|

همه چیز در مورد واردات کالا با کارت بازرگانی اشخاص دیگر

واردات کالا با کارت بازرگانی دیگران، با وجود غیرقانونی بودن در سال‌های اخیر بسیار پرطرفدار بود. حالا اما شرایط تغییر کرده است و جریمه‌های سنگین‌تری برای این نوع سوءاستفاده لحاظ شده است. برخی مسئولان و فعالان اقتصادی معتقدند که برای جلوگیری از فساد مالیاتی، کارت بازرگانی باید حذف شود، درصورتی‌که تعدادی دیگر از مسئولان حذف کارت بازرگانی را راهکار حل فساد مالیاتی نمی‌داند. آنها معتقدند که گرفتن کارت بازرگانی از مراحل واردات در کشور است.

تجارت

واردات کالا با کارت بازرگانی دیگران، با وجود غیرقانونی بودن در سال‌های اخیر بسیار پرطرفدار بود. حالا اما شرایط تغییر کرده است و جریمه‌های سنگین‌تری برای این نوع سوءاستفاده لحاظ شده است. برخی مسئولان و فعالان اقتصادی معتقدند که برای جلوگیری از فساد مالیاتی، کارت بازرگانی باید حذف شود، درصورتی‌که تعدادی دیگر از مسئولان حذف کارت بازرگانی را راهکار حل فساد مالیاتی نمی‌داند. آنها معتقدند که گرفتن کارت بازرگانی از مراحل واردات در کشور است.

واردات کالا بدون کارت بازرگانی؟

بسیاری از افراد بر این باورند که برای واردات یا صادرات هر کالایی نیاز به داشتن کارت بازرگانی است. داشتن کارت بازرگانی برای انجام فعالیت‌های اقتصادی لازم است، اما راهی برای واردات کالا بدون کارت بازرگانی هم وجود دارد. استفاده از کارت بازرگانی دیگران، راهی است غیرقانونی که متأسفانه برخی از این روش استفاده می‌کردند. با تغییر قوانین و سخت‌گیری‌های بیشتر حالا کمتر کسی کارت بازرگانی خود را در اختیار دیگران قرار می‌دهد. برای این مشکل بهترین راه درخواست واردات توسط شرکت‌های بازرگانی است.

برای کسانی که کارت بازرگانی نداشتند روش واردات کالا بدون کارت بازرگانی از طریق ترخیص‌کار گمرک غیرقانونی است. لازم به ذکر است که در این روش تمام کالاهای وارد شده به نام دارنده کارت بازرگانی وارد می‌شوند و تمامی عوارض و مالیات‌ها نیز به نام او صادر می‌شود. البته شرایط و ضوابطی وجود دارد که در آنها واردات بدون نیاز به کارت بازرگانی ممکن است که در ادامه به این بخشنامه می‌پردازیم.

مراحل واردات کالا

واردات یکی از اصلی‌ترین حوزه‌های بازرگانی و تجارت بین‌المللی است. بازار و حتی بخش‌های مختلف تولید به واردات زنده هستند و این امر ضروری در اقتصاد ایران با موانع خارجی و داخلی زیادی روبه‌رو است. خوشبختانه شرکت‌های متعددی در این حوزه فعالیت می‌کنند و بسیاری از موانع را تسهیل یا به‌کلی برداشته‌اند.

لزوم تجربه و تسلط به قوانین تجارت بین‌‌المللی در امر واردات و صادرات کالا، فعالیت در این زمینه را به حوزه‌ای تخصصی تبدیل کرده است. به‌طورکلی در واقع به‌تمامی کالاهایی که از راه‌های هوایی، زمینی یا دریایی به کشور می‌آیند، واردات گفته می‌شود.

تب واردات کالا با کارت بازرگانی دیگران

تعدادی سودجو با شناسایی افراد نیازمند و دادن مبلغی ناچیز به آنها کارت بازرگانی افراد را دریافت کرده و با اخذ وکالت بلاعزل از آنها، نسبت به واردات کالا بدون پرداخت مالیات اقدام می‌کنند.

در بعضی موارد ابتدا مکانی به‌عنوان دفتر کار اجاره می‌کنند و درخواست کارت بازرگانی می‌دهند که در بیشتر موارد این کارت به نام قشرهای کم‌درآمد و ساکنان مناطق محروم صادر می‌شود که سررشته‌ای از فعالیت تجاری و بازرگانی ندارند و پس از صدور کارت، دفتر کار صوری جمع شده و با دادن مبلغی ناچیز به صاحبان کارت بازرگانی، کارت به اشخاص ثالث واگذار می‌شود.

مشکل بزرگ؛ فرار مالیاتی

باتوجه‌به احصاء جرایم مالیاتی در ماده ۲۷۴ قانون مالیات‌های مستقیم و سایر قوانین مرتبط نسبت به سوءاستفاده برخی اشخاص از کارت بازرگانی، با شکایت در مرجع قضایی مطرح و رسیدگی می‌شود. کارت‌های بازرگانی اجاره‌ای یکی از بزرگ‌ترین دروازه‌های فرارهای مالیاتی به‌حساب می‌آمد که از سال‌های گذشته بخشنامه‌ای به اجرا درآمده که طبق آن استفاده از کارت‌های بازرگانی اجاره‌ای برای صادرات پیگرد قانونی دارد.

باید توجه داشت که فاکتور خرید و کارت بازرگانی باید به اسم یک شخص باشد. درصورتی‌که فاکتور خرید به اسم صاحب کالا باشد ولی از کارت بازرگانی شخص دیگری استفاده کند، صاحب کارت بازرگانی تحت پیگرد مراجع قضایی قرار می‌گیرد و شامل جریمه‌های نقدی می‌شود. اعمال هرگونه نرخ صفر و معافیت مالیاتی بابت صادرات کالا و خدمات از جمله صادرات کالاهای غیرنفتی، محصولات کشاورزی و مواد خام درصورتی‌که ارز حاصل از صادرات مطابق مقررات بانک مرکزی به چرخه اقتصاد بازگردانده نشود، برای عملکرد سال ۱۳۹۷ و همچنین سال ۱۳۹۸ قابل اعمال نخواهد بود.

جرایم واردات با کارت بازرگانی افراد دیگر

قانون‌گذار در ماده ۲۷۴ قانون مالیات‌های مستقیم جرم مالیاتی را تعریف نکرده است و صرفاً به بیان مصادیقی از جرم مزبور بسنده نموده است که جرم استفاده از کارت بازرگانی اشخاص دیگر نیز از جمله مصادیق آن به شمار می‌آید. عناصر جرم یا ارکان تشکیل‌دهنده جرم شرایطی هستند که اثباتشان برای محکوم نمودن متهم به ارتکاب جرم لازم است.

 یا حق استفاده از کارت بازرگانی به‌غیر، تحت هر عنوانی اعم از اجاره، فروش، عقد قرارداد، صلح، اقرارنامه، وکالت فاقد وجاهت قانونی است و برای طرفین جرم محسوب می‌شود. کارت بازرگانی در سال‌های اخیر توسط  افراد سودجو برای اشخاص به‌عنوان حقیقی یا حقوقی دریافت می‌گردید که این افراد هیچ‌گونه سابقه‌ای در امر  تجارت و بازرگانی نداشته و صرفاً جهت فروش و اجاره کارت‌های بازرگانی به افرادی خاص صورت می‌گرفت که موجب تخلفات گمرکی می‌گردید.

افرادی که تحت عنوان اشخاص حقیقی یا حقوقی کارت بازرگانی خود را در اختیار دیگران قرار می‌دهند نیز متوجه عواقب کارشان خواهند شد. آنها باید مالیات بر ارزش‌افزوده، مالیت بر درآمد، عوارض و مالیات‌های استفاده از کارت بازرگانی و ارزش‌افزوده فصلی را پرداخت کنند. در ضمن این اشخاص هرسال اظهارنامه مالیاتی را به اداره مالیاتی و در صورت عدم پرداخت و بدهی مالیاتی حساب‌های دارنده کارت بازرگانی مسدود و ممنوع‌الخروج می‌شوند.

نویسنده: رپورتاژ
کدخبر: 273283

ارسال نظر

 

آخرین اخبار