که در زمینه تحقیق و توسعه در برجام مد نظر بوده را کنار بگذارد.
گسترشنیوز: حسن روحانی چهارشنبه شب گفت: اقدامات ایران در چارچوب مقررات آژانس خواهد بود و مهلت ۶۰ روزه دیگری پیش روی اروپاست و هر زمان به تعهدات خود برگردند ما هم به تعهدات برجامی بر میگردیم.
رئیس جمهور با ابراز خرسندی از تداوم برگزاری جلسات سران قوا گفت: در این جلسه راجع به مسائل اقتصادی کشور، مبارزه با فساد و حاکم کردن یک فضای اعتماد و اطمینان در کشور و مسائل منطقه و بویژه راجع به مسائل هستهای و گام سومی که جمهوری اسلامی ایران میخواهد بردارد، بحث و گفتگو شد.
روحانی با قدردانی از ایستادگی و مقاومت ملت طی ۱۶ ماه گذشته در برابر فشارهای اقتصادی دشمنان، گفت: سران قوا تاکید داشتند که باید فضای مناسبتری را برای مردم بوجود بیاوریم و این فضای مناسب از یک طرف باید فضای تولید و فعالیت اقتصادی باشد و از طرف دیگر فضایی باشد که در آن مردم بدانند از طرف نظام و همه قوا، با انحراف، فساد و به یغما بردن بیتالمال مسلمانها، برخورد قاطع میشود.
رئیس جمهور افزود: راجع به هر دو مسأله اقتصادی و مبارزه با فساد، درباره هماهنگیهایی که لازم است بین سه قوه انجام گیرد، بحث شد. ما هم در اصول و هم در فروع نظرات واحد داشتیم و تاکید شد که باید در این زمینه همکاری و هماهنگی بیشتری داشته باشیم.
روحانی با بیان اینکه " خوشبختانه منطقه ما مسیر صلح و آرامش بهتری را تجربه میکند و مردم مسلمان و مقاوم در کشورهای مختلف پیروزیهای فراوانی را در این ایام به دست آوردند و انشاء الله موفقیت نهایی از آن آنهاست، گفت: نمونه این پیروزیها را در این ایام، در یمن و در لبنان با ایستادگی و مقاومت حزبالله لبنان و پاسخ قاطع آن به رژیم صهیونیستی، شاهد بودیم.
رئیس جمهور در ادامه به بحث مذاکرات هستهای اشاره کرد و گفت: آمریکاییها از ۱۶ ماه پیش سه هدف را دنبال میکردند. هدف مهم و اولیه آنها تغییر نظام بود و هدف بعدی این بود که اگر نتوانستند به هدف نخست دست یابند، نظام را تضعیف کنند و سومین هدف آنها نیز این بود که مذاکرهای را به نحوی که خودشان بخواهند بر ما تحمیل کنند؛ مذاکرهای که توأم با تحریم شدید بر ایران باشد تا به این ترتیب قدرت چانه زنی آنها افزایش یابد.
روحانی تصریح کرد: تردیدی نیست که آمریکا در سیاستهای تغییر، تضعیف و تحمیل مذاکره، دچار شکست شده و خواهند شد و راهی برای آنها وجود نداردجز اینکه به قانون، تعهدات و مقررات بینالمللی برگردند.
رئیس جمهور خاطرنشان کرد: به دلیل اینکه بعد از خروج آمریکا، ۱+۴ نتوانسته بودند به تعهدات خودشان عمل کنند، راهی را که از ۴ ماه پیش از طرف جمهوری اسلامی ایران در زمینه برجام، انتخاب کردیم، کاهش تعهدات بود که اعلام شد.
روحانی اضافه کرد: مرحله اول کاهش تعهدات را انجام دادیم بعد ۲ ماه به ۱+۴ فرصت دادیم، مرحله دوم را هم عمل کردیم و باز ۲ ماه دیگر به آنها فرصت دادیم، البته در هر ۲ ماه، مذاکراتی با کشورهای ۱+۴ و از جمله اتحادیه اروپا و مخصوصاً ۳ کشور اروپایی داشتیم، اما چون به نتیجه مطلوب خودمان نرسیدیم، انشاء الله گام سوم از پس فردا برداشته میشود.
رئیس جمهور با اشاره به اقدامات انجام شده در زمینه کاهش تعهدات در گام سوم، اظهار داشت: در گام سوم سازمان انرژی اتمی موظف است در زمینه تحقیق و توسعه هر آنچه نیاز فنی کشور است، بلافاصله شروع کند و تمام تعهداتی که در زمینه تحقیق و توسعه در برجام مد نظر بوده را کنار بگذارد و شاهد گسترش در حوزه تحقیق و توسعه در زمینه انواع سانتریفیوژهای جدید و هر آنچه که برای غنیسازی نیاز داریم را سازمان انرژی انجام دهد و شاهد سرعت عمل در این زمینه باشیم.
روحانی خاطرنشان کرد: البته میدانیم که این کار، گام بسیار بلندی است که جمهوری اسلامی ایران برمیدارد برای اینکه مردم مطلع باشند، بخش عمده مذاکرات با ۱+۵ و با ۶ قدرت بزرگ برای زمانبندی تحقیق و توسعه بود که زمانبندی تحقیق و توسعه طی سالهای گوناگون چگونه باشد.
رئیس جمهور تصریح کرد: تمام این زمانبندیهایی که در برجام مورد تعهد ما، برای تحقیق و توسعه بود، از روز جمعه به طور کامل برداشته میشود و هر آنچه که ما از لحاظ فنی و از لحاظ پیشرفت در زمینه تکنولوژی و فناوری هستهای مورد نیاز است، با نظارت آژانس و در چارچوب حرکت صلحآمیز انجام خواهیم داد و در عین حال ۲ ماه هم به کشورهای ۱+۴ فرصت میدهیم که اگر توانستیم به توافق برسیم، در شرایط توافق ممکن است به تعهدات برجامی برگردیم.
علی لاریجانی شامگاه چهارشنبه پس از نشست سران قوا که به میزبانی قوه قضائیه برگزار شد، با یادآوری اینکه اخیراً از زنجیرههای نسل جدید سانتریفیوژ ایرانی (IR-۶) رونمایی شده است، اظهار کرد: در مورد زنجیرههای نسل جدید باید بگویم که یک تحول بنیادین میتواند با بکارگیری آنها در فناوری هستهای انجام شود و این موضوع برای ما بسیار حائز اهمیت است.
وی افزود: باید بسیار توجه داشته باشیم که نتیجه بکارگیری این زنجیره نسل جدید میتواند سرعت ما را در فناوری هستهای و امور مربوط به آن افزایش دهد.
رئیس مجلس شورای اسلامی همچنین با اشاره به دستور مقام معظم رهبری مبنی بر اصلاح ساختار مدیریتی کشور اظهار کرد: این موضوع که دستور اولیهاش از سوی رهبر انقلاب صادر شده است در جلسات سران قوا پیش از این نیز مطرح میشد و مورد بررسی قرار میگرفت اما با توجه به تأکیدات مجدد ایشان بر آن باید با سرعت بیشتری این موضوع را پیگیری کنیم.
آیت الله رئیسی رئیس قوه قضائیه در پایان نشست مشترک سران قوا با تسلیت ایام شهادت امام حسین (ع) و یاران باوفایش، فلسفه قیام اباعبدالله (ع) را امر به معروف و نهی از منکر و امر به گسترش خوبیها و نهی از همه پلشتیها و زشتیها عنوان کرد.
وی با بیان اینکه جامعه اسلامی ما جامعه مبتنی بر امر به خوبیها و نهی از بدیها است، گفت: آنچه که همگان بر انجام آن مصمم هستیم مبارزه با ظلم و فساد و کجی و انحراف است.
رئیس قوه قضائیه ادامه داد: امروز مسئولان در کشور مصمم هستند زیر پرچم مبارزه با استکبار، مقاومت در راه هدف و مبارزه با فساد که رهبر معظم انقلاب برافراشتند، حرکت کنند و بحمداله این مقاومت و ایستادگی در مردم ما نهادینه شده و در مقابل تهدیدات دشمن روز به روز مقاومت مردم ما بیشتر است.
وی با تاکید بر اینکه هیچکدام از مسئولان و دغدغهمندان انقلاب اسلامی فساد را برنمیتابند، گفت: در پیام ۸ مادهای مقام معظم رهبری قوه مقننه موظف به بستن منافذ فساد و اصلاح قوانین و مقررات، دستگاه اجرایی و دولت موظف به اصلاح بسترهای فساد زا و دستگاه قضائی موظف به مبارزه عبرت آموز با مفسدان و کسانی که قانون شکنی میکنند هستند که این موارد میتواند به مبارزه با فساد کمک نماید.
آیت الله رئیسی خاطرنشان کرد سه قوه مصمم هستند مبارزه با فساد که خواست مردم و مقام معظم رهبری است و در ذات انقلاب اسلامی ماست نهادینه شود.
وی به موضوع رونق تولید اشاره کرد و بیان داشت: رونق تولید در پرتو امنیت اقتصادی است و امنیت اقتصادی حاصل نمیشود مگر اینکه مبارزه با فساد صورت گیرد.
وی یادآور شد: امروز موضوع مبارزه با فساد، بحثی است که نه فقط در قوه قضائیه بلکه در قوای دیگر و همه نهادهای حکومتی یک امر دارای اولویت است و امیدواریم روز به روز شاهد رونق تولید و ایجاد اشتغال در کشور باشیم.
رئیس قوه قضائیه تاکید کرد: مدیران، با جرأت به پیش روند و با شجاعت کار کنند، کسانی که قلم به دستشان هست به هیچ عنوان قلمشان نلرزد و مصمم باشند و بدانند که امروز بنای نظام و مسئولان قوا حمایت از مدیران شجاعی است که با جسارت تصمیم میگیرند و کار را اجرایی میکنند و نمیگذارند به مردم سخت بگذرد و مشکلات مردم را حل میکنند.
آیت الله رئیسی با بیان اینکه بنای ما حمایت از تولید، کارگاههای تولیدی و مدیران با کفایت و شجاع است که هم روحیه تولید و هم ایجاد اشتغال و مبارزه با فساد دارند، اظهار کرد: امیدواریم در این عرصه بتوانیم در راستای آنچه که خواست مردم است با همکاری همگان گام برداریم.
وی با اشاره به اظهارات رئیس جمهور در پایان این نشست در رابطه با گام سوم کاهش تعهدات برجامی، افزود: این موضوع تصمیم و اراده جدی نظام را نشان میدهد که در برداشتن این گامها بسیار مصمم است، این مصمم بودن به اعتبار روحیه مقاومت و ایستادگی مردم عزیز است و انشاءالله همه ما بتوانیم در این جهت انجام وظیفه کنیم.
رئیس قوه قضائیه ابراز امیدواری کرد این نشستها به تعامل هرچه بیشتر قوا کمک کند.
منبع: شبکه خبر
ارسال نظر