|

جذب ۴ میلیارد دلار سرمایه خارجی در سال ۹۸

رئیس انجمن سرمایه گذاری‌های مشترک ایران و خارج اظهارکرد: درحال‌حاضر حدود ۲۰ درصد از متقاضیان مجوز سرمایه‌گذاری خارجی، موفق به سرمایه‌گذاری می‌شوند.

تجارت جذب ۴ میلیارد دلار سرمایه خارجی در سال ۹۸

حسین سلیمی گفت: بخش عمده‌ای از افراد خارجی که در ایران سرمایه‌گذاری کردند را افغانی‌ها تشکیل می‌دهند.

سیدحسن-سلیمی

وی افزود: درحال‌حاضر با توجه به شرایط پیش آمده ناشی از کرونا و مشکلات ما، بیشتر سرمایه‌گذاران پس از اخذ مجوز به کشور مبدا بر می‌گردند و بعد از ورود ماشین‌آلات به داخل کشور سرمایه خود را وارد می‌کنند.

رئیس انجمن سرمایه گذاری‌های مشترک ایران و خارج اضافه کرد: بنابر مشکلاتی که به دلیل تحریم‌ها در کشور ایجاد شده‌اند برخی از شرکت هایی که با امریکا کار می‌کنند باید برای ادامه سرمایه‌گذاری در ایران بین ایران و امریکا دست به انتخاب بزنند.

وی ادامه داد: برخی از شرکت‌های خارجی برای انتقال پول به داخل ایران با مشکلات متعددی مواجه می‌شوند و حتی برخی از این شرکت‌ها بعد از اخذ مجوز نمی‌توانند ماشین‌آلات را وارد کنند.

حسین سلیمی تاکید داشت: در شش ماه اخیر تقاضا برای سرمایه‌گذاری خارجی افزایش پیدا کرده است اما به دلیل شیوع کرونا فعالیت‌های مختلف مقداری پیچیده شده‌اند.

وی افزود: درحال‌حاضر همه کشورها با رکود اقتصادی مواجه هستند و همین موضوع باعث می‌شود تا مباحث مالی و انتقال پول به سختی پیش بروند.

رئیس انجمن سرمایه گذاری‌های مشترک ایران و خارج با اشاره به این که مجوزهای سرمایه‌گذاری خارجی شش ماه اعتبار دارند، تصریح کرد: اگر سرمایه‌گذار خارجی ظرف شش ماه بخشی از سرمایه خود را وارد نکند، مجوز به طور خودکار لغو می‌شود.

وی تاکید داشت: مشکلات متعدد مالی موجود در کشور باعث می‌شوند تا درصد مجوزهای دریافتی با میزان مجوزهای درخواستی فاصله زیادی داشته باشد.

حسین سلیمی ادامه داد: درحال‌حاضر حدود ۲۰ درصد از متقاضیان مجوز سرمایه‌گذاری خارجی موفق به سرمایه‌گذاری می‌شوند.

وی با اشاره به تحریم‌های امریکا، توضیح داد: برخی از شرکت‌های سرمایه‌گذاری گمان می‌کنند که امریکا سرمایه‌گذاری در ایران را در رشته‌های مختلف تحریم کرده است، در حالی که چنین اتفاقی نیافتاده است و تحریم‌ها فقط بخشی از سرمایه گذاری‌ها را شامل می‌شوند.

رئیس انجمن سرمایه گذاری‌های مشترک ایران و خارج اضافه کرد: ما سرمایه‌گذاران را راهنمایی می‌کنیم و اطلاعات دقیقی از شرایط تحریم در اختیار آنها می‌گذاریم.

وی تصریح کرد: در روند سرمایه گذاری‌های خارجی بزرگ‌ترین مشکل به انتقال پول مربوط می‌شود.

حسین سلیمی با اشاره به این که درحال‌حاضر ما می‌توانیم با روش تهاتر سرمایه‌گذاران مختلف را در ایران نگه داریم، اظهارکرد: سرمایه و پول همیشه ترس دارد و در جایی می‌ماند که امنیت اقتصادی و سیاسی در آن جا پابرجا باشد.

وی با اشاره به این که در سال گذشته حدود ۴ میلیارد دلار سرمایه خارجی جذب کرده ایم، افزود: درحال‌حاضر بسیاری از مواد اولیه صنعتی در کشور تولید می‌شوند و همین موضوع می‌تواند برای سرمایه‌گذاران خارجی نکته‌ای مثبت باشد.

 

منبع: خبرگزاری صدا و سیما
کدخبر: 101053

ارسال نظر

 

آخرین اخبار