|

خبر مهم درباره حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی دارو

همایون سامه‌یح نجف‌آبادی، عضو کمیسیون بهداشت مجلس گفت: در سال ۱۴۰۱ به طور کلی دارو با ارز ۴۲۰۰ وارد نخواهد شد و همه داروها با ارز آزاد وارد کشور خواهد شد. امیدواریم که برخی از کمبودهای دارویی کشور رفع شود. آن چیزی که دولت بدان اعتقاد است این است که واردات دارو با ارز نیمایی بسیاری از مشکلات کشور را رفع خواهد کرد و مشکل رانت و قاچاق دولت به طور کلی حل می‌شود.

این بار پول هم قرار نیست مشکل بیماران را حل کند چون دیگر دارویی نیست تا با پول بتوانند آن را خریداری کنند! «دارو نیست و یا اگر موجود هم باشد با تعداد بسیار اندکی موجود است» این را خانواده‌ها هر روز فریادش می‌زنند اما هیچ تدبیری از دولتی که قرار بود بیشتر مشکلات کشور را طی مدت کوتاه حل کن دیده‌نمی‌شود. این بار نه تنها مشکلات حل نشد بلکه هر روز یک مشکل جدید برای مردم درست می‌شود.

کمبود دارو داد مسئولان سازمان غذا و دارو را هم درآورده است. هفته گذشته؛ جلیل سعیدلو، رئیس انجمن داروسازان ایران اظهار کرد که «با کمبود بیش از ۱۰۰ قلم دار در کشور مواجه هستیم! »

همایون سامه یح نجف آبادی، عضو کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی به تشریح سیاست‌های ارزی در حوزه دارو پرداخته است؛ مشروح گفت‌وگو را در ذیل می‌خوانید:

آقای نجف‌آبادی! نبود و گرانی دارو داد همه را در آورده است، کمیسیون بهداشت در خصوص رفع این معضل چه اقدامی انجام داده یا اصلا اقدامی صورت گرفته است؟

به دلیل اتمام بودجه‌ای که با ارز ۴۲۰۰ تومانی جهت خرید مصوب شده بود و در مهرماه به طور کلی به اتمام رسید، تا یک مدتی به‌دلیل نبود بودجه و ارز دارو وارد نمی‌شد. مجبور شدیم مقداری مواد اولیه را با ارز نیمایی وارد کنیم. درحال‌حاضر حدود ۷۰۰ میلیون دلار برای واردات دارو تخصیص داده‌اند و تا انتهای سال ۱۴۰۰ وارد خواهد شد اما به نظر می‌رسد که این مقدار ارز هم کفاف نیازهای دارویی کشور را نمی‌دهد.

در سال ۱۴۰۱ به طور کلی دارو با ارز ۴۲۰۰ وارد نخواهد شد و همه داروها با ارز آزاد وارد کشور خواهد شد. امیدواریم که برخی از کمبودهای دارویی کشور رفع شود. آن چیزی که دولت بدان اعتقاد است این است که واردات دارو با ارز نیمایی بسیاری از مشکلات کشور را رفع خواهد کرد و مشکل رانت و قاچاق دولت به طور کلی حل می‌شود. امیدوارم دارو به اندازه کافی وارد کشور شود و بیماران در خرید دچار مشکل نشوند. دارو نسبت به هفته گذشته متاسفانه کمتر و مرتب این کمبود در حال افزایش است. دولت باید در این خصوص یک فکر اساسی کند.

شما گفتید که حدود ۷۰۰ میلیون دلار برای واردات دارو تا پایان سال ۱۴۰۰ اختصاص داده شده، این واردات با ارز آزاد است یا ۴۲۰۰ تومانی؟

با ارز ۴۲۰۰ تومانی اما به نسبت آن ۲ میلیون دلاری که برای ماه‌های نخست سال برای خرید دارو اختصاص داده شد به نظر می‌رسد این ۷۰۰ میلیون دلار بسیار کم است.

با توجه به روند صعودی قیمت دارو و اینکه در سال آینده همه داروها با ارز آزاد وارد کشور خواهد شد، پیش‌بینی شما از سال ۱۴۰۱ چیست؟

بنده احتمال می‌دهم در سال آینده، دارو به اندازه کافی موجود باشد اما قیمت دارو به نسبت سال ۱۴۰۰ بسیار گرانتر خواهد بود. امیدوارم شرکت‌های بیمه‌ای از بیماران جهت پرداخت هزینه دارو حمایت کنند.

درحال‌حاضر کمیسیون بهداشت مجلس چه اقدامی در خصوص کمبود دارو انجام داده است؟

شما باید این سوال را از مسئولان اجرایی کشور بپرسید.

منظور بنده این است که شما چه پیشنهاداتی به دولت داده‌اید؟

واضعیت امر این است ما همه نگران وضعیت موجود هستیم و این نگرانی خود را با دولت هم در میان گذاشتیم. کمیسیون بهداشت سر ۷۰۰ میلیون دلاری که برای تامین دارو اختصاص داده شده هم چانه‌زنی کرد! البته خود آقای رئیسی با این قضیه موافق بودند اما کیمسیون بهداشت در تسریع این روند تقش بسزایی داشت.

 

منبع: اقتصاد آنلاین
کدخبر: 228272

ارسال نظر