رئیس سازمان چای کشور خبر داد؛
وضعیت صادرات چای خشک از ابتدای سال
رئیس سازمان چای کشور از صادرات نزدیک به ۹ هزار تن چای خشک ایران از ابتدای امسال خبر داد و گفت: صادرات چای تولید داخل با نظارت وزارت جهادکشاورزی نه تنها منعی ندارد بلکه به نفع منافع ملی کشور است.
گسترشنیوز : «حبیب جهان ساز» افزود: در سالهای قبل ذائقه کشور با چای داخلی چندان آشنا نبود بنابراین یا به تنهایی چای خارجی مصرف میکردند یا چای داخلی و خارجی را مخلوط میکردند که غالب آن طعم چای خارجی بود و ما بخش عمده بازار داخلی خود را از دست داده بودیم.
وی افزود: در سالهای اخیر مصرف چای داخلی با کیفیسازی و برندسازی رونق پیدا کرده است.
۱۶ هزار تن از چای تولید داخل به مصرف کشور میرسد
جهان ساز اظهار کرد: اکنون از حجم تولیدی ۲۵ هزار تن چای خشک تولید داخل نزدیک ۱۶ هزار تن به مصرف کشور میرسد و مشتریهای خاص خود را دارد اما بقیه چای تولید داخلی قابلیت صادرات را دارد.
وی بر این باور است که تا زمانی که همه چای تولیدی کشور مصرف داخلی ندارد، میتوانیم مازاد آن را به بازارهای خارجی صادر کنیم که ارز آوری برای کشور خواهد داشت.
وی ادامه داد: به طور قطع بازار چای داخلی اکنون نرخ خوبی دارد زیرا به صرفه نیست چای کیفی را صادر کنیم البته ناگفته نماند کشورهای واردکننده چای ایران نیز همچون افغانستان، عراق و کشورهای حاشیه دریای خزر به دنبال چای کیفی و گران ایرانی نیستند بلکه طالب چای ضعیف هستند و مشکلی برای ما ایجاد نمیکند.
وی نرخ چای تولید داخل را از ضعیف، متوسط تا کیفی را درب کارخانجات کیلویی ۶ هزار، ۱۲ هزار تا ۱۸ هزار تومان عنوان کرد و گفت: نرخ چای داخلی در بازار بین ۲۵ تا ۴۰ هزار تومان است.
وی ادامه داد: صادرات چای ضعیف ایران به نفع منافع ملی کشور است زیرا در داخل طرفدار زیادی ندارد اما همین چای ۶ تا ۸ هزار تومان را میتوانیم به نرخ مناسب صادر کنیم که حتی اگر این نرخ ١ دلار هم باشد، باز هم برای کشور صرفه اقتصادی دازد.
امسال خرید برگ سبز چای ٧ درصد رشد پیدا کرد
رئیس سازمان چای کشور گفت: با پایان فصل خرید، تاکنون ۱۱۲ هزار تن برگ سبز چای به ارزش ۲۱۹ میلیارد تومان خریداری شده است که نسبت به سال گذشته هفت درصد رشد را نشان میدهد.
جهان ساز تصریح کرد: ۱۶۶ میلیارد تومان از مطالبات چایکاران پرداخت شده و بقیه بزودی به حساب آنها واریز خواهد شد.
وی پیشبینی کرد: امسال حدود ۲۵ هزار تن چای خشک استحصال و خرید تضمینی شود که شامل ۳۵ درصد برگ سبز درجه یک و ۶۵ درصد درجه دو است.
رئیس سازمان چای کشور حجم صادرات چای را پایین دانست و تصریح کرد: از ابتدای سال تاکنون نزدیک ۹ هزار تن چای خشک به کشورهای هدف صادر شده است که این میزان صادرات در سال گذشته بیش از ۱۲ هزار تن بود.
وی اضافه کرد: پارسال گذشته ۱۰۸ هزار تن برگ سبز چای از کشاورزان خریداری شد که از این میزان ۲۴ هزارتن چای خشک بهدست آمد.
رئیس سازمان چای کشور یادآور شد: اکنون سطح زیرکشت باغات شمال کشور ۲۵ هزار و ۲۰۰ هکتار است و بیش از ۵۰ هزار چایکار در این عرصه فعالند.
نیاز سالانه چای مصرفی کشور بیش از ۱۱۰ هزارتن است که حدود ۲۵ هزارتن آن از محل تولید داخل و ۸۵ هزارتن از محل واردات تامین میشود.
بر اساس تصمیم دولت، صادرات چای وارداتی به دلیل آنکه با ارز رسمی وارد کشور میشود، ممنوع است.
منبع: ایسنا
ارسال نظر