|

تجارت ایران با سوریه در چه وضعیتی است؟

دبیرکل اتاق مشترک بازرگانی ایران و سوریه گفت: تجارت با کشور سوریه نیازمند شناخت بازار است و از سوی دیگر این کشور می‌تواند دروازه ورودی برای کالاهای صادراتی ایران به کشورهای عضو اتحادیه عرب باشد.

تجارت

حسن شمشادی دبیرکل اتاق مشترک بازرگانی ایران و سوریه  با اشاره به برگزاری وبینار بررسی راهکارهای توسعه تجارت ایران و سوریه که توسط اتاق بازرگانی اهواز برگزار شد، اظهار کرد: پیش از سال ۲۰۱۱ که سوریه درگیر جنگ شود، این کشور در زمینه‌های مختلف صاحب تولید بود اما اکنون در برخی از بخش‌ها واردکننده است و باید از این ظرفیت استفاده شود.

وی با بیان اینکه تجارت با سوریه دروازه ورود محصولات ایرانی برای صادرات به کشورهای عضو اتحادیه عرب است، افزود: این اتحادیه ۲۲ کشور عضو دارد که جمعیتی بالغ بر ۳۰۰ میلیون نفر را دربر می‌گیرد و باید از این ظرفیت به بهترین شکل برای صادارت کالای ایرانی استفاده شود.

دبیرکل اتاق مشترک بازرگانی ایران و سوریه با بیان اینکه حمایت از تولید داخلی برای دولت سوریه از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است، گفت: سوریه برخلاف تعداد زیادی از کشورهای عربی که برای تامین نیازهای خود، نفت می‌فروشند تا نیازهای خود را تهیه کنند یک کشور تولیدکننده محسوب می‌شود.

شمشادی با بیان اینکه سوریه به هر نوع کالایی نیاز ندارد، ادامه داد: شناخت و مطالعه دقیق بازار ۲۰ میلیونی نفری این کشور باید یکی از اولویت‌های اصلی فعالان اقتصادی علاقه‌مند به تجارت با سوریه است.

دبیرکل اتاق مشترک بازرگانی ایران و سوریه عنوان کرد: خدمات فنی و مهندسی، دانش فنی و همچنین کالاهای مرتبط با حوزه صنایع نفت، گاز، آب، برق و کشاورزی (مواد اولیه) از جمله محصولات وارداتی به سوریه هستند که می‌توانند مورد توجه فعالان اقتصادی باشند.

وی با بیان اینکه واردات محصول به کشور سوریه در برخی از فصول سال با هدف حمایت از تولید داخلی با ممنوعیت‌هایی نیز همراه خواهد بود، گفت: این در حالی است که توافقنامه تجارت آزاد بین ایران و سوریه در سال ۸۹ امضا شده است و امکان اخذ برخی استثناءها برای کالاهای ایرانی وجود دارد.

 

منبع: ايسنا
کدخبر: 271216

ارسال نظر