|

رئیس اتحادیه‌ی سراسری مرغداران گوشتی ایران:

سیاست‌های دولت، چماقی بر سر تولیدکننده است

وزارت صنعت، معدن و تجارت اخیرا صادرات تعدادی از اقلام، از جمله گوشت را ممنوع اعلام کرده است. به اعتقاد رئیس اتحادیه‌ی سراسری مرغداران گوشتی این تصمیم، خلق‌الساعه به نظر می‌رسد و به اندازه ی کافی به ابعاد و پیامدهای مختلف آن فکر نشده و به همین دلیل چماقی است که بر سر تولیدکننده کوبیده می‌شود.

وقتی وزارت صنعت، معدن و تجارت، سیاست جدید خود را ابلاغ کرد تعدادی از کارشناسان، دست‌اندرکاران و فعالان اقتصادی بر آن صحه نهادند اما تعدادی دیگر از آن انتقاد کردند. رئیس اتحادیه‌ی سراسری مرغداران گوشتی ایران در گفت‌وگو با گسترش نیوز ، بعضی از زوایای منفی این ممنوعیت‌ها را تحلیل کرد.

gosht-morgh.jpg

این تصمیم کارشناسی نشده است طبق سخنان برومند چهارآئین، درحال‌حاضر ظرفیت تولید گوشت در کشور سه میلیون تن است اما مصرف داخلی آن دو میلیون است. وی ضمن ارائه‌ی این آمار اظهارکرد: «تولیدکننده، سرمایه و عمر خود را روی این کار گذاشته، بعد ما بیایم به او بگوئیم که شما حق نداری تولید کنی؟ در هیچ جای دنیا با تولیدکننده، چنین برخوردی نمی‌شود. در همه جای دنیا تولیدکننده عزت دارد. همه جای دنیا دست تولیدکننده به گرمی فشرده می‌شود ولی در کشور ما به انحاء مختلف چماق‌های مرگباری بر سر تولیدکننده فرود می‌آید. ممنوعیت صادرات یکی از آن چماق‌های کشنده است. یک چماق چندسره که هم به قاچاق دامن می‌زند، هم تولیدکننده را ناامید می‌کند و هم گرفتاری‌های دیگری ایجاد می‌کند. این تصمیم، پرحاشیه و کارشناسی نشده است و با واقعیات کف جامعه منطبق نیست».

رئیس اتحادیه ی مرغداران گوشتی در ادامه به موضوع قاچاق و ارتباط آن با تصمیم اخیر وزارت صنعت، معدن و تجارت پرداخت پرداخت و از نبود زیرساخت‌های لازم جهت مبارزه‌ی موثر با آن سخن گفت. برومند چهارآئین از این وازرتخانه به خاطر عدم مشورت و همفکری با تشکل‌هایی که در این حوزه فعالیت می‌کنند انتقاد کرد و گفت: «باید با این تشکل و تشکل‌های دیگر مشورت شود تا معلوم شود که آیا در این برهه ی خاص، مازاد تولید داریم یا نه؟».

bromand-4aiin.jpg

یک شبه تصمیم نگیریم چهارآئین در ادامه‌ی سخنان خود به تعارض تصمیم جدید وزات صنعت، معدن و تجارت با برنامه‌ی ششم توسعه و بندهای ۳۱ و ۳۲ آن اشاره کرد و اظهارکرد: «براساس برنامه‌های بالادستی مثل برنامه توسعه ششم و مواد ۳۱ و ۳۱ آن، دولت موظف است تمامی حمایت‌ها و تسهیلات لازم جهت تسهیل صادرات را فراهم آورد. پس تصمیم اخیر وزارت صنعت، خلاف متن صریح مواد ۳۱ تا ۳۳ برنامه توسعه ششم است».

رئیس اتحادیه‌ی مرغداران گوشتی در ادامه ی سخنان خود تصریح کرد که حساس یا خاص بودن وضعیت، هیچ یک از ما را از مشورت و همفکری بی‌نیاز نمی‌کند. چهارآئین در این بخش از سخنان خود اظهارکرد: «از قضا در شرایط ویژه، به مشورت بیشتری نیاز داریم. در شرایط عادی اگر دو تا تصمیم اشتباه هم بگیریم ایرادی ندارد ولی در شرایط ویژه باید تصمیمات کارشناسی و علمی گرفت و با تکیه بر نظر بخش‌های مختلف تصمیم گرفت. در این گونه شرایط باید فرآیند تصمیم‌گیری و تصمیم‌سازی را قدری طولانی‌تر کرد تا با اطمینان بیشتری تصمیم بگیریم نه خلق الساعه و یک شبه».

یک سیاست شکست خورده! رئیس اتحادیه‌ی سراسری مرغداران گوشتی ضمن انتقاد از اقتصاد و نرخ دستوری تصریح کرد که این نوع سیاست، شکست‌خورده است و به ضرر تولید‌کننده و مصرف‌­کننده تمام می‌شود. به اعتقاد چهارآئین در چنین شرایطی «تولیدکننده عطای تولید را به لقایش می‌بخشد». به اعتقاد چهارآئین باید از تکرار این اشتباه ۴۰ ساله جلوگیری کرد و راه جدیدی در پیش گرفت. وی در پایان سخنان خود تولید را فرآیندی مستمر دانست و در این‌باره اظهارکرد: «اقتصاد امری یک یا دو شبه نیست. مهم استمرار تولید است و برای استمرار تولید باید تصمیمات پخته گرفت. برخوردهای تعزیراتی با تولیدکننده مفید نیست، با داغ و درفش و تهدید و ارعاب و دستور نمی‌توان تولیدکننده را وادار کرد محصولش را با فلان نرخ بفروشد».

کدخبر: 37547

ارسال نظر

 

آخرین اخبار

پربازدیدترین