|

یک هدف فوق العاده برای توسعه صادرات ایران

رییس کمیسیون صادرات اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران گفت: تجارت با کشورهای عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا افزایش صادرات و تقویت تجارت و مبادلات با مقاصد ثالث را در پی دارد.

تجارت

تجارت از مولفه‌هایی است که رشد و توسعه اقتصادی کشورها را تعریف می‌کند زیرا با واردات کالا هر کشور نیاز داخلی خود را تامین کرده و با صادرات محصولات تولیدی، در بازارهای بین‌المللی جایگاهی را برای خود به دست می‌آورد که به بهبود اقتصادی می‌انجامد.

طی روزهای گذشته سید ابراهیم رئیسی، رییس دولت سیزدهم نیز در سخنرانی‌ها و دیدارهای خود با مقامات کشورها بر افزایش تجارت با کشورهای همسایه تاکید و این موضوع را از اولویت‌های کاری دولت جدید عنوان کرده است.

جمشید نفر رییس کمیسیون صادرات اتاق بازرگانی ایران اظهار داشت: منطقه اوراسیا می تواند یک هدف فوق العاده برای توسعه صادرات ایران باشد و موافقت‌نامه تجارت ترجیحی فعلی، تمرینی مناسب برای مبادلات آزاد محسوب می شود.

وی با بیان اینکه باید تجارت فعلی مورد بررسی قرار بگیرد، خاطرنشان کرد: روند واردات و صادرات به اتحادیه اقتصادی اوراسیا نیاز به تحلیل و اقدام برای رفع موانع دارد تا شرایط مناسب تجارت خارجی مهیا شود.

نفر با بیان اینکه کشورهای عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا می توانند نیازهای داخلی ایران را مانند خوراک دام تامین کند، تصریح کرد: از سوی دیگر ظرفیت بالایی برای صادرات صنایع غذایی به این منطقه وجود دارد که این توسعه تجاری نه تنها می تواند توازن در مبادلات را فراهم کند بلکه افزایش صادرات را نیز در پی داشته باشد.

وی افزود: چنین شرایطی تجارت آزاد را رقابتی می کند و موجب علاقه به توسعه مبادلات را در فعالان اقتصادی داخلی و کشورهای اوراسیا می شود.

رییس کنفدراسیون صادرات اتاق بازرگانی ایران خاطرنشان کرد: ارتباط با کشورهای همسایه به ویژه اتحادیه اقتصادی اوراسیا همانطور که از اولویت های دول سیزدهم قرار گرفته باید شتاب بگیرد که این برنامه ریزی ها با احصا مشکلات و رفع آنها ممکن می شود.

وی تاکید کرد: صادرات به کشورهای عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا باعث رشد و تقویت تجاری ایران می شود و می تواند مسیر مناسبی برای مبادلات با کشورهای ثالث ایجاد کند.

به گفته نفر، بررسی تجارت با اتحادیه اقتصادی اوراسیا نشان می دهد موافقت‌نامه تجاری با کشورهای عضو مزایای فراوانی برای ایران دارد.

در سه ماهه ابتدایی سال ۱۴۰۰، ایران ۲۵۸ میلیون دلار کالا به اوراسیا صادر و ۳۴۷ میلیون دلار نیز از این کشورها وارد کرده است.

روسیه در میان شرکای اصلی در اوراسیا، همچنان بالاترین سهم را به خود اختصاص داده است و ۱۳۵ میلیون دلار از کل صادرات خود به اوراسیا را به روسیه انجام داده و پس از آن ارمنستان با ۶۰، قزاقستان با ۳۸، قرقیزستان با ۱۸ و بلاروس با پنج میلیون دلار قرار دارند.

بررسی اقلام صادراتی ایران به روسیه و سایر کشورهای اوراسیا نشان می‌دهد که میوه‌های خوراکی با ۹۵ میلیون دلار بیشترین سهم را داشته‌اند و در این بین پسته ایرانی با پوست تازه پرطرفدارترین کالا بوده است. مواد پلاستیکی، سبزیجات، چدن، آهن و فولاد نیز دیگر اقلام صادراتی ایران به اوراسیا را تشکیل می‌دهند.

در مقابل چربی‌ها و روغن‌های حیوانی یا نباتی بالاترین میزان واردات ایران را تشکیل داده‌اند و پس از آن غلات، چوب، سبزیجات و محصولات شیمیایی معدنی اصلی‌ترین کالاهای وارداتی ایران از اوراسیا را شامل می‌شود.

منبع: ایرنا
کدخبر: 193982

ارسال نظر